• 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Galy - специалист
Съфорумците за какво са? Ще ви викам на помощ :lol:
Shark - специалист
Интересно ми е какво ще покажеш и разкажеш за опънатия таван!
Какво е разстоянието което остави между тавана и опънатия таван? Плочките пробиваха ли ги или си оставил горната част без плочки?
Galy - специалист
Разтоянието при мен беше малко, някъде от порядъка на 8-10см. Плочките не са пробивани. Завършихме ги под нивелация и подведохме тавана по тях. Оказа се обаче проблем после. "Майсторите" не бяха предвидили, че плочките излизат с 4-5мм и едно уплътнение, което слагат в краищата по тавана немогат да го подпъхнат. ПВЦ профилите си имат едно зъбче, в което влиза уплътнението, но остава зад плочките и нямат достъп до него. Добре че не ме дразни толкова... И още нещо важно!!! Ако някой е решил да слага опънат таван, задължително да измисли нещо за горния таван. Шпакловах го и го грундирах уж за запечатване и въпреки това паднаха няколко камъчета върху светещия таван. Голям зор си е с побутване отдолу да изхвърля камъчетата в страни.
Shark - специалист
Със сигурност ще слагам опънат таван в баните, въпрос на време е.
Мен още при предварителните разговори с фирма предлагаща опънат таван, ме предупредиха, че е необходимо да се обработи добре тавана и да се подготви за да няма какво да пада върху платното, че като се светне и ще е грозно.
А цената при теб явно е по-ниска заради профилите, които използват. Във фирмата която харесах, профилите са от алуминий и от там и цената скача. Общо взето започва от 70 лв за кв/м.
Като имаш възможност пусни снимки при светнат таван и при не светнат.
Доколкото си спомням щеше да слагаш светодиодна ЛЕД лента вместо пури. Интересно ми е с нея дали светлината е достатъчна.
Galy - специалист
Много е добра светлината. Аз взех лента със 60 диода в метър, противовлажна. Използвах монтажно лепило на Хенкел. С него залепих лентата. При мен проблем се явява малкото разтояние между тавана и опънатия таван. Лентите се разграничават, но разбрах, че ако трябва да се гони равномерна светлина по тавана, трябва да се инвестира сума от порядъка на 5-600лв, което за мен е излишно. Иначе за сила на светлината 15м диодна лента от гореспоменатата, на 3-4 квадрата баня си е доста приятна светлина.

P.S. 70лв за квадрат е много добра цена. Проучи фирмата и скачай ;)
Shark - специалист
Качи снимки като можеш, че ми е интересно как се е получило при теб.
Galy - специалист
Обещаните снимки от банята и опънатия таван. При мен не се получи на 100% равномерна светлина, но аз си знаех и съм доволен от резултата. 5-600лв трябваше да се инвестират за светлина, ако искам да свети силно и равномерно. Банята се заформи също добре. Сега търся стъклар тук в Казанлък, който да направи по-широка фаска на огледалото. При направата на мазилката бях сложил хартиено тиксо точно по размер за огледалото. Точно до него леко наддадохме с мазилката, за да се получи леко ефект на вграждане на огледалото. Сега като отлепих тиксото, размерите за огледалото се отсякоха точно

Прикачен файл

DSC07250.jpg
Камъка е готов напълно!
DSC07250.jpg (40.56 KиБ) Видяна 4938 пъти

Прикачен файл

DSC07241.jpg
Обособената кабина
DSC07241.jpg (129.86 KиБ) Видяна 4938 пъти

Прикачен файл

DSC07229.jpg
Баня ;)
DSC07229.jpg (84.35 KиБ) Видяна 4938 пъти

Прикачен файл

DSC07221.jpg
Таван
DSC07221.jpg (52.67 KиБ) Видяна 4938 пъти
Shark - специалист
Мерси първо за снимките.
На мен ми се иска да постигна равномерна светлина над цялото платно.
Коментирахте ли въпроса с поддръжката, имам предвид смяна на осветление след време?
sasooooooooo - "специалист"
Чак да му се прииска на човек да се изкъпе.... у вас :-D
Galy - специалист
Пази боже за проблеми отгоре...каквито и да са. Има някъде по конструкцията място, откъдето да започне свалянето на платното евентуално. Не разбрах точно за какво става въпрос, но явно неможе да се сваля произволно. Не ми се мисли за това. Оставил съм връзките и трафа отвън, дано няма проблеми със самите диоди.
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: