• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Profi Stroi - специалист
Ами по тази причина са правили плочките
А тука ако има как аз да плащам на мойте хора на 15 ще сем много весел и с по дебел джоб
$64EN - специалист
цените си растът със всеки изминал ден , и дано скоро станат както е в повечето цивилизовани държави по света . щото не е важно да работиш бързо , евтино и некачествено , да ги наметкаш по най-бързият начин , да си земеш парите и да ходиш да акаш на друг обект , па както има един виц - клиент гледа майстора как му лепи плочките и му вика - абе майсторе те тия плочки ше паднат бе , а майстора му отговаря -да бе да ше паднат ама кога ме нема :) .
за това треа да да се плаща готино зада си стимулиран да работиш и да си вършиш работата с кеф , па дори и по два квадрата на ден да правиш - да знаеш че са станали супер здрави и готини и да ти е готино на душата като ги гледаш и да се зареждаш с позитивна енергия от работата си и да си горд да кажеш че ти си го правил това нещо . но всепак живеем в материалин свят и на никой не му пука за душевни кефове и темподобни тъпотий......
Profi Stroi - специалист
Проблема с цените е в едноличните майстори които сами рашават как и на каква /колко ниска цена/да си продадат труда
Повечето от тях разбира се се изявяват в провинцията
Не се съобразяват с нищо
А като свършат обектите дигат глава и аиде на гурбет в София
Хванат 20-30 кв някъде на някаква цена и си мислят стават нещата
Да стават
Работа за плочкаджии на по 10 лева да искаш
Друг е въпроса обаче как и колко бързо ще станат нещата
А да чакаш от такъв майстор да си удържи на думата и да гони качество на тази цена си е живо предизвикателство според мен
Но хора разни идеали много казал поетът
tedi1 - специалист
$64EN написа:
цените си растът със всеки изминал ден , и дано скоро станат както е в повечето цивилизовани държави по света . щото не е важно да работиш бързо , евтино и некачествено , да ги наметкаш по най-бързият начин , да си земеш парите и да ходиш да акаш на друг обект , па както има един виц - клиент гледа майстора как му лепи плочките и му вика - абе майсторе те тия плочки ше паднат бе , а майстора му отговаря -да бе да ше паднат ама кога ме нема :) .
за това треа да да се плаща готино зада си стимулиран да работиш и да си вършиш работата с кеф , па дори и по два квадрата на ден да правиш - да знаеш че са станали супер здрави и готини и да ти е готино на душата като ги гледаш и да се зареждаш с позитивна енергия от работата си и да си горд да кажеш че ти си го правил това нещо . но всепак живеем в материалин свят и на никой не му пука за душевни кефове и темподобни тъпотий......
И аз ще се радвам цените да станат както е в повечето цивилизовани държави, обаче и на мене сега ми плащат както е в България и по точно както е в провинцията на България. Така че много бих се затруднила да се издължа по европейски цени на майсторите, които наемам, пък същите те да ми плащат за счетоводните ми услуги по български цени. Преди 4 години ми редиха пакрет с всичките там процеси за около 5 лева, сега ми искат по 16 лева, не че е много но през тези години имам клиенти, на които не мога и с топ да мръдна хонорара малко по нагоре. Просто защото ще ги загубя. Така че медала има и обратна страна.
$64EN - специалист
съгласен съм се пак живееме в България - страната на неограничените възможности . за съжаление сичко поскъпва лека полека и не се знае какво ще стане като замениме лева с евро - само знам че ще е тегаво .
fichtenweg - специалист
Здравейте,

има ли някой представа как вървят цените към момента за лепене на плочки.
$64EN - специалист
зависи какъв размер са плочките , колкото по големи толкова по висока цена . обикновенно цената за труд на плочки с размер до 30х30 е 22-23 лева на квадрат , за поголеми плочки около 25-30 примерно . ако са от плочиците на пано пак е горедолу към 30 лв. ако има няква шарка (примерно комбинация от малки и големи плочки , цената пак е по висока от стандартната) зависи от конкретната работа , трудността на изпълнение и самите плочки .

може да провериш цените за труд на колегите с фирми от форума -

СХЛ
и

ПРОФИ СТРОЙ
fichtenweg - специалист
много полезна информация, изобщо не знаех за зависимостта между цената на квадратен метър и размера на плочките. Първоначално бяхме намерили един който ни поиска 30 лв/кв.м (даваше си вид че всичко му е ясно от А до Я). Сега сме намерили друг с доказани умения, офертата е 20 лв/кв.м (но така или иначе ако и да има коментар върху нея явно е добро стартово ниво)
theurgist - специалист
Аз имам един майстор който ми лепи плочките на всчкъде, взима 19лв. на квадратен метър и ги лепи перфектно, лошото е че има ангажименти за около 6 месеца напред. Но си заслужава чакането :)
fichtenweg - специалист
(малко ще поизтупам тази тема от праха)
в крайна сметка успяхме да намерим за 15 лв/м2, видяхме как работи и днес ни положиха някъде 20 м2. Смея да кажа че работят доста добре.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 8

Тема "ТАРИФИ НА МАЙСТОРИ ЗА ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ ЗА 1 КВ. МЕТЪР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: