Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
stiv1961 - майстор
resistbody написа:
И аз исках да взема за асмалъка, но преди години като се бях интересувал трябвали и помпи и глупости, но може и това да върши работа, та ще чакам отзива ти :partyman:
За този комплект пише, че работел с вода от водопровода- от 2 до 6 бара и разход около 2 л/ч. Имаше и комплект с 15 м маркуч за 37 лв./ май :? /, но на мен толкова дълъг не ми трябва. Ще пиша резултата.
stiv1961 написа:
Между другото ей ся ходих до Баумакса и купих тая системка за мъгла- 7.5 м маркуч, 5 месингови дюзи, преходник и адаптер 1/2 и скоби за прихващане. В събота ще тествам :)
ехе!
Браво за инфото :partyman:
Има ли вече резултат от теста?
stiv1961 - майстор
Забравих да пиша :shock: значи сглобих системата и я пуснах , но не съм и намерил място още. Има две места на които си отдъхваме през лятото и за това. Иначе водата излиза от дюзите на много ситна мъгла, смятам, че ще върши работа в жегите :)
a_atanasov - специалист
В една друга тема пишеше, че водата за тази мъгла съдържа нещо, което е кофти да го вдишаш. За пиене не било опасно.
Не говоря от опит.
VLADO66 - майстор
a_atanasov написа:
В една друга тема пишеше, че водата за тази мъгла съдържа нещо, което е кофти да го вдишаш. За пиене не било опасно.
Не говоря от опит.
Легионела
stiv1961 - майстор
Толкова много е писано за легионелата, че не ми се търси. Който го е страх от мечки да не ходи в гората :partyman:
alsted - майстор
Що пък легионела? Тя нали се развиваше в застояла вода. Тук става дума за вода от мрежата.
http://www.инженер.bg/vik/analyses/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B8-%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F%D1%82%D0%B0-%D0%BB%D0%B5%D0%B3%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D0%BB%D0%B0
нещо не иска да ми "постави" линка така , че да е активен целия- ще трябва с копи-пейст :rolleyes:
иначе малко цитат:
..."Причинява опасна форма на пневмония

Ако бъде вдишана, Легионелата може да причини опасна форма на пневмония, известна като Легионелоза или Легионерска болест. Подобно на други патогени, идеалната хранителна среда на Легионелата в системите за пренос на питейна вода е тънкият слой биофилм, образуват от вътрешната страна на водопреносните тръби."

Сега и на мен ми се разясни защо- заради вдишването на малки капки вода... в такъв случай и овлажнителите на въздуха за домашни условия биха били опасни , ако се вдиша от тях образуваната водна мъгла , повечето не загряват водата, а я правят на мъгла с различни видове мембрани. :axe:
alsted - майстор
Повечето появи на легионерската болест, за които има публикации,
се обясняват с климатиците, в които водата застоява много продължително.
Не препоръчвам обаче да се чете цялата статия - в крайна сметка излиза, че въпросната зараза ни заобикаля, грози отвсякъде и май ще е най-добре направо да се гръмнем :-D Сам Тани е казвал, че я е прекарвал (поне по описание на лекуваща го лекарка). А иначе, до колкото си спомням описваше симптомите като при типично вирусно заболяване (бих казал "летен грип")?
themask - специалист
Да се простим със Стив тогава :-D
Това в кръга на шегата...
Между другото в инструкцията на тази система за мъгла на румънски пише, че при налягане 2 бара, разходът на ВСЯКА дюза е около 2л/час, не на цялата система. Тази информация в случай, че някой се интересува :)

Тема "Навес за купони!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: