• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
jekasus - майстор
Един от варианти - готов праг, може да се изреже по наклоните на плочки на двата пода.

Прикачен файл

DSC_0580.jpg
didonekoisi - специалист
Благодаря колега, насочи ме какво да търся. Ако правилно съм разбрал, кореановата лайсна е вид праг. Намерих даже тема във форума за тези прагове.
За сега съм взел достатъчно плочки за пода да направя прага от плочки, но ще го мисля като наредя пода.
didonekoisi - специалист
Да отупам праха от темата. Работата по банята не спира.
След като реших, че няма да ползвам под душово корито, трябваше да се смени коляното със сифон.

Изображение
Ето ги и плочките, турски на промоция, крема и беж.
ИзображениеИзображение
Подредени на сухо за проверка на отклоненията. Проверката показа до 1мм. отклонение.
Изображение
Нагледно как се нивелират мастарите преди залепване с гипс. Подлага се каквото има под ръка.
Изображение
Изображение
Залепих ги с фуга гипс, като го забърках по гъсто, такова имах под ръка.
ИзображениеИзображение
И подвеждане на първите редове.
Изображение
Изображение
didonekoisi - специалист
Продължавам с рязане на отвори с диамантина. Не било толкова трудно.
Изображение
Изображение
Първата готова стена.
Изображение
За рязане на фаянса ползвам машинка за рязане, която ми оставиха, но диска се оказа, че е доста захабен та се наложи да го сменя, че иначе работата вървете трудно от към рязане.
Изображение
Ревизийката и тук се вижда, че плочките са крема, а не бели.
Изображение
Другите готови стени
ИзображениеИзображениеИзображение
Три ръце хидро и на пода.
Изображение
Шаблона за прага.
Изображение
Първите четири плочки изрязани по капака, подведени и под душовото готово.
Изображение
Изображение
Изображение
Втория сифон.
Изображение
Изображение
Днес довърших пода :-D .
Изображение
Изображение

Хидрото доста ме измъчи, тъй като при нанасяне с баданарка в ъглите и ръба м/у под/стена се получава натрупване на материал, а и тези места не бяха отсечени и се получават заобляния заради лентата.
Подовите плочки пък се оказаха много корави, а нямам опит в чупенето при рязане с машинка и се наложи пак да ползвам диамантина, което ме забави доста. Отделно че се вдига голяма пушилка и всичко става прах.

Малко специфично място. Понеже тръбата са я пуснали доста ниски при рязане плочката се отчупи. Ще се пробвам да изрежа още една плочка, но ако не се получи въпроса е да залепя парченце или да пълня със силикон. За сега мисля да залепя парченце защото е бая дупка за запълване, а и няма да се вижда много.
Изображение
N.Georgiev - специалист
Не бях виждал по-безумно лепене на гипсокартон , а съм виждал доста .Като краен вариант нещата ти се получават , но процеса и технологията на работа ти е напълно погрешна .
jekasus - майстор
Може и да безумно, но поне по здраво от лепене на "топки" :-D
То и по банята има леки забележки, но не са фатални изобщо.
За плочката - първо отвора за тръбата, после по височина и широчина. Накисни я с вода и когато режеш със шлайфа пак я мокри, по-голям шанс да оцелее това парченце.
N.Georgiev - специалист
Лепения картон изобщо няма работа в банята !
didonekoisi - специалист
Докато прочета и вече съм я изрязал. Благодаря колега jekasus, баш тъй я направих само дето не я мокрих. След като изрязах дупката, процепих гланца с машинката за плочки и тръгнах да я режа с ножовка :-D . Резултат, ножовката се затъпи :headbash: , и тръгнах пак с диамантината с повишено внимание ама от задната страна, докато остана малко и я счупих я на ръка, обрах каквото стърчеше и плочката си заспа. Добавих и 2 мм. повече за сметка на фугата.

Изображение
Пода и първия ред вече готови.
Изображение
Ето така направих правия ъгъл и с питагоровата теорема сметнах хипотенузата, след което шаблона легна идеално, мисля че ще стане :-D.
Изображение
Изображение
Очертах с молива и почнах да моделирам итонга пак по шаблона.
Изображение
Изображение
Остана да облека с плочки и мъките ще са към края си.

Радвам се че няма фатални забележки, като се има предвид че за първи път правя баня, страшно съм доволен от резултата.
N.Georgiev написа:
Не бях виждал по-безумно лепене на гипсокартон , а съм виждал доста.
В началото мислех да правя конструкция с профили, защото бях чул че лепения ГК в банята може да падне, но след като ме посъветваха няколко човека да лепя, отворих сайта на Knauf, и там пише при полагане на плочки ГК да се лепи на цяло, или топките да се сгъстят. Понеже аз лепя върху ивици, сгъстих ивиците. Така че по правилно от това здраве.

Приемам съвети и коментари.
mrdds - специалист
Според мен картона няма изобщо място в банята както и да е сложен.Но модерните методи на хидроизолиране явно вършат работа да за не поеме влага,въпреки това измазах почти половин тон хоросан и цимент на моята баня.

Тъй като и аз ще слагам параван мисля,че си усложнил много монтажа на прага.Според мен,разбира се не е професионално мнението,много по лесно и добре щеше да бъде ако беше сложил итонга в замазката,да го хидроизолираш и него заедно с пода,тъй като итонга се разпада от влагата.И финално да го облечеш с плочки.
По този начин щеше да направиш и много лесно наклона към сифона в паравана с къс нивел като не се съобразяваш много с останалите наклони.Следя темата ти с интерес.Голям проблем за мен се оказа паравана.
Какъв е твоя , къде се захващат стъклата .Като гледам твоя ще бъде овален??
didonekoisi - специалист
Параваните са много красиви, но и доста скъпи. Овална кабина 90х90 ще слагам, която става за стандартен праг. Шаблона съм го направил точно по размерите на праг 90х90.

Понеже от строителство почти нищо не разбирах, уча се с апартамента, та което не знам чета тук във форума. Специалистите казват прага след пода, в противен случай не е ясно колко високо ще се получи прага. Мислех си дали да не го хидроизолирам, но тук ще разчитам на Теракол флекса и добрата фуга на Церезит.

За наклоните по един и същ начин ще станат без значение кога е направен прага аз и така не съм се съобразявал единия под с другия. А за нивела късия ми е 50см. подлагах под него парче дърво от мастарите за да контролирам наклоните, иначе няма как да сложа нивела.

Ще се радвам ако с темата си съм полезен на някого.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: