• 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Levee - специалист
Да, ще се мокри при къпане, но това с вратата ми е супер клаустрофобично. Аз нали затова искам да избягам и от душкабината....Не мога да си представя да се затворя в нещо толкова тясно, пък макар и стъклено. Въпрос на разбиране и усещане...Виж, ако банята беше 7 на 8 метра примерно и душ кабината е поне 3 квадрата ....може:-)
крум - специалист
Мдааа.. и една голяаааама вана в средата...
Само че наистина е супер да си отделиш мократа част и да не се чудиш как всяка седмица да лижеш намазаните квадратни метри и метри плочки. Друго си е да изчистиш 3 квадрата плочки, друго е 25...

Между другото, и ние бая оглеждахме в Кладница и като спасителен вариант мислехме закупуване на парцел там миналата година по това време... Само че сега вече сме герои от друг филм :)
Levee - специалист
Не знам от какъв филм сте герои, но Кладница е супер! Въпреки канския труд, който полагам и който никак не прилича на една жена, всяка минута прекарана там ме зарежда страхотно и нито за миг не съм съжалила, че се захванах с това приключение.
Само дето сега цените на парцелите са около пъти по-високи в сравнение с цената, на която аз го купих само преди 3 години.
klaris - напреднал
Круме, докъде стигна ремонта?
крум - специалист
Тече с пълна сила -
Вчера почнахме да слагаме грунда на банята.
Междувременно сменихме вратите, инсталацията на целия етаж е почти готова (трябва да се замаже изкъртеното в една стая.
Ама нямам фотоапарат - счупих го и снимки почти не съм правил (не че не мога с телефона, ама нямам и за това сили...).
С други думи готвим се за средата-края на месеца, когато ще ни донесат паркета и ще го слагат. Искат всичко да е на грунд и да е изсъхнало... А как ще стане - не е ясно.
Има да се довършва инсталацията на парното и тази седмица ще слагам сухи подове в кухнята, коридора и банята...
Абе с други думи върви.
Може и да се вместим в 1 година, може и да не се...

Има малко снимки в галерията - бях ги сложил и тук, ама нещо сървъра се сгруха и се изтриха. Не съм ги слагал пак.
крум - специалист
От доста време не съм писал... Ама то такае - нещо не остава време за всичко.
Доста напреднахме и сме пред завършека, т.е. края му се вижда.

Конкретно за банята - ето малко стари снимки, които бях слагал, ама после изчезнаха поради срив на сървъра:

Управлението на вентилатора - с датчик за влага и датчик за движение:
Изображение

Носачите за окачения таван:
Изображение

Самият "окачен таван" - доста интересна и мизерна гледка на средата на пода в хола...
Изображение

Ватата и "парозащитата"...
Изображение

Вратата на душкабината - алуминиева, със закалено кристално стъкло. За жалост мястото не позволява различна от тази (с 3 крила).
Изображение

Затворих и стената между банята и кухнята най-накрая (около 7 месеца стоя отворена). Сложих за шумоизолация 3-сантиметрова минерална вата с плътност 135 кг/куб.м.:
Изображение

Изображение

Изображение
крум - специалист
Междувремено течеше и ремонта в другата част на етажа.
Направихме сухи подове в коридора, кухнята и банята така че да са на едно ниво с хола.
Изображение

Налепихме плочките в кухнята ( отне ми 3 дни за 5 квадрата след работа - голям гърч :)), замазахме разбитите канали за ел. инсталация, сот и парно, сменихме вратите и сложихме паркета.
Имаше малко поражения - за известно време не можех да си ползвам 5 пръста на ръцете - изтъних ги малко на абрихт, но заздравяха бързо.

Успяхме да свършим и още нещо, планувано отдавна: купихме сватбения си автомобил и го докарахме на самоход от Хамбург.

И... още малко неприятни преживявания, свързани с паркета...

Както и да е, въпреки причинените неудобства, напредваме.

Миналата събота и неделя успяхме да направим най-после врата на банята и да махнем завесата, която стои там повече от година.
Изходният материал за вратата - 2 пачки ламперия, купени от Практикер:
Изображение

Изображение

Този уикенд ще я снимам как стои на касата.

И... накрая успяхме дори да сложим паркета в банята!!!
Проблем беше, че първоначално поръчахме заедно с другия паркет орех за там. Дебелината беше 22 мм. В последствие стана някакво недоразумение (фирмата 3 пъти вдигна цената за поставянето и цикленето, както и ореха, който бяхме поръчали трябваше да е 1-во качество, а само 2 връзки от доставените 6 бяха първо качество, та се наложи да го откажем). Намерихме в последствие този паркет, но дебелината му е 18 мм. Наложи се подлагане на добре импрегниран МДФ за изравняване на нивата.
Изображение

Изображение
(тук се вижда малко и от касата).

В неделя успях да фугирам и изшлайфам (изцикля?) паркета, както и да положим грунд и един слой лак. Сега има да си лакираме до края на месеца (по слой на ден, ама когато може, при това сутрин, че да не дишаме изпаренията, докато сме там, а и да може да ползваме тоалетната :-D ). Плануваме да сложим поне 4 слоя, че да защитим дървото добре.
Дето се вика -съвсем се приближихме до последния слой боя в банята (там, от където тръгнахме).

И докато аз се занимавах с душамето в банята, Мария успя да боядиса хола и да приготви другите стаи за слагане на радиаторите и пускане на парното. Сега в къщи е топличко и уютно. Скоро пак ще сме на фаза "винце пред камината", но този път вместо да ни се схващат задникците от неудобните дървени столчета, ще се изпъваме във футьойлите.
крум - специалист
Ето я и вратата на банята:
Изображение

Изображение.

Жълтото, което избрахме за стените ни изненада много приятно - боядисахме зад радиатора преди да го монтираме.
Не остана много - да сложим брава на вратата, да я лакираме, да боядисаме стените, да довършим душамето (което май ще остане за напролет, че лака не ще да съхне в това студено време), да сложим мивката, масичката и огледалото и да сложим картините на стените.
Дето се вика - малко по малко и след 1.5 година ще имаме напълно завършена баня.
klaris - напреднал
Eeeee, наистина му се вижда края :) Поздравления за добрата работа! :2thumbs:
Четох за перипетиите ти с паркетаджиите, нямам думи..... :censored:
ltsakev - помощник
крум написа:
Вратата на душкабината - алуминиева, със закалено кристално стъкло
аз само да попитам какъв е размера на вратата и колко излезе със стеклото, колко излезе самото стъкло?
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13

Тема "Банята - как да спечелим още малко място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: