• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Galy - специалист
...Интересно решение взехме с изпълнителите на дограмата в апартамента. Повиках ги да сложим подпрозоръчни рамки от вътре. И понеже е трябвало да се сложат заедно с дограмата като се подпъхнат отдолу, сега се оказа малък проблем. Единия вариант беше да се навият отгоре с витла, другия да се залепят със силикон. Отхвърлихме и двата. Третия - :) Намазахме первазите с теракол, навихме в рамките 25мм витла, които останаха да стърчат като арматурки и просто наложихме рамките. Мисля, че стана доста здраво и определено съм доволен от това, че няма да ми се виждат витла с капачки отгоре ;)

Прикачен файл

IMG_0632.jpg
Почти готово ;)
IMG_0632.jpg (39.5 KиБ) Видяна 7929 пъти

Прикачен файл

IMG_0631.jpg
Добре намазан праг с лепило и малко пяна за оплътнение
IMG_0631.jpg (76.49 KиБ) Видяна 7929 пъти

Прикачен файл

IMG_0636.jpg
Витлата отдолу на рамката
IMG_0636.jpg (19.09 KиБ) Видяна 7929 пъти
Galy - специалист
Последното, което направих е една ниша където ще вградя гардероб в спалнята. Спирам засега с каквото и да било. Реших да работя по проект и по тази причина се обърнах към дизайнерска фирма. Сега изчаквам сроковете по договор и като имам готов и одобрен проект, започвам да работя по него.

П.С. По този повод искам да посъветвам всички, които започват някакъв основен ремонт или са решили да подновят визията в жилището си или просто са решили да инвестират дадена сума в интериор....Намерете си подходящата фирма кадърни дизайнери, договорете се с тях и работете по предварителен проект. Убедих се напълно в плюсовете и резултатите от това. Някои ще кажат, че излиза безумно скъпо и т.н, но след една година лутане и куп въпроси това така ли да стане или иначе...и като похарчих не малко пари, реших, че в крайна сметка интериорния дизайн като проект идва един малък процент от цялата инвестиция и определено си струва!

Прикачен файл

IMG_0699.jpg
IMG_0699.jpg (34.02 KиБ) Видяна 7699 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Кое наричаш "витла"?
Galy - специалист
Кое ли наричам витла???
Galy - специалист
Далеч съм от идеята да нервнича. А ти, вместо да задаваш въпроси с повишена трудност, вземи коментирай нещо смислено.Нали идеята е всъщност да извлечем някакъв опит и полза от дебата! :?
svetliopi44 - Чирак...
Аз те поздравявам за решението което си взел за дизайнер и проект ... аз работя на един човек без проект и познай ... всеки ден нови идеи и преправяне ... ужас..
Galy - специалист
Точно затова говорим. Имах желанието още в самото начало да имам проект и дизайнер, но ми се видяха много 15000 от софийска фирма. Направих си спалните почти изцяло, но не ми се рискува за хола и кухнята. Искам да е барнато. Пък и друго си е да имаш възможност да видиш фотореалистичен проект на всичко. Като добавим и 3D чертежи на всяка една мебел, начертани проекти за ВиК, Ел...спестява толкова нерви и поправки, че определено си струва. Ще ви държа в течение как се развиват нещата, стига да е интересно!
pavkatay - майстор
без да имам много голям опит в дизаина и проектирането съм се справил добре с доста неща. но те ми се явяват в главата и аз просто ги правя така както ги виждам. явно миналата година съм си спестил 15к за дизайн и поне 5к за труд от квалифицирана работна ръка:), така , че : пей сърце :-D :-D :-D . но разбира се ако всички си правеха всичко сами много хора-квалифицирани и специализирани ще умрат от глад :lol: все пак успех, но след като си сложил дограма с weiss profil не е оправдано да даваш 15 бона за проект, който най-вероятно има повече пожелателен характер. не се заяждам просто 15 или 15000 лв. е все едно, ако се дават на вятъра
Galy - специалист
Приятел, явно не си разгледал поста ми отначало. Дограмата ми не е вайс профил, подпрозоръчните рамки са такива...и не за друго, а най-добре пасваха като цвят за моята дограма. Дограмата ми е ELVIAL. И всъщност като се замисля, всичко освен дограмата е минало през ръцете ми. "Пожелателен характер"? - напротив. По ирония на съдбата това е третото жилище, което се налага да правя. Имам достатъчно опит и с майстори, и с грешки, и със съжеления защо това не е станало така, а така. Не съм пестил от материали в ремонта. Правя си го почти сам, окончателно и за себе си. Мога да говоря много за ползите от интериорния проект, но знам, че не е продуктивно да споря с предубеден човек...пък и за какъв спор става дума? Аз решавам сам за себе си, пък ако мога да съм полезен с нещо...ще се радвам. А за 15000лв. - "pavkatay" - отново не си чел внимателно. Казах, че съм отхвърлил предложение на софийска фирма за тези пари ;)

П.С. Само като информация - колко ти излезе целия ремонт, който си правил? Ако пуснеш и някоя снимка ще е супер. Току виж си ме разубедил :-D На 1.05 трябва да подпиша договора!
pavkatay - майстор
понеже съм поизостанал с обучението и не знам как се пращат линкове ти пиша мястото, където има много снимки от моя ремонт -цена на изпълнението 11 000лв. темата е ' И моят ремонт' в раздел 'вашите ремонти - публикувайте снимки' . и се извинявам, че съм се изказал неподготвен за някои неща :-D :-D :-D
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: