Преди малко се върнах от вилата.Побачках два дена, посвърших работа.Вчера на отиване закарах долапа и дъбовия плот.Смених всички панти на долапите.Монтирах крана на студената вода, от другата страна ще има прточно бойлерче за топла вода, ама още не съм го купил.Наложи се да купя нова декоративна гривна, понеже тази в комплекта беше колкото да отбие номера.Новата е дълбока, с широка периферия, доста масивна - българска е.Като пуснах водата, голям цирк стана.Развих крана, излезе въздуха и водата взе да тече яваш, яваш.Викам си, е сега си ....мамата, сигурно при заварките на тръбите съм претоплил някъде и съм направил някоя гривна на някоя връзка.И ми хрумна светлата идея да развия цедката на крана.О, чудо, беше се напълнила с боклуци и водата затова не тече.
Направо ми олекна.
Монтирах и сифоните на мивката.Там обаче нещата не се получиха, долната част на изхода от сифоните увисна под нивото на отвора на мръсната вода.Причината е една муфа ,която използвах за да мина от 40 на 50, понеже намерих гъвката тръба 50, не можах да намеря 40, в която да нахлузя изхода от сифоните.Ще го мисля и ще го преправям, за сега и така върши работа.Ако намеря редукция 40/50 под ъгъл, ще стане.Или може да нагаждам твърда връзка с ПВЦ тръби - ще видим.Най-сетне закрепих плота върху долапа и настаних долапа на мястото му.Разглобения аспиратор го къпах с обезмаслител - отиде 3/4 шише, докато смъкна мазнотиите но сега е като нов.Монтирах го под долапа.Жената рече, че вратата на този долап не и харесва и сега ще правя нова врата, като на долапа.Шкафа под печката също ще се сменя - сега като отворя капака на печката, опира на аспиратора.Та ще правя нов долап, пак в стила на този, дето правих, но по-нисък.Та ще стане нещо като комплект от долапи в един стил.Ива още дреболии за изкусуряяване, но в общи линии кухненската част се оформи, вече човек спокойно може да си нареже салатата, да си направи кафе или да си приготви нещо за ядене, че ми писна да си правя ядене и кафе на полеви условия.И други работи върших - измазвах едни огромни дупки на мазилката отвън, ама там ще не е интересно.

Прикачен файл
4 общ вид.jpg (114.4 KиБ) Видяна 1719 пъти
Прикачен файл
3 долапа.jpg (96.56 KиБ) Видяна 1719 пъти
Прикачен файл
2 сифони.jpg (84.66 KиБ) Видяна 1719 пъти
Прикачен файл
1 кран.jpg (91.77 KиБ) Видяна 1719 пъти