• 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
kraska - напреднал
СТЪКЛОКЕРАМИКАТА - само тя се произвежда от две фирми, но всичко останало като бобините, платките за управление са си на всеки производител. Наистина е малко кофти за съдовете затова че магнит трябва ги лови ,ама като веднъж си купиш , а те са евтини ще готвиш 20 години с тях. Предимства - много бързо загравяне и то само на зоната описана от съда. Няма случайност да се подпали нещо ако случайно се включат (от домашен любимец или слънчеви лъчи според някои случаи ).
XpacTa - специалист
Искаш да кажеш че само стъклото е от тези две фирми, така ли? Е то иначе отдолу си е нормален котлон, който не е много сложен за производство.

Колкото до Oranier - гледам че са спечелили Red Dot и че предлагат нещо дето другаде не го бях виждал - газов котлон, ама газта е под стъклокерамично стъкло - демек всички предимства на газта и на керамиката на едно. Доста почва да ме кефи тази фирма (е докато не видя каква цена са изпраскали)
Антония - специалист
Май ще ги вземем тези Oranier. Само ще проверя кой сервиз обслужва гаранцията, че има някои организации, с които не искам да имам нищо общо :)

@bullet: Ами приказлива съм си :) И аз не мога да си представя какво ще е като вземем по-голямо жилище. От друга страна пък... толкова опит натрупах, че следващият ремонт ще е песен направо. Една колежка ме подканя да сме направели фирма за управление на ремонти. Най-малкото, че имам цял тефтер с подробна информация за магазини, какво продават, на какви цени, какви са им условията (доставка, начини на плащане), какви са им конкурентните предимства, ей такива неща. По принцип всичко това би трябвало да е достъпно онлайн, ама не е :)
XpacTa - специалист
:lol: Я вземи го сканирай този тефтер и го качи във важна тема
Антония - специалист
XpacTa написа:
Я вземи го сканирай този тефтер и го качи във важна тема
Ще! На мнение съм, че човек трябва да споделя знанията, уменията, идеите си. И винаги го правя. Дори и да ставам досадна така :roll:

Иначе сводката за последните няколко дни започва с покупката на Oranier фурна и котлони от Техно Микс. Доволна съм от обслужването там, консултантите познават стоката си и отговарят адекватно на въпросите на купувачите. Преди това бяхме минали през Техномаркет и Технополис, където сблъсъкът с безхаберието и незнанието беше титаничен. На една девойка трябваше аз да й обяснявам, че има разлика между каталитично почистване и пиролиза.

Междувременно успях да сътворя една УЖАСНА издънка -- не нацелих цвета на фугиращата смес за плочките в банята. Взех Мурексин, избирах по едно мострено табло, мислех, че съм купила черно-кафяво, оказа се шоколадово. Грозноооо, ужас-ужас. Днес мрънках на майстора, че не може така и той обеща да оправи нещата. Взех нова фугираща смес, този път се води антрацит (много тъмно сиво), да видим какво ще излезе... Въобще това мострените табла са голяма лъжа и измама. Не искам и да коментирам как цветът на латекса на стената няма нищо общо с този от каталога. Е, пак е хубав, ама все пак не бива така, нали.

Сутринта пък носих кухненски шкафове. Много съм заякнала :) Е, мъж ми беше главното действащо лице, разбира се, ама и аз не се дадох. Само гръбчето ни измъчи леко, че го мъкнахме по стълбището, пък се оказа по-дълго от завоя и се наложи да го приплъзваме между парапетите... ама се справихме. Заради стреса от фугите се бях притеснила, че и с кухнята може да съм допуснала грешка, та докато разопаковам първото шкафче бая треперих. Обаче се оказа, че съм решила нещата перфектно. Имам най-красивата кухня на света :)

Утре сутрин ще я монтират. Стискам палци да се справят с плота, че бая мъка ще им е, както ми се струва. Котлоните, фурната, абсорбаторът и боклукомелачката ще ги вържат във вторник. Заплюла съм вече батерията за банята (Grohetherm 2000) и тоалетната, в събота ще ги взема. Утре ще гледам окончателния проект на мебелите за хола и сигурно ще ги поръчвам. Производителят обеща да ги сътвори за седмица. Шкафовете за банята идват в понеделник-вторник, а стъклените прегради чак в края на юни, ама ще ги преживеем дотогава. Междувременно ще отскочим до Солун за бързо пазаруване на завеси, килими, разни декорации -- харесала съм си ги вече, само да си ги докараме. През август ще е изолацията. И смятам в близките две години да не пипваме повече нищичко по апартамента.

Наистина още малко остана.
Антония - специалист
Защо да е лесно като може да е трудно? Тъпата стена в кухнята е крива, събира се с цели 3 сантиметра. Ама не къде и да е, а точно под тавана. Демек там, където като сме взимали мерки за кухнята, не сме успели да стигнем. В резултат монтажниците сложиха шкафовете и чак на последния горен -- ядец. А последният, както всички се сещате, е този с абсорбаторът, дето няма как да се намали. Та се наложи да свалят предпоследния, дето пък има две врати и една витрина (алуминиев профил и стъкло), прекроиха го на място, но вратите ги върнаха на производителя да ги смали в цеха, че да стане като хората.

Иначе кухнята адски много ми харесва, ще си я ползвам с голяма радост :)
XpacTa - специалист
Важното е че ще стане. Да ти е честита и с кеф да си готвиш в нея.
Petyr - специалист
Ако дадеш още снимки ще е супер! Не видях на ламината, на кухнята и на пода на банята...

PS. Това за roomba твое ли е: http://dni.li/2007/01/18/roomba/
Антония - специалист
Да, наша е Roomba-та, да е жива и здрава :) А снимките -- утре, че си забравих фотоапарата на Обекта :)

Снощи мебелистът ми прати проекта за мебелите в хола, добре се е справил. Имитираме модулната система 505 на Молтени. Заложихме на квадратни вратички, 60х60 см, мебелите са от земята до тавана. За прибиране на всичките ни вещи (защото мразя да има каквото и да е отгоре оставено, всичко влиза в шкафове) ще разчитаме на гардероб и бая шкафове:

Изображение

Стената е дълга 6 метра и половина и цялата ще е заета. Само в кьошето едни тръби на парното ми се пречкат, ама ще им направим декоративна решетка да ги скрием и тях. Над скрина е климатика, затова толкова нисък сме го направили. Вратичките са без въшни дръжки, все още решаваме дали да са с пуш или да сложим скрити странични дръжки (едни миниатюрни джаджи, доста невидими).

Това е шкаф за обувки, комбиниран със закачалка:

Изображение

А под прозореца ще е бюрото ни с два контейнера на колелца:

Изображение

Цветовата схема ще е дъб (за корпуса) и бяло (за вратичките). В момента изчисляваме колко ще струва ако е изцяло с плоскости на Egger и ако е твърде много... ще минем на комбинирания кухненски вариант (бг корпус + egger врати). По проект остава доста свободно място по средата -- да ми е просторничко дори в гарсониерата. И... май това е.
Petyr - специалист
Браво! Страхотно изглежда!

P.S. Само да попитам какви са размерите предвидени за телевизора, защото в момента 42" са си направо стандартни, кой знае след някоя друга година дали няма да станат над 50", така че след време, като взимате нов телевизор е добре да може да се събере...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: