Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
dekata - напреднал
panalov ето тук има первази и плоскости.В Съливер имало май само ПДЧ. :? Има и на други места,но не можаха да ми кажат къде точно.

http://www.bgmaps.com/map.aspx?city=plo ... =1&lang=bg

За боята не можах да взема информация,защото бояджийното не работеше.Знам само,че е лак и втвърдител.При пръв удобен случай ще пиша.
panalov - специалист
:prayer: :prayer: :prayer: :prayer: :prayer:
Много благодаря .
Като имам път за Пловдив ще си купя.
dekata - напреднал
Eто и обещаните снимки

Изображение
Изображение

Както се вижда не личи,че е дърво :sad:

Ето и лака който използваме в момента.Както писах и преди-лака е двукомпонентен.Лак и втвърдител.Това е единият

Изображение

И другият
Изображение

Както се вижда има и разредител за гладкост.
niki_sap - специалист
Това е боядисан чам така ли? Или е боядисан МДФ? Всъщност с тази ли боя са боядисвани леглото и бюрото от снимките по-горе?
Много благодаря за отделеното време и отговорите.
dekata - напреднал
Чам е.Голият МДФ става по същият начин.Не знам,ако не се шлайфа дървото как ще изглежда,но тогава ще личат и следите от машините при обработката.При дъба е друго заради различната структура.Той има порички които се отличават и ефекта е друг.Преди да се лакира се маже с един специален байц и веднага се бърше.Така се оцветяват само порите и после по-силно изпъкват.Ето от близко една снимка

Изображение

Това е което знам,но лакирането не е по моята част :sad:
niki_sap - специалист
Благодаря много за информацията.
rockwall - майстор
гледах в чужбина, а скоро и в лукс мебелен магазин подобни мебели, които изглеждат като стари мебели, боядисани в бяло и на места олющени и изтъркани

цените им бяха 2,3 пъти нормални цени за масив

предполагам че разбирате за какво говоря

имате ли и такива неща
шоп - майстор
Браво, хареса ми, но един съвет от мен. На снимки номер 6 и 8 на горните лайстни се виждат монтажните винтове. Мен лично това много ме дразни. Трябва да се помисли или само с лепене или скрит монтаж от типа клик, шипки и т.н.
galin56 - специалист
Определено с такива каси за прозорци е по-красиво. И колко струва едно такова обшиване на прозореца - вътрешна и външна каса съответно направено от хора като вас, които всеки ден се занимават с това.

Тема ""Обръщане" на прозорци с MDF" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: