В твоят случай ти препоръчвам да сложиш плаваш под по описаната от мен технология. Гарантирам, че няма да сбъркаш. Колкото до товароносимостта на посипката- ако не паркираш автомобил вътре в помещението няма никакви притеснения от евентуално подаване на повърхността. Според мен това е в пъти по-оправдана инвестиция от планати за подовото покритие в банята. Имай предвид, че в банята се прекарва 10-20 мин на ден от член на семейството докато останалите помещения се отопляват и прекарваш по 10 часа на ден. Вложи малко повече инвестиция в пода на помещенията!!!!!! Разположението е много хубаво. Аз лично бих направил банята по следния начин: душ кабина с врата от стъкло /цялата в плочки, наклон на пода към коридора и правоъгълен сифон по цялата дължина/, пода на останалото помещение отново в плочки /може и да е равен може и с лек наклон с цел по-лесно отичане на вода при почистване/, стените въпрос на вкус. Не си играй да слагаш под в банята от по 50-60 лева!!!!! Колкото до бамбуковия паркет, ами много е хубав има мехерчета с въздух и е с доста добри топлоизолационни качества. Още преди 2-3 години по изложенията стройко цената на квадрат беше над 50 лева. Дебелината му е 15 мм.
Когато подът е направен с посипка на Кнауф стабилността му е гарантирана. Посипката е зърнеста и като мине известно време след полагането тя поема влага от помещението и става стабилна структура. Лепилото между двата слоя гипсфазер прониква между тях и отново води до стабилна конструкция. Изпълнението е без фибран, но той не вреди, напротив намалява коефициента на топлопроводимостта и не позволява студа от неотопляемото помещение под вас да се пренесе у вас.
Препоръчвам ти по -този начин да си направиш и коридора и не се лъжи с полагане на гранитогреси. Има хубави ламинати, които също лесно се почистват. Плочки лично за мен се слагат единствено в баня и няколко реда пред кухненски шкаф/, което не е задължително/.
Когато подът е направен с посипка на Кнауф стабилността му е гарантирана. Посипката е зърнеста и като мине известно време след полагането тя поема влага от помещението и става стабилна структура. Лепилото между двата слоя гипсфазер прониква между тях и отново води до стабилна конструкция. Изпълнението е без фибран, но той не вреди, напротив намалява коефициента на топлопроводимостта и не позволява студа от неотопляемото помещение под вас да се пренесе у вас.
Препоръчвам ти по -този начин да си направиш и коридора и не се лъжи с полагане на гранитогреси. Има хубави ламинати, които също лесно се почистват. Плочки лично за мен се слагат единствено в баня и няколко реда пред кухненски шкаф/, което не е задължително/.