Да, наличието на боклукомелачка налага каналът да е на нивото на пода. Просто устройството е доста обемисто -- като се монтира под мивката и остава много малко място за връзката му с канала.
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония
- специалист
42 мнения в "Бутнах панелите. Ами сега?"
ribnikolaevi
- майстор
Явно ще се наложи да ползвам помпа за канала. Чувал съм само за Грундфос. Някой знае ли нещо за тях?
ribnikolaevi
- майстор
Някой полвал ли е или има ли лични впечатления от замазка "Тивит"?
ribnikolaevi
- майстор
Бутнах съществуващта тоалетна и я местя на мястото на един килер, който беше зад входната врата (картинка Pyrvona4alno.JPG). А старата тоалетна я разделям между коридора (за да има малко по-широко влизане) и "кабинета", който всъщност си е една нормална стая и освен "кабинетски" функции
може да е и спалня ... Т.е. целта ми е да имам три стаи и една дневна. Печеля и малко по-широк коридор.
Казвам му кабинет заради жена ми, която тепърва трябва да убеждавам ... да е още една стая ... /засега имаме едно дете/.
Между другото, дал съм си срок до края на тази седмица и ако не харесам друго решение, действам по моето първоначално.
По въпроса за банята - все още е в първоначалния си вариант. Засега съм бутнал само клозета
. За тръбите - по моята идея са с наклон 3%. Това е минималното по норматив. Ако сложа боклукомелачка, наклонът пада. Мисля си за помпа за канал, но още не съм проучил въпроса /поне по 6-7 часа трябва да спя все пак ...
/. Има проблем с почти хоризонтален участък в банята - около 130-140 см. Той определено ме притеснява. Имам някои половинчати решения, но истинското решение е с помпа за канал.
Кое не е ясно на чертежа?

Казвам му кабинет заради жена ми, която тепърва трябва да убеждавам ... да е още една стая ... /засега имаме едно дете/.
Между другото, дал съм си срок до края на тази седмица и ако не харесам друго решение, действам по моето първоначално.
По въпроса за банята - все още е в първоначалния си вариант. Засега съм бутнал само клозета

Кое не е ясно на чертежа?
Последна промяна от ribnikolaevi на чет юни 19, 2008 11:52 pm, променено общо 1 път.
lazarus18
- напреднал
Petyr написа:Поздравления, че на проекта си сложил фурната на нивото на очите. За жалост почечето хора все още робуват на идеята, че фурната трябва да е под котлоните.Причината да се слага фурната в долния ред много често е и за да не се губи плот. Ако българина робува на нещо то то е да има мегдан за готвене. Дай му 3 метра плот и пак ще иска повече.
А относно плота. то наистина е нужен, освен ако не използваш масата за тази цел...
ribnikolaevi
- майстор
Някой може ли да помогне? Търся отсега хидравличния /пневматичния/ крак, с който ще се наглася нивото на плота/масата.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10066
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=10066
Artur Dent
- напреднал
Всичко това е добре, но искам да попитам - пробвал ли си обратното разположение? Дивана и ТВ-то /т.е. дневната/ да са до прозореца, а бокса в дясно и срещу входната врата. Напоследък гледах разни западняшки списания и сайтове и ми направи впечатление, че това разположение много масово се използва. Съжалявам, че не мога да покажа на картинка какво имам предвид, но се надявам че ме разбрахте.
Artur Dent
- напреднал
нещо такова имам предвид ...
Прикачен файл
proektno_NEW.JPG (26.31 KиБ) Видяна 6706 пъти
ribnikolaevi
- майстор
Благодаря за проявения интерес, ще си помисля.
Тема "Бутнах панелите. Ами сега?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература