Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
pep - специалист
С винт и дюбел директно , ламината е тънък към 5мм , стените са горе-долу прави и няма проблем с тънка подложка 2-3мм става , може и без , няма нужда от лепене .
Fugitive - помощник
Здравейте,
И аз допях до съвети по темата...
Въпросът ми е как се завършва тази МДФ ламперия (панели) около каси на врати? При мен, като следствие на скарата, същите ще се подават около 5-6 мм над борда. Видях в Практикер някакви пластмасови ъгълчета и лайсни, но най-общо те покриват ръба на панела, а кухината под него от скарата не ...
pipbel - майстор
pep написа:
Ако може да запитам само така ли със скара трябва да се захваща или има и други варианти като лепене :?
С пяна за ТИ МДФ-а се лепи ОК (проверено)

Fugitive - има Г образни лайсни за целта
pep - специалист
Fugitive написа:
Здравейте,
И аз допях до съвети по темата...
Въпросът ми е как се завършва тази МДФ ламперия (панели) около каси на врати? При мен, като следствие на скарата, същите ще се подават около 5-6 мм над борда. Видях в Практикер някакви пластмасови ъгълчета и лайсни, но най-общо те покриват ръба на панела, а кухината под него от скарата не ...
При мен този проблем не излезе защото нацъках директно на стената тънък 6мм ламинат и си пасна чудесно около касите на нужното ниво . Има алуминиеви лайсни за стъпала широки тънки Г-образни П-образни , заоблени ъглови с различен радиус . По тънки от 1см не намерих , взех за моите цели от Практикер П-образна която точно захваща ламината плътно . Остана проблема само със завършващата лайсна покрай касите . Няма толкова тънки каквито искам 1см :? Голям проблем се оказаха тези лайсни а и как се реже не искам и да помислям че днеска с ножовка и накрая с клещите се борих половин час като прасе с тиква за едно парченце 20см че със зеге няма как да го резна :lol: Гледам "Техникон" са ги внасяли и продали на "Практикер" , ще отскоча до околовръстното да видя какво имат .
... може би трябва да си купя ножица за ламарина , втори път с такава самодейност не се хващам :?
Fugitive - помощник
Благодаря за отговорите, но ми възникна и ново питане...
Предвид, че мисля да монтирам плоскостите върху скара от 15 мм дебели летвички (дъсчици), как да извадя кутии за контакти и ключове.
Идва ми нито за цяла кутия за гипсокартон, нито за употреба на старата, вкопана в стената. Мисля, мисля и единствената идея, която ми идва е да си взема от по-дълбоките кутии, и да ги направя полу-вградени!? :?
Тани - модератор
Къртиш старата кутия и след като наредиш ламината пробиваш отвор 67мм в него и монтираш конзола за гипскартон в кухината на старата кутия.

А защо вместо ламинат не ползвате МДФ ламперия , която е специално проектирана за тази цел и си има всякакви первази?
Fugitive - помощник
Точно за МДФ ламперия е въпросът.
Приятели вече почнаха да ме разубеждават, измятали се летвите на стената, като се подпреш и ламперията мърдала...
Тани - модератор
Нищо не ти пречи да провериш. Нареждаш летвите на равен под през каквото разстояние си решил и нареждаш отгоре ламперията без да я захващаш със скобите. Тестваш за поддаване и при необходимост намаляваш разстоянието между летвите. Нареди обаче поне 4-5 ламела за да е коректен теста и натискай някой от средните ламели . Също така летвите трябва да са по цялата дължина, а не само два броя.
Аз налепих плоскости PVC на 14 лв. за 2.60 м2 в кухнята много съм доволен с завършващи лайсни с ъгли и тн.Газ с монтажен силикон и директно на стената няма скари-мари.Водоустйчиви са мият се само да не се натискат силно,че може да ти потъне ръката иначе имитация на дърво,зглобяват се на клик супер. :o

Тема "Ламинат за стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: