Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Emerald - модератор
Maicheto написа:
Emerald, искаш да кажеш, че си се лишила от сън, за да се занимаваш с моя проблем, свързан с жилището ни??? Е, това е вече прекалено......и на мен ми е адски неудобно, да знаеш........какво мога да кажа, освен баналното "благодаря" и да попитам все пак - защо го правиш? Та ти дори не ме познаваш?
Между другото, доста се чудих дали да пусна точно този отговор и все пак реших, че щом това са първите ми мисли, след като прочетох отговора ти, трябва да ги споделя..........импулсивна, първична реакция.........
И пак - пожелавам спокоен и приятен ден!
:-D Правя го абсолютно и само за удоволствие. Преустройството е нещо като решаване на кръстословица за мен- като заседна и докато не "изплува" отговора, ме хващат бесните и го бия до край. :lol: Не ме притеснявай с толкова благодарности преди да си видяла резултата, че се чувствам неловко. :roll: Ако не ме е грабнала с нещо темата, не бих си играла за удоволствие. :-D

Майче, има нещо в моята схема, което не ме устройва. :? Ще си позволя да я пообмисля още преди да ти я кача. Ако те устройва по-отворено и по-раздвижено жилище и ти допадне схемата, ще ти препоръчам консултация не с архитект, а с инженер-конструктор за да ти каже доколко е изпълнимо. Вероятно ще излезне и по-евтина подобна консултация, а и е по-компетентен по този въпрос. Ако пък тук влизат такива и имат желание да си кажат мнението, още по-добре. Ако те устройва и е изпълнимо, можеш да си намериш някой с автокад който да ти изработи техническите чертежи за работната бригада. Не гарантирам за особено прецизен мащаб,т.к. правя рисунък- не чертеж. Със съответния софтуер, няма мърдане.

ICC, качвай тук: http://imageshack.us/ и отбележи автоматично намаляване до желаните размери!
Maicheto - напреднал
Emerald, искам нещо да се разберем, ако нямаш нищо против, разбира се, за да избегнем неудобствата, в които явно и двете изпадаме....
Всъщност, сигурна съм, че това, което правиш е само за удоволствие, но - то ти отнема много време.....разбирам, ако го правеше за някой близък, познат дори, но реално аз попадам тук съвсем случайно и съвсем неочаквано ти ми отговаряш и се заемаш с подобно начинание.........странно е, разбираш ли??? Е, кажи ми, ти ако беше на мое място, нямаше ли да благодариш? Съмнявам се, че отговора ти ще е отрицателен. :)
Аз много внимателно прочитам /по няколко пъти даже/ това, което си ми написала, всъщност, всичко, което Хората тук са ми написали......това, което със сигурност мога да кажа, е че ще се възползвам от всеки съвет, който технически е осъществим. И честно да си призная, "умирам от любопитсво" да разбера какво си измислила, защото както някъде бях споменала вече, аз нищо не разбирам от тези неща и не мога да мисля в тази посока, колкото и да се мъча........... :?
И още веднъж искам да кажа нещо - аз не мога да не благодаря на всеки, който е направил или прави нещо за мен. На това поне съм се научила....
Между другото, искам да споделя нещо в кръга на шегата - моите близки и приятели много ми се радват, когато пийна една, две чашки винце, например, защото казват, че започвам да обичам целия свят и да благодаря на всички, че ги има...........ха-ха-ха..............
Желая ти спокоен и много приятен ден!
Maicheto - напреднал
ICC, какво стана със схемичката, която щеше да ми изпратиш? Не си ме забравил, нали? :)
Предварително ти благодаря.........
Лек и спокоен ден.....
ICC - специалист
Maiche, явно нещо не ми стига за да се справя с намаляването на скицата! В линка, който ми препоръча Emerald във втората фаза, там дето трябва да избера код, нищо не реагира, пратих на админа двете скици, твоята у на Bob с молба да ги намали, но още нямам резултат. По повод на разрушаването на някои стени в твоя апартамент. Тази система ЕПК на твоя апартамент мисля, че е така наречения тунелкофраж. Представлява големи(едроплощни) форми, които се подреждат за една цяла секция така една до друга, че върху тях и в празното пространство между тях, се монтира арматурата (стоманената част от конструкцията) и се излива бетонът. Между тях се оформят стените, а отгоре плочата. След това, когато бетонът е втвърден, формите се изтеглят странично с кран. Сещаш се, че по този начин може да има само една напречна стена, а може и въобще да няма. Стените и плочите са изчислени така, че работят заедно на 100% и дали ще има преградни стени или не, няма никакво значение. Затова правилото е просто- бетон ли е, не го пипаш, тухла, газобетон или нещо друго от сорта рушиш без да ти мигне окото. Успех! :)
Maicheto - напреднал
ICC, мерси за отговора.
Мисля си, дали няма да можеш да ми изпратиш скиците на електронната поща, ако не те затруднявам, разбира се? Ако това е възможно, аз ще ти дам адреса си......
ICC - специалист
Разбира се , никакъв проблем! :)

Прикачен файл

3staen.jpg
3staen.jpg (89.91 KиБ) Видяна 5508 пъти
velsi - Почетен майстор
Какви са тези толкова сложни скици?? Прати ми ги на мене и веднага ще ги кача.
Maicheto - напреднал
ICC, адреса ми е: mayfy@abv.bg
Предварително ти благодаря :)
Maicheto - напреднал
Velsi, скиците са наравени от ICC, но той явно има някаквъв проблем с качването им....така че, ако ги качите по някакъв начин, ще бъде още по-добре, за да може и другите потребители да ги виждат.....
masteradmin - майстор
Качих скицата на ICC - сори за закъснението

Тема "ИДЕЯ ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ЖИЛИЩЕ - ПОМОЩ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: