По моето скромно мнение трябва да се избере такъв вариант че за може безпроблемно да се дренира водата от предпазно-възвратния клапан чрез шлаух в каализацията.
galin56 написа:А третия вариант за него направо и не се замислям. Струва ми се най-неудобен.Защо ти се струва най неудобен, заради бойлера над мивката ли. При вариант 3 банята е най-просторна, но налага хоризонтален бойлер.
velsi написа:Разлепи лепенките от дограмата, ако вече не си го направил, за да не ревеш после, че нямат махане!На терасата около плочките си набих мечки с тези лепенки. Още не съм ги разлепил обаче

Дограмата така или иначе ще се сменя при първа възможност, понеже е от най-евтината. Като затворя и се чудя дали не съм забравил някъде, толкова изолира от шум, ама все пак не е соц. дървения, така че на първо време с нея, а лепенките ще ги преборя, здраве да е.
VLADO66 написа:По моето скромно мнение трябва да се избере такъв вариант че за може безпроблемно да се дренира водата от предпазно-възвратния клапан чрез шлаух в каализацията.Изобщо не съм мислил, че трябва да дренирам клапана, ако не се дренира и под клапана няма нищо, проблем ли ще е.
Ако капе ще капе на плочките, при майка ми е така.
Понеже не съм споменал трите варианта, които съм показал сам съм си ги правил, без много да разбирам от бани, затова и се допитвам до хора, като вас, които имат опит да кажете дали не пропускам нещо или да видите нещо, което аз не виждам.
На 3D се вижда добре как изглежда, мога да си го въртя от всякъде, но пак ми е трудно да си представя как ще бъде на живо.
За душ кабината също така доста хора ми казват да не слагам, на мен ми се вижда по практично, къпал съм се и не ми е проблем, стига да не е по малка от 90х90.
Ето схема на трите варианта с размери, като тези размери са при сложени плочки. Не е задължително да са тези точно варианти, но не виждам как по друг начин може да се направи. Само мивката, душа и бойлера мога да местя, моноблока мястото му е ясно.

За бойлер над вратата ето така би станало. Ще трябва да се прекъсне окачения таван. До тавана са 35мм до вратата един пръст (12мм).

Бойлер на ф385 не ми се слага, имам чувството че много бързо ще меша топлата и студената.