• 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Matchless - специалист
Антония написа:
Преди две години пазарувах в Паркети Space -- доволна съм и от качеството на ламината, и (горе-долу) от консултациите, които получих. Утре ще мина през магазина да проверя дали са запазили добрите хора на работа :)

До преди малко си играх с Floor Planner да правя скица на апартамента, та да преброим правилно ъгли, тапи, первази, всичко. Ето това се получи:

Изображение

Реших, че предпочитам паркетът да бъде нареден по дължина на помещенията. Май така ще изглеждат по-просторни. Чудя се, дали може да го сложат без да ползват прагове/разделителни лайсни между стаите? Иска ми се да е възможно най-ненакъсано.

ПС: Банята е 4,6 м2. На мястото на мивката ще има шкафове, а душ коритото е само за обозначаване на мястото на душа. Балконът е 2 м2, вътрешен, стените му са удебелени с Ytong, дограмата е качествена. Колкото повече гледам скицата -- толкова повече си харесвам домчето :) Дано съм уцелила латекса само :)
Доколкото разбрах, няма да има антре, а направо ще се влиза в дневния тракт. Това предполага, влизане с мокри обувки и песъчинки, колкото и добра да е изтривалката, особено при гости, а и като се събуят обувките ........, или пък ако не ги събуят :? Може би е по удачно да се сложи гранитогрес пред вратата. Колкото до разполагането на ламината, избягват да полагат на големи квадратури заради разширителната фуга и не съм сигурна преходите между стаите да ли ще се получи без лайсна. Иначе относно цвета си е много индивидуално, на мен много ми допада избелен дъб, от практична гледна точка по-светлите цветове се поддържат по-лесно, по-малко си личат евентуални надрасквания.
Антония - специалист
Matchless, предвидила съм система от изтривалки около входа -- ще се справим с мръсното, няма страшно :) Просто наистина не харесвам плочки и се стремя да избягам от тях на всяка цена, пък били те и гранитогрес. Благодаря за информацията за разширителната фуга, ще притисна и майсторите да се изкажат, няма да рискувам

Иначе... Лошата новина за деня е, че харесах няколко паркета и всеки един от тях беше в недостатъчни количества :verzweifelt: Обиколих де що магазин знам и все няма това, дето го искам. Мрън. Не е много страшно, де, и второто най-добро решение ми върши работа. Пък има и добра новина: намерих плочки! Да не повярваш :) Шматкайки се по софийските улици стигнах до Щросмайер, където са построили няколко големи магазина един до друг: за килими, паркет, детски играчки, мебели... и едно Мартинели. Та въпросното Мартинели се води economic версия и продават неща на човешки цени. Включително красиви испански плочки по около 40-50 лв/м2. Утре ще е готов проектът, ще искам файла и ще го споделя :)
prascho - майстор
Мале, като слушам цените /баща ми ми даде оферта на грънцка хидроизолация и грунд за по 100-на лева 6-8 кг/ по-скоро трябва да се насоча към инвеститор а не спонсор :shock:
крум - специалист
Абе 50 кинта не е ли многжко....?
Аз си мислех, че нашите плочки са на границата на разумното (28 и 32 лв.)
Топ груп няма да ги коментирам - такава некомпетентност в служителите им и такова надменничество май рядко съм виждал (какво да направя, като не ми е в навиците да се бръсна и да ходя с кустюм...).
Иначе там харесахме само една серия плочки. Обаче не пасваха на размер. Докато при тези след Пежо харесахме поне 3 серии и след това се върнахме и за плочки за кухнята.
Така че ако имаш малко време, разходи се до там. Като бонус можеш да се качиш на околовръстно посока Лозен и малко преди разклона от дясно има още един хубав шоу-рум - Керамише Класик или нещо такова. На 200 метра от първия е.
Там също има какво да се види. И няма намусени едрогърди каки, които дори не знаят какво продават и къде е изложено.
velsi - Почетен майстор
Хора разни, цени също... Аз съм виждал плочки по 70 лв бройката, не квадрата. :shock:
крум - специалист
Явно всичко зависи и до дълбочината на джоба и доколко е пълен... И разбира се доколко си готов да го опразниш :)
Въпросът е, че ние наистина МНОГО тъсехме. Сигурно 2 седмици сме обикаляли всеки ден по 3-4 часа и цялата събота.
Само че нищо друго не ни "грабна". И накрая намерихме точно каквото търсехме (т.е. ншето си) за цената, която цитирах. Но... хора разни, идеали разни. Може пък Антония да е припознала нейното на цена от 50 лв. на квадрат.
Антония - специалист
Ами то може съвсем да съм се шашардисала, ама си мислех, че първо качество испански плочки са в тази ценова група. Или бъркам? Не е като да не съм миткала по магазините, гледам, разглеждам, снимам всичко, което ми привлече погледа, водя си записки в една дебела тетрадка... И все цени между 40 и 60 лева излизат.

Да не е защото избирам матови плочки, без гланц? Те да са по-скъпи от лъскавите?

Ей, побърквам се вече :datz:
крум - специалист
Нямам коментар - в момента ти си тази, която обикаля по магазините, сравнява цени и избира десени. Аз само си чеша новата безжична клавиатура, че ми е кеф как се натискат копчетата :)
Нашите са такива:
http://www.imolaceramica.it/
Както казах, повече от доволен съм и са с около 40% по-евтини от това, което ти цитираш като цени.
sevar - специалист
На Васил Левски преди Сточна гара, вдясно, има едно неугледно безистенче. Бял Даньо http://www.bial-danio.com/ се казва магазина.

Преди година след умопомрачително обикаляне, намерихме там, точно каквото търсехме. Доставят и по каталог - италиански, наистина перфектно качество. 30-32 лв на квадрат. Иначе потвърждавам и мнението на Крум за Керамише Класик, също безупречно отношение, само че те нямаха това което искаме.

btw в Бял Даньо имаше плочки и по 120 лв бройката, както каза Velsi - хора разни ;o)))

Късно видях мнението на Крум - Имола Керамика e истината ;o)))
Антония - специалист
Леле, веднага си харесах едни плочки -- TWEED, сиви (светло и тъмно), даже са 20х40! Буквално вторите, които погледнах. Пак ще будувам докато ровя из каталога явно :) И утре фуквам към поредната обиколка на Околовръстното... За първи път в живота ми се изкушавам да си купя кола.

А в Бял Даньо ходих. Няколко неща ми привлякоха погледа, факт, ама ги нямаха на склад. Сега като се замисля... май се ориентирам по-добре като гледам онлайн каталози, в магазините всичко ми се слива пред погледа. Ох, утре ще влача мъж ми с мене цял ден, дано той ми служи за коректив, че наистина почнах да не обръщам внимание на цените, само искам да купя всичко и да престана да се занимавам с тоя пусти ремонт.
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: