Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
gjordanov - специалист
Дойде октомври, и мене ме взеха...
не, не трудовак. Но асансьорът спря да работи, което доведе до това и майстора за плочките да също да спре, докато не оправят повредата. За да не се качва пеша до 6ти етаж, когато намери време за моя ремонт, вмъкнат между другата му работа.
Пък и инструментът си му е доста тежък, уредът за рязане на плочки (голям, почти квадратен), флекс, бормашина за бъркалката, мастари, нивелири, шпакли, гумени наколенки и още сума ти неща.

Но пък за сметка на това си харесах гранитогрес за хола, бокса и коридора.
Китайски, 60х60, полиран, 36 лв/кв. м., от фирма Лоти, пак там около Сточна гара. Поръчвате и капарирате днес, казват ви, че ще го доставят след 4-5 дни до една седмица, а го получавате след 2-3 седмици. Но нали не бързах...

Прикачен файл

F_GGRES_holbox.jpg
Този си харесах за бокса и част от хола, където да оформи дъга и след нея, с лайсна, да има паркет
F_GGRES_holbox.jpg (57.74 KиБ) Видяна 5860 пъти
gjordanov - специалист
Няколко дни след поръчката, реших, че не ми харесва този десен за коридора, (за който първоначално си мислех, че ще бъде), и си поръчах още няколко кашончета от един друг, синкав:

Прикачен файл

F_GGRES_antre.jpg
За антрето
F_GGRES_antre.jpg (82.22 KиБ) Видяна 5855 пъти
gjordanov - специалист
Получих ги. За щастие на два пъти.
Едно кашонче с 4 плочки тежи 31 килограма (написано е на опаковката). Написано е също, че заводът производител е сертифициран по ISO нам' си колко. И че гаранцията не важи, ако вече е залепен, а после сте видяли дефект.

6 + 5 + 2 кашончета.
По 31 килограма всяко.
6 етажа...

До ноември бях болен :headbash:

А тогава ми стана готова дограмата за детската, хората дойдоха и я монтираха доста бързо (качиха я пеша :evil: )
gjordanov - специалист
Декември ми пуснаха асансьора, но майсторът вече имаше някакви огромни поръчки с по няколко декара плочки и аз влезох в режим stand-by. Но пък ми направиха навес на балкона на детската, от поликарбонат. Син. Извит на дъга.

Така мина и януари, пък и много празници, ако имаше студ, щях да пиша и него.

А тъй като шило в торба не стои, идеята да използвам максимално пространствата в банята узря и ме тупна по главата:

ще използвам кухината при затворените тръби за ниша. Речено - сторено. Добре, че другите ми майстори са сериозни:
16 февруари 2007

Прикачен файл

F_Jbania Nisha izbita.jpg
дълбока е малко над 20 см. Ще побере слон. От по-малките.
F_Jbania Nisha izbita.jpg (57.8 KиБ) Видяна 5846 пъти
gjordanov - специалист
И нишата придобива форма.

Как обаче работят тези плочкаджии - не е истина.
Едната стена на спалнята, мината с латекс преди няколко месеца беше червена от прахта от плочките. Ще трябва пак да се боядисва.

Прикачен файл

F_Nishata poluzavarshena.jpg
Нишата
F_Nishata poluzavarshena.jpg (77.11 KиБ) Видяна 5837 пъти
gjordanov - специалист
Довършиха и пода. Опасявах се дали ще се справят с наклоните, но предполагам рано или късно ще разбера.
Тук подредбата на ромб е много удачна, когато искате подовия сифон да се падне между четири плочки.
А понеже има два сифона - един под бъдещия душ/душвитрина и един в средата на останалата част за всеки случай - се наложи слагането на един ред плочки под прав ъгъл.

Прикачен файл

F_JBania fugirana.jpg
И след фугирането
F_JBania fugirana.jpg (104.68 KиБ) Видяна 5805 пъти

Прикачен файл

F_JBania poda predi fugirane.jpg
Ето и пода преди фугирането
F_JBania poda predi fugirane.jpg (84.32 KиБ) Видяна 5805 пъти
gjordanov - специалист
Ето и малко от почти готовите бани.

Сагата ще има продължение - 4-ти сезон. Може някой да ме светне за мивки, или извити тоалетни чинии.
Искам да сложа душкабини - само стъклени врати на обков, със съществуващия под. Евентуално плъзгащи, ако няма място за отваряема на панти врата.
А в моята баня - от извити стъкла, полукръг (сектор) около душа.
Но това по-нататък, в едно друго време, в една друга галактика...

Прикачен файл

F_JBania fugirana 1.jpg
Моята
F_JBania fugirana 1.jpg (61.63 KиБ) Видяна 5793 пъти

Прикачен файл

F_detska fugirana 1.jpg
Детската - душ
F_detska fugirana 1.jpg (71.61 KиБ) Видяна 5798 пъти

Прикачен файл

F_detska fugirana 2.jpg
Детската там, където ще е мивката
F_detska fugirana 2.jpg (85.98 KиБ) Видяна 5798 пъти
Delty - помощник
това наистина е като сага, но пък е станало и ще става хубаво. Поздравления и за снимките.
:2thumbs:

Тема "Сага за една баня. Първи сезон, пилотен епизод" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: