• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
EDI - майстор
Преди малко се върнах от вилата.Побачках два дена, посвърших работа.Вчера на отиване закарах долапа и дъбовия плот.Смених всички панти на долапите.Монтирах крана на студената вода, от другата страна ще има прточно бойлерче за топла вода, ама още не съм го купил.Наложи се да купя нова декоративна гривна, понеже тази в комплекта беше колкото да отбие номера.Новата е дълбока, с широка периферия, доста масивна - българска е.Като пуснах водата, голям цирк стана.Развих крана, излезе въздуха и водата взе да тече яваш, яваш.Викам си, е сега си ....мамата, сигурно при заварките на тръбите съм претоплил някъде и съм направил някоя гривна на някоя връзка.И ми хрумна светлата идея да развия цедката на крана.О, чудо, беше се напълнила с боклуци и водата затова не тече. :lol: Направо ми олекна. :-D Монтирах и сифоните на мивката.Там обаче нещата не се получиха, долната част на изхода от сифоните увисна под нивото на отвора на мръсната вода.Причината е една муфа ,която използвах за да мина от 40 на 50, понеже намерих гъвката тръба 50, не можах да намеря 40, в която да нахлузя изхода от сифоните.Ще го мисля и ще го преправям, за сега и така върши работа.Ако намеря редукция 40/50 под ъгъл, ще стане.Или може да нагаждам твърда връзка с ПВЦ тръби - ще видим.Най-сетне закрепих плота върху долапа и настаних долапа на мястото му.Разглобения аспиратор го къпах с обезмаслител - отиде 3/4 шише, докато смъкна мазнотиите но сега е като нов.Монтирах го под долапа.Жената рече, че вратата на този долап не и харесва и сега ще правя нова врата, като на долапа.Шкафа под печката също ще се сменя - сега като отворя капака на печката, опира на аспиратора.Та ще правя нов долап, пак в стила на този, дето правих, но по-нисък.Та ще стане нещо като комплект от долапи в един стил.Ива още дреболии за изкусуряяване, но в общи линии кухненската част се оформи, вече човек спокойно може да си нареже салатата, да си направи кафе или да си приготви нещо за ядене, че ми писна да си правя ядене и кафе на полеви условия.И други работи върших - измазвах едни огромни дупки на мазилката отвън, ама там ще не е интересно.

Прикачен файл

4 общ вид.jpg
4 общ вид.jpg (114.4 KиБ) Видяна 1719 пъти

Прикачен файл

3 долапа.jpg
3 долапа.jpg (96.56 KиБ) Видяна 1719 пъти

Прикачен файл

2 сифони.jpg
2 сифони.jpg (84.66 KиБ) Видяна 1719 пъти

Прикачен файл

1 кран.jpg
1 кран.jpg (91.77 KиБ) Видяна 1719 пъти
ZEDYCUS - майстор
Браво, докато едни ходят по Балкана, други са свършили пак доста работа. :partyman:
Махни меката връзка и си сложи пвц тръби. Ще си спестиш главоболията след време.
EDI - майстор
:partyman: Е, нали знаеш, всеки си почива по собствена методика. :lol: Май и аз към ПВЦ се насочих, имам парче тръба - едно коляно 45 градуса от сифона, тръба Ф40, малко нагаждане с пистолета за топъл въздух, с гумена шайба Ф50/дупка Ф40 в отвора за мръсната вода, таман ще дойде и нивото.Ама това е работа за през някоя почивка. :-D :lol: все ще остане време.
iavor - специалист
Явно,че при теб мерака и майсторлъка вървят ръка за ръка !
Поздрави за постигнатото =D>
film - специалист
Поздравления за работата!

Може ли да ми кажеш размерите на кухненския прозорец и цената му, ако е удобно?
EDI - майстор
Прозореца е 110Х110, обаче за цената нямам спомен.Поръчвах го с разни други неща и не се сещам колко излезе само той.
film - специалист
Благодаря. Ще проучвам по фирмите за цена.
EDI - майстор
Събота и неделя бях на вилата.Имах малко полска работа, но покрай нея свърших и нещо по долния етаж.Пред предната входна врата има една площадка и реших да я усвоя.Ще стане малко помещение 2 на 1 метра, нещо като складче за разни неща.Долу е мозайка.Понеже беше крива, преди седмица направих изравняване на основата.Забърках разни остатъци - лепило, цимент и пясък и нивелирах едни ивици около 18 см за да легне ИТОНГ-а на тях.Зидах блокчета 15 см.Направих само три реда - 1 в събота и 2 в неделя, за да стегне добре и да не увисне някъде.Зидам само със застъпване, няма да лея колона от бетон, не е голяма зидарията.От вън ще има изолация / някой ден :lol: /След като се върна от морето, продължавам нагоре.От късата страна ще има едно прозорче.Там, където се виждат лентите е входната врата в момента.Там ще монтирам чамовата врата с двете крила, дето писах за нея в темата за вратите.

Прикачен файл

DSC0380322222222222.jpg

Прикачен файл

DSC038021111111111.jpg
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16

Тема "Малко и от мен, EDI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: