Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
34 мнения в "майстор Тричко и терасата"
prascho
- майстор
Топлоизолацията не е поставена като хората. Не са разминати паната нито в предните ъгли нито при прозореца, а за инструментите нивелир и отвес авторът на темата навярно не е и чувал!!! Спестени са правоъгълните ъгли както и някаква ламарина/пвс перваз + хидроизолация отгоре. Ще ме прощавате но изпълнението се доближава до това на средностатистически мангал!
skyfx
- специалист
От вътрешната страна набих арматура по съвет на Профи.Зидарията е с 10 см тухли.
Самата тераса е доста е доста крива в левият ъгъл и там се изкриви и зидарията.
Всъщност изобщо не ми дреме,че е криво.Нали няма кого да псувам
.
Това с разминаването на платната не е толкова страшно-няма да падната,защото има дюбели.
Най-горе първо съм сложил хидроизолационна лента.
Правоъгълните ъгли ги има на две места само,а ламарината се слага накрая,доколкото знам.
Това за "средностатистически мангал!" го пропускам покрай ушите си,заради добрият тон.
Все пак вече си порязях пръста
Самата тераса е доста е доста крива в левият ъгъл и там се изкриви и зидарията.
Всъщност изобщо не ми дреме,че е криво.Нали няма кого да псувам

Това с разминаването на платната не е толкова страшно-няма да падната,защото има дюбели.
Най-горе първо съм сложил хидроизолационна лента.
Правоъгълните ъгли ги има на две места само,а ламарината се слага накрая,доколкото знам.
Това за "средностатистически мангал!" го пропускам покрай ушите си,заради добрият тон.
Все пак вече си порязях пръста

pipbel
- майстор
Tипична посткомунистическа панелна картинка.
Всеки си прави каквото му скимне и си боядисва както му скимне, без много да го е еня че блока му прилича на циганско гето.
Еххх, кога ли най-сетне нещата в тая държава ще си дойдат на мястото.
Колко ли още поколения ще са нужни..???
Всеки си прави каквото му скимне и си боядисва както му скимне, без много да го е еня че блока му прилича на циганско гето.
Еххх, кога ли най-сетне нещата в тая държава ще си дойдат на мястото.

Колко ли още поколения ще са нужни..???

petar_tsonev
- напреднал
За съжаление това не се отнася само за панелките. Аз живея (все още) в 9 етажен монолитен блок, облицован целият отвън с малки тухлички. Хем има готин вид, хем навремето си е било перфектна изолация. И какво мислите се случи миналата есен - комшията от седмия етаж си направи топлоизолация на целия апартамент отвън и е.а мамата на фасадата. За капак на всичко боядис с едно розово, дето само в свинефермите го има. Та мисълта ми е че кича ходи по хората, а не по дърветата.
Простете ми отклонението от конкретната тема

Простете ми отклонението от конкретната тема

skyfx
- специалист
относно "посткомунистическа панелна картинка" сигурно визирате разликата в цветовете на етажите.
Да,грозно е.
Миналата година почнах да си правя изолация пръв в блока.Предварително показах мостри на цветовете и се консултирах с комшиите. Два месеца по-късно по горните етажи цъфнаха сиво,червено,зелено,жълто.
Затова си правя целият апартамент,така както съм почнал.
Да,грозно е.
Миналата година почнах да си правя изолация пръв в блока.Предварително показах мостри на цветовете и се консултирах с комшиите. Два месеца по-късно по горните етажи цъфнаха сиво,червено,зелено,жълто.
Затова си правя целият апартамент,така както съм почнал.
ribnikolaevi
- майстор
masterval написа:"Започва голямото разбиване.Ще махна само оцветената част.Другото е носещо и отгоре има трегер. "Извинявам се, че се отклонявам от темата. Пиша понеже съм компетентен по този въпрос. Та - въпрос на панелна система е. Може да се бута доста, но няма да го напиша тук, да не би някой да изтълкува думите ми превратно и да станат бели. Ако някой се интересува конкретно, да ми пише на лична и да придружи питането си със снимков материал на конкретния пистолет. Особено важна снимка е: отнъртре навън, така че да се вижда тавана и "трегера".
Разбивал съм такива "стенички" и мн. ме съмнява, че "трегера" е носещ. Излиза от вътре само арматурна тел 6 мм, а това не ми звучи на нещо яко. А материалът, който се сипе отвътре, също не ми прилича да е предназначен да носи.
Ако някой има представа за структурата на тези панели за "пистолети" нека поясни, интересно е!
lotosf
- специалист
Значи относно изпълнението на колегата наистина си е чистоаматьорско.Понякога за съжаление такива аматьорски иэпълнения усложняват работата на тоэи който ги прави иэлишно без това да помонгне на самата работа.Единственото предимство е че човека живее на първия етаж и може да си позволи да прави допълнителни работи иначе ако беше по-нагоре тея алпинисти щяха да се утрепат от спускане.Критика също и эа иэолацията която от далече си личеше че не е професионално иэпълнение но пък човека за пръв път го прави така че не можем да го обвиняваме.Иначе готовата тераса не иэглежда зле горе долу се е справил като хората.Относно цветовете доколкото знам уж приеха някакъв закон с който трябвало да не се боядисва в други цветове освен в цвета на сградата или пък ако се боядисвало в друг цвято то тогава цялото крило от блока трябвало да се боядиса отгоре до долу или по въэможност целия блок.Съгласен съм че панелните сгради у нас са заприличали на панаирджийска каруца.Ина това ще му се сложи край след няколко години когато повечето сгради започнат да се рушат и властите принудят хората да направят вноски за саниране и укрепване на сградите.

Тема "майстор Тричко и терасата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература