• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
silllveto - Майсторица
А що не пробваш да събереш двукрилата витрина с двете ъглови(крайни) от двете й страни и да ти стане една голяма витрина за трапезария. Т.е. отпада само ъгъла с бара. Вариянт.
LZ - специалист
mim написа:
...
а един ден тая стая е предвидена за детска, тогава пък съвсем не му е място там...
Що бе? Детето ще си има БАР, където да си посреща гостите :)
mim - специалист
половинакта каза, че това ще е ъгълът за отдих на "жертвите", попаднали в студиото
само ще му добавим 2 щъркела за посядане пред него и ще заредим водка и мартини :-D
mim - специалист
яко шкурене, байцване, грундиране, лакиране и на места се налага и поправяне с кит, където е горяло
Изображение Изображение

това в дясно е само с байц и грунд за сега, след снимката го лакирах с безцветен
sasooooooooo - "специалист"
Така изглеждат в по-античен вид :-D
LZ - специалист
Браво, давай все така. Ще стане супер!

Keep walking!
mim - специалист
спалнята е на 90% готова, за сега
ама то само разчистихме ненужни мебели, боядисахме с латекс, вкарахме гардероба и за сега сме надули "походното" легло
гадната жълта лайсна ще бъде махната по-късно и трябва да се досложат первазите на паркета, а по-натам ще драсна и 1 скрин сигурно, да усложня живота на половинката :-D

Изображение

Обаче това ходенето на работа... Седя и си мисля за вкъщито, и си рисувам. Чудя се по тая дилема, шкафо-мивката в банята:

Изображение Изображение

Легенда:
1. някаква чупка в ъгъла 10х10см
2. тръби на парното и лира
3. висящи шкафчета - огледално еднакви
4. луминисцентни тръби - така разположени биха давали доста равномерно осветление и са много удобни
5. огледало, ако няма козирка, то ще крие кабелите на лампите и вентилатора
6. мивката - смесителят е към нея, не към стената
7. плот от камък
8. обикновен шкаф с огледално разположени вратички
9. шкаф с кош за пране
10. чекмедже, в този ъгъл се предвижда да стои на котките тоалетната
11. козирка с лампички, в момента шкафът е с такава козирка, скрива кабелите за лампичките и за вентилатора, който е на стената от дясно
sasooooooooo - "специалист"
На мен лично по ми допада втория вариант :-D , а и спалнята ви е екстра!
mim - специалист
до преди няколко дена си мислех, че сме приключили с рутенето, обаче...

положението беше такова:
Изображение

решихме, че ще извикаме хора, да го пренаредят, изциклят, лакират и всичко както си му е реда, НО
копнаха 2 паркетина и казаха - има отдолу корк или лепим, или слагаме пак корк и си отидоха
ок, купихме 2мм технически корк още същия ден за да не бавим работата
на другия ден копнаха още 2кв паркетини и казаха: не става, тоя паркет е за изхвърляне :x
ядосах се, нещо твърде ни разиграват май, моят човек, който им отключваше и седеше при тях каза как единият бъхти залудо, другият през 5 мин пуши и обикаля само
такаааа ли, ние можем ли или не можем сами, като не ни искат парите, няма да им ги дадем

петък вечер, събота и неделя с шпаклата, длетото и чука "спасявам" паркетини, за да се наредят пак
решихме, че ще си сменим шарката на нареждане, ще ги редим успоредно под 45 градуса и ще сложим теракот там където ще е масата за хранене, като ще е гарга да е рошава :-D
отдолу е малък кошмар, лепено е с най-гнясната гняс, която можете да се сетите, залепени за корка, а коркът залепен за замазката и в много от случаите излиза заедно със замазката

:?: имам питане: с какво най-безболезнено да махна остатъците лепило и корк по пода освен с шпаклата, длетото и чука :?:
и после ще бъде ли нужно да изравняваме нивото - самонивелираща се замазка например - разликите са от по няколко мм не повече от 5

Изображение Изображение
Изображение
rockwall - майстор
я да се спамна и аз тук

1. барът направо ме изкърти - жалко че нямате 2 етажна къща с по 300м2 на етаж че да му направите всичко да си му е точно - т.е. резбовани маси, дървени греди под покрива, кресла от корени и еленски рога ..... СУПЕР е

2. не знам дали за под паркет не може да се сложи от оная изолация дето я джаскат под ламинатите - ДА КАЖЕ НЯКОЙ - тка хем ще ви е топло хем ще убере неравностите (ако не са планински)

ами това е засега
виж ми постовете за моя паркет - за потъмняване и лакиране - да не пиша отново всичко

А! да не забравя - прозоците са ужас - аз бих оправил първо там нещата преди всичко друго, а колктодо кабелната и други кабели, цифрови ТВ и тн - съвет - като оправяте стената си оставете някаква скрита раклонителна кутия (може и да няма изход навън, но да си я има) и от нея си пуснете 3-4 гофрета насам натам - ще си спестите грозитии и кътениици ако се наложи да прекарвате кабели

а иначе сега ви е момента да ги мислите тези неща

относно онзи дървения параван (или каквото е там) - ако го изпраскате в чисто бяло или черно, ще можете да продължите в изчистен АЛА-японски стил стаите - слагам снимка да е по-ясно за какво говоря

Прикачен файл

2646-Dunnigan5-PcBedroomSet-2646.jpg
2646-Dunnigan5-PcBedroomSet-2646.jpg (15.46 KиБ) Видяна 6490 пъти
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 9

Тема "моето ново вкъщи" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: