Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Pooh - майстор
Е как можа, баш на средата да оставиш тази ДУПКА?!
Това си е откровен термомост. Срамота! Толкова ли нямаше една ивичка вата да запълниш?
mrdds - специалист
В ивичката ще има 5 конзоли -TV,LAN,3 контакта.Няма как да навра и вата в тези 5см до стената.
mrdds - специалист
Продължаваме с кухнята и част от водопроводите,които положихме днес.
Изображение
Изображение
Изображение

....и решението за захващане на горните кухненски шкафове
Кофражна дъска 3см хваната здраво за вертикалните профили,за която ще бъдат захванати шините за окачване на шкафовете.
Утре продължаваме с нареждане на ватата,фолиото и картона на тази стена.
mrdds - специалист
Здравейте

стената в кухнята вече си има кожухче
Изображение

таванчето е почти готово за луничките
Изображение

и наай-накрая дограмата е монтирана
Изображение
mrdds - специалист
така,напреднахме малко...
ВиК-то е поставено и го оглеждаме за капки
Изображение
Не мисля,че е професионално направено,но и "майстора" е толкова майстор.
Ползвахме тръби NIBKO и в последния момент реших да сложа комбиниран моноблок с биде и трябваше да попреправим малко инсталацията за да сложим смесителя за бидето.та затова станаха и тези чупки,тетки....
Сега остана да сложим изолацията на тръбите и да пердашим с вароциментовия хастар.Там вече пазарих майстор,че да не изкривя стените.

Редим профили като канадска ограда :lol:
Изображение

И тук поредната чуденка.
Изображение
Тази стена като къртихме плочките в банята се напука и като я захванах я свалих почти цялата.Сега пред мен стои дилемата какво да я правя?
-Да я измажа с някаква гипсова мазилка горе-долу,тъй като на тази стена ще има гардероб по цялата площ и няма да се вижда изобщо.
-Да сваля останалата здрава мазилка до тавана и до ъгъла на другата стена и да я налепя с картон.
-Да и сложа и на нея конструкция,вата,найлон и картон.

Това е стената на спалнята ми,от другата страна е банята.Притесненията ми са свързани с това да не избие влага от банята и да мухляса гардероба.

Моля за мнения.
Благодаря!
mrdds - специалист
Здравейте,малко нови снимки от ремонта.Останах вече без ръце,без крака....и без пари.Голям зор, голямо нещо.
Изображение
Изображение

Днес обърнах най накрая прозорците.Вече изглеждат по-добре :-D
Изображение
Изображение
Изображение
Обръщах с лепило за ГК и винтове за предстенната обшивка.Мисля фугите между дограмата и картона с акрилен силикон да ги мина финално.
Тавана в кухнята стана джиджан :supz:
Изображение
Изображение
Изображение
И тавана в спалнята започва да добива вид.

Изображение
Банята , за жалост все още в трагичен вид.
Най-голямото ми притеснение е,че тръбите на пода ще вдигнат много нивото на банята.Сега замазката на апартамента е на 4 см от плочата,тръбите са 5см,над тях трябва да има поне 1см цимент и пясък и 1 см плочка.В най ниското ниво банята ще е с 2см по висока.До вратата къде то се явява най високото място на банята ще трябва да има 5см праг над нивото на коридора.Голяма гадост.

Лесно ли се вкопават тръбите в плочата?
stenmark - специалист
Разминавай снадките на картона.Там където ти свършва прозореца слагай цд/независимо че в близост ти се пада да има -справка скарата при големия прозорец/
mrdds - специалист
На всички снадки има паразитки.Редно е да се разминават листовете,но ни домързя .Мисля,че няма да има проблеми с пукането след като има на всяка фуга профил отдолу.
mrdds - специалист
Привет от мен.
След кратка пауза продължавам със снимките на нашият ремонт.
Изображение
Тавана в спалнята най-накрая го завърших.Спуснах го 6см и вътре сложих ватичка колкото да не е празен :lol: .Има още малко за дошкурване и уикенда ще го боядисам първа ръка бял.Ще използвам грунд и боя на LEWIS ,а вътре в кръга смятам да си викна специалист за лъскава венецианска мазилка в цвета на стените-нещо малко по светло от цвят пепел от рози.
Как мислите ,добра ли е идеята като се има предвид,че в кръга има ленти и ще подчертаят красотата на венецианската маилка?

Изображение
тавана над климатика направих ....от дефект-ефект.Нарочно не го затворих и ще го подчертая с една диодна лента скрито осветление.

Между другото не съм споменавал,че климатиците и дограмите минах по кредита за енергийна ефективност към ДСК.
Процедурата не беше сложна и след цялата сметка съм с 1250лв напред,колкто ми струваше единия климатик.Ако някой се интересува в подробности ще обясня.

Изображение

повдигнах ...всъщност премахнах това огромно бетонно изделие наречено щурц и го подмених с тънък керамичен щурц на винербергер 8см като с това увеличих светлия отвор на вратата с 5см-колкото ще се вдигне нивото на банята над нивото на апартамента.Какво да се прави като съм 1,95 висок. :?
mrdds - специалист
Не съм слагал снимки скоро.
Боядисах спалнята,остана ми само кръга в тавана.Все още не мога да взема решение как да го направя.
Изображение
Изображение
Изображение
Използвах боя на Левис ,преди това грундирах с грунд на левис с пистолет на бош стана много бързо и лесно грундирането.След шкуренето и изглаждане остана много прах по стените.В магазина,където купих боята ми казаха изобщо да не се занимавам-грунда го фиксира невероятно добре.

Изображение
Това е голям кеф.Всеки ,който влезе го отбелязва.Не е евтино ,но пък е много ефектно.

Тема "Мисия- "Нашият апартамент"" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: