• 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
И сега, след като поживяхме няколко дни в апартамента, да кажа, че в общи линии съм доволна от почти всички взети решения по този ремонт. Особено добрите попадения са подът (трахотен е ламинатът на Egger, изключително приятно се ходи по него, изглежда перфектно), плочките в банята (испански, Keros, красиви и лесни за поддържане), термостатичната батерия Grohtherm 1000 (особено любима, всеки път като лекичко завъртя кранчето и се усмихвам от уши до уши, толкова се радвам, че се свърши с постоянните мизерии на Топлофикация), тоалетната Коло (красива е, пък е на прилична цена), уредите на Oranier (пробвахме ги, перфектно се държат), уредите на Franke (абсорбатор, мивка, боклукомелачка, батерия, все добри се оказаха), латексът Levis (лесно се почиства, дори и от следите от пръсти на хамалите), вратите Solid (падащият праг е голяма благина, пък и доста добре изолират шума).

Издънката е една: дъбовият плот за кухнята от Forest Trade. Първо, помните сагата с доставката му (три пъти по-дълго време от договореното им отне). След това се оказа, че не са го направили добре. Поръчах първо качество, без чворове, оказа се, че от едната страна си е чист рустик (трето качество), снадките си личаха по ръба, а едното крайче беше пукнато, лепено и китосвано, за да не си личи поне на първо време. Преглътнах всички тези разочарования, монтажниците на кухнята поставиха плота, натамъниха всичко... и след една седмица (все още никой не живее в апартамента, плотът не се ползва, водата не е пусната, даже никой не влиза в проклетата кухня) се появиха пукнатини около милиметър широки. Поне 5-6 на брой са, равномерно разпръснати из цялата му повърхност. Почна едно звънене във Forest Trade, ще пратим човек утре, вдругиден, след няколко дни, в събота в 9 сутринта. По обяд все още никой не беше се вяснал, не си вдигаха мобилните телефони. Понеже съм упорита -- оставих проклетия телефон на redial. Най-накрая вдигат "Ама колегата не е ли дошъл, ей сега ще му звънна да видя какво става и ще ви се обадя веднага". Не звъннаха. Пак на redial-а, в 4 следобяд втори разговор "Ми не знам какво става, колегата трябваше да ви се обади, сигурно нещо ми е сърдит и затова не говори с вас". По-идиотско оправдание не съм чувала от детските ми години. Както и да е, дойде един специалист към 6 и половина вечерта (в апартамента не се живее, няма столове дори, с мъж ми сме висяли да чакаме 9 часа и половина!), огледа всичко, каза "Тези дърводелци всичко са объркали", напсува ги отвсякъде и по всички параграфи, обясни как плотът бил за смяна, ама ако не ни се искало да разваляме кухнята -- щял да си прати най-добрия човек да го поправи, във вторник щял да бъде на линия, честна дума.

Четвъртък сме, а те нито се обадиха, нито дойдоха.

Междувременно установих, че всяка капка вода си личи по пустия плот. Ама всяка. Да, ако забършеш следите с влажна кърпа и с препарат за дърво, те изчезват. Обаче... аз да не съм някаква чистачка, по цял ден да вървя и да бърша плотове?!? Мъж ми се стресира и вчера си ми ягоди в банята, да не би случайно да капнело сок върху дъба и да го бастишело.

Та... честно казано, прежалих ги 700-те лева за плота, почвам да се оглеждам за алтернативи.
крум - специалист
Батамата!
Тия са...
1. продали са ви по-ниско качество материал (с чепове)
2. тия цепнатини ми намирисват на неизсъхнал материал.
3. не са го обработили както трябва. Това с капките никак не е нормално. При нас като има разливане водата стои на "топка" - все едно е разята в/у мазно.
4. изпратиха ли ви поръчаните препарати?
5. как ще го оправят, като го китосат ли?!?! Според мен с плота и по главите - поне е тежък и здрав!
:x
Антония - специалист
Продължавам да звъня на всички известни ми техни телефони, но подозирам, че са ме вкарали в някакъв blacklist :) Накрая ще се вдигна до тая Пролеша и ще видят те.
Лъчезар - специалист
Според мен няма нужда да им звъниш повече, достатъчно си им се кланяла.
Трябва само да сигнализираш на Комисията за защита на потребителите, поне за Русе съм чувал изненадващо положителни резултати.
Най-вероятно парите за плота ще ти върнат, но главоболието, незнам как ще компенсират.
Антония - специалист
Ужасно смешното нещо е, че всеки един от хората от Forest Trade, с които съм контактувала, е много симпатичен, усмихнат и любезен. Държат се приятелски и предразполагащо, дават изобилна информация, съветват, обещават съдействие... и се покриват накрая. Не искам да пускам жалби все още, надявам се, че ще успеем да решим проблемите без да се стига до КЗП. Макар че ако до няколко дни не реагират адекватно на ситуацията -- определено няма да се поколебая да вдигна джабала до небето.

Аз съм един от малкото хора в България, които вярват, че нещата може да стават по правилата. Два-три дни след като купихме апартамента установихме, че на пет 14-етажни блока са сложили само 2 контейнера. Подадохме жалба до общината и след около месец имахме вече 5 контейнера. Междувременно имаше събрание на блока, съседите се радваха, че някой се бил сетил за тях, разбираш ли. Поясних им, че ние сме задействали машината, а те "Имате връзки с кмета ли?". :ka: Соцът бая е омешал акъла на хората, все още живеят като по тошово време, когато трябваше да подкупиш продавачката, за да ти запази банани.
крум - специалист
Подкрепям, че трябва да си търсиш правата.
Дали парите ще връщат, дали ще направят нов плот, най-малкото трявба да ги гониш до дупка.

Това е мейла, от който получих офертата им:
info маймуна foresttrade.bg

Гони ги до дупка! Спомням си аз, че предупреждавах за минали немарливи техни изпълнения.... (виж темата за Плотовете).

И аз другата седмица ще гоня Разменна поща при митница София, че ми лазят по нервите с тия безумни такси и разходки през града.
Антония - специалист
Днес НАЙ-НАКРАЯ дойдоха двама души от Forest Trade, китосаха пукнатините, минаха със шкурка целия плот, намазаха го отново с вакса... и той взе, че светна! Ей такъв си го представях, че трябва да бъде, красив, красив. Явно първоначалното мазане с маслото е било мега калпаво и недостатъчно.

Сега изчаквам да изсъхне (48 часа) и ще снимам :)

Междувременно пристигнаха шкафовете за банята -- хубави са, изглеждат стабилни. Мивката се оказа даже по-добра от очакваното. От полимермрамор е, много бяла, симпатична по форма. В момента мъж ми се опитва да пробие стените и да монтира всичко, аз бях надлежно напъдена да не надничам непрекъснато, задавайки глупави въпроси :roll:

Иначе още нямаме гардероб и секция, живеем си на куфари :pfeif:
prascho - майстор
Ам, че ти май не си от София :) .
крум - специалист
Нещо това с 48-те часа не го разбрах - ваксата поема 15 минути, след това трябва да се махне излишното с парцал.
Ако искате да е матово, се минава след 3 часа с парцала, ако искате да лъщи - след 12 с полир машина (цифрите ги казвам по спомен - мързел ме е да влизам в сайта - там има подробни инструкции).
Ние пък днес минахме с течния сапун и изтъркахме плота. Голяма работа е тоя сапун, ще знаеш. Имаше едно петно от чаша (предполагаме, че е от маслини), което вече бяхме прежалили. Изчисти го!
Минах след това с реноватор. Плотът е по-хубав отколкото беше, като го намазах с маслото - лъщи, убиец е. Сега се чудим дали не започнахме много късно с реноватора - мазен е и импрегнира страхотно. Предполагам, че след година редовно "реновиране" дървото поема и се импрегнира съвсем. Така че си изискай препаратите и почвай да го третираш. Първите 3 седмици обаче само с вода.

И на нас ни се появи малка пукнатина на едната дъска, така че съм сигурен, че на скапаняците от Форест Трейд не им е хубава дървесината.
Дано поне да са ви оправили вашия тоя път както трябва.
Антония - специалист
Защооо мислиш така :) От София съм си, родителите ми, бабите и дядовците ми също тук са раждани.
  • 1
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: