• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
sanita - специалист
Виж аз как съм съчетала всичко в една стая /за съжаление/ при това малка 22 кв.м. само. Не ви е нужен такъв голям диван, а и колко багаж побира простанстовото под него - не много. Едва ли някога ще се наложи цялото семейство да се наредите пред телевизора. Сега всеки предпочита да си има собствено кътче и по-добре работете в тази насока.

Прикачен файл

IMG_0898 copy.jpg
Масата за хранене и дивана.
IMG_0898 copy.jpg (55.75 KиБ) Видяна 9835 пъти

Прикачен файл

n_0793.jpg
Кухнеският бокс.
n_0793.jpg (118.69 KиБ) Видяна 9835 пъти

Прикачен файл

n_0954.jpg
Шкаф срещу масата.
n_0954.jpg (83.31 KиБ) Видяна 9835 пъти
shadowman - майстор
Една секцийка.

Прикачен файл

DSC00056.JPG
DSC00056.JPG (50.34 KиБ) Видяна 9823 пъти
karlson - специалист
МРАЗЯ стъклени тухли във всичко което не е стълбище или баня

знам че с тези належащи преграждания и гъчкане в малките ни домове понякога се налагат такива изпълнения, но не ми харесват

ХАЙДЕда намерим други варианти :roll: :roll: :roll:
sanita - специалист
karlson написа:
МРАЗЯ стъклени тухли във всичко което не е стълбище или баня

знам че с тези належащи преграждания и гъчкане в малките ни домове понякога се налагат такива изпълнения, но не ми харесват

ХАЙДЕда намерим други варианти :roll: :roll: :roll:
Я ми намери един приемлив вариант.
А и от къде знаеш, че от друтата страна не е спалнята ми и прилежащата към нея баня. :wink:
Благодаря за идеите! :) Снимките са страхотни, особено осветлението в кухнята!!! Сега като се замисля, май сте прави за диваните - сега децата са малки, а като поотраснат пак няма да висим всички пред телевизора.
Гардеробът категорично няма да го пипаме!! Страхотен е, такъв какъвто е в момента. Като говорех за обърнати и плъзгащи се врати, имах предвид вратите на стаите - основно на бъдещата ни спалня и дневната - на картинката не съм го направила съвсем коректно, но на практика пространството между двете врати е около 80-90 см, което ще е достатълчно за да се отварят, ако са плъзгащи, а ако се наложи да сменяме всички врати и каси (за входната това е гарантирано :wink: ) тогава просто ще ги поръчаме да се отварят към коридора, а не към стаята.
Междвременно ми хрумна, че не е нужно кухнята да е на ъгъл - имам нужда от едно определено пространство като плотове и шкафове и нищо не пречи да се в една линия - така хем се отваря повече място, хем не се вижда директно от холската част на помещението и остава варианта с вградени уреди, за да е по-малко забележимо. На стената, която остава свободна срещу прозореца, си мисля за някое голямо декоративно пано или част от картините ни с подходящото осветление. Ето новата схема:

Прикачен файл

homenew.JPG
homenew.JPG (25.88 KиБ) Видяна 9763 пъти
shadowman - майстор
...хмм, не съм те разбрал, язък ми за барута. Ако ми дадеш точни размери за кунята и какво ще има в нея мога да ти направя един проект, но мисля ще е добре да се раздели с бар.
Gandalf - специалист
А мисли ли сте за каналите за мръсна вода и водопровода?
Благодаря ти за предложението, shadowman :) Ще кача какво имам като идея за кухнята, и съм сигурна, че може да се оптимизира!
За канала и тръбите за водата не би трябвало да има проблем; както се вижда от първите картинки, тръбите на сегашната кухня са на около 1,30-1,40 м от стената на дневната, подът в момента е изкуствено повдигнат с около 10 см., могат да се вкопаят в него (той така или иниче трябва да се прави на ново, че в трагично състояние). Съдейки по прочетеното в този форум, не би трябвало да е проблем. Или се заблуждавам? От сищите канали и тръби трябва да се "възползва" и съдомиялната! "Смекчаващо вината обстоятелство" може да бъде и факта, че не ползваме мазнини за готвене, т.е. би трябвало да няма много какво да се отлага по този канал, но нека някой по-подготвен от мен да се изкаже по въпроса.
  • 1
  • 2

Тема "86 квадрата и две детски стаи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: