• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mrdds - специалист
Всяка тема е полезна,и аз никога не съм правил мазилки и картони,но се уча в движени като теб.

Мисълта за прага ми беше,че като го сложиш в замазката може да го изолираш отвсякъде.Височината на прагчето не е фиксирана.Така или иначе слагаш стъклата и кабината след като си завършил всички плочки.

Аз съм метнал око на овален параван
Изображение

Мразя тези лайсни по пода и канали по които се движат стъклата.След време в тях става такава помия,че не ми се мисли.Затова аз се спрях на такъв с висящи врати само на шарнири от едната страна.
Проблема обаче е,че този е китайски с едни хилави окачвачи,а в Пловдив на няколко места питах за изработка на абсолютно същия.Едното място - 700лв+250лв монтаж ,другото 1200лв + 200лв монтаж щото им били скъпи шарнирите.цензура ти цифроманите.

Твоята кабинка колко парички ти струва?
darakchiev - специалист
И аз ги гледах тези на снимката, отдолу имат някаква силиконова
лайсна, само тя няма ли да върши работа. Без прагче имам в предвид.
mrdds - специалист
Пода на банята нали не е равно нивелиран.Няма да уплътнява добре.А и тоя силикон ще се сгомняса с времето.Прагчето си е чиста работа.

Ако имаш достатъчно висока замазка на целия апартамент-примерно 10-12см много ефектно става с паднало корито на паравана под нивото на банята вместо праг.Самия под на мястото за къпане го правиш с 2см по ниско от пода на банята.Слагаш един голям сифон-линеен или просто рогов с по-голям дебит и става екстра.
didonekoisi - специалист
Точно цената на параваните събаря много. Тоя параван ще легне колкото една баня. Иначе са супер, даже тези овалните са ми казвали има модели дето като не ползваш душа паравана се прибира към стената и не заема място.

Кабината, която става за праг, в един магазин ми казаха 250 лв., което е много добре. В друг магазин ми казаха 380 лв., като това не са китайски кабини. Аз кабина още не съм взел, а и не бързам, мисля да пробвам банята без нея тъкмо ще видя дали ще измокря цялата баня. Ще гледам нещо до 350 лв., като се има предвид, че хубавите почват от 300 лв.

Днес работата почна много добре, почнах да режа капаците и понеже ръбовете остават видими реших да процепвам с машинката и да реже отзад с диамантината и така да ги чупя. Оказа се че с машинката за рязане успях да си нарежа капаците, което ме учуди много защото до сега само една плочка подова срязах с машинката и то с голям зор. Явно при диагонално рязане става по трудно чупенето.

Като налепих капаците се сетих, че с пластмасова лайсна няма да стане работата, пък и не стой добре :headbash: . Въобще не се бях сетил, че ако стъпя на тая лайсна може да се сцепи и така челата остават за утре. Поне те са по лесни и не толкова отговорни.
Капаците станаха почти идеално.
Изображение
Итонга го омазвам от всякъде с лепило и е готов срещу водата :-D . Итонга и сега можех да му ударя хидро, ама не ми се занимава. Ако се направи върху замазката ще трябва да се пусне по висок и след като се наредят плочки да се реже на място до нужната височина, абе кой както му е удобно, важен е крайния резултат.
jekasus - майстор
Има лайсни, които се огъват по "терен".
Ако искаш да стане здраво и не дрънчи лайсната, направи по този начин - viewtopic.php?f=4&t=39592
А итонга ще се развали от влагата на шуткин ден :-D
Единствени некитайски кабини от низкия ценови клас, които знам са македонски. В Брюколажа често има прИмоции на китайките за 190-200 лв. които на други места продават за 300-500 лв.
didonekoisi - специалист
jekasus :respekt: за темичките и съветите. Лайсната ще я режа по плочките имам ножовка и пила. Иначе правилно съм се ориентирал, като прочетох темата, точно така мислех да го направя, сега вече знам, че съм на прав път.
Като видях този праг в една тема във форума реших, че и аз така ще го направя. Така че това е, което гоня като крайно изпълнение.
Изображение

А за оформянето на силикона мислех да си взема сладолед в кофичка, ама може и на клечка или ще взема от двата, че вече големи жеги станаха.

П.С.
Ето схемата на окачения таван.
Изображение

Един лист 2000х1200 и един 2000х600. За директните окачвачи се чудя по 2 или по един на CD и на всяко CD ли да слагам.
Последна промяна от didonekoisi на чет юни 20, 2013 11:38 pm, променено общо 1 път.
N.Georgiev - специалист
На всяко слагай по два окачвача .
didonekoisi - специалист
Сигурна работа :-D , благодаря колега.
След като взех алуминиева лайсна, работата по прага продължава. Не знам как го режете тия лайсни ама на коляно и с лист за ножовка зор работа, че и пилене после. Ако знаех щях да отнеса една шайба за метал.
Изображение
Изображение
Изображение

Благодарности на колегата jekasus за препоръките. Ако съм разбрал правилно лайсната се напълва с лепило при слагане на челото, за да не дрънчи, ама как се проверява това дрънчене. Аз досега не усетих да дрънчи :? .

Фугирането продължава вече втори ден :cry: . При тези температури е ясно, че ще става трудно, ама аз реших да правя по стена наведнъж, което беше грешка :headbash: . Чак 3тата стена я направих на половинки и стана за отрицателно време.

А със силикона голееееми мечки. Не е важно само ял ли си сладолед на клечка, ами колко ти е зарязан накрайника на силикона, как е завъртян спрямо фугата и в кой крачол ти е х*я и т.н. За пръв път работя със силикон и не мисля да повтарям повече, отделно че пистолета дето го взех на заем пускаше по лъжичка на час.

А уж фугирането трябваше да е лесната и приятна част, ама силикона явно не ми е сила.
Изображение
Изображение
Изображение
Пода за мен стана перфе, но интересно защо на стените фугата се получи по широка а под и стени са редени на 1 мм., на снимките не си личи много. По един и същи начин съм фугирвал :? .

Имам въпрос как да процедирам със следните преходни места. Тръбата за моноблока ще я фугирам, ама на другите места със силикон ли да ги пълня. По принцип видима ще е само тръбата за моноблока, на изводите ще има кранчета с чашка и след това меката връзка.
ИзображениеИзображение
ИзображениеИзображение
Продължавам с окачения таван, където се надявам да няма спънки.
jekasus - майстор
Ние, по-лудите(дето ни се дават пари за инструменти, а не за бира и цигари :-D ) ги режем лайсните със пендули :-D ако беше питал, щях да ти кажа със шлайфа :-D
Моя вариант за слагане на лайсни предвижда едно разстояние между нея и плочките, където после влиза фугата. Това заздравява връзката между тези различни материали. Точно там трябваше да пълнеш яко със фугата.
За силикона - "пищофа" беше калпав(бавно стана), дори аз на клипа го правих със евтин, цялата работа - пълниш(цапаш :-D ) яко, сапунка и клечката оправят нещата после. Но като гледам силикона стана добре.
Оставам да се мъчеш, щото виждам че се справяш добре :-D
didonekoisi - специалист
За лайсната и със зъби да я бях правил пак щях да я направя, но аз имам един праг да правя. Споделям опит някой ако реши да минава по моя път и чете да си решава как. По моя начин обаче е по интересно, като се отплесне ножовката и надере лайсната :-D .

За силикона, направих го, но опита си е от значение. Първия ъгъл беше трагедия, силикона долу и наново, дано поне е вечен тоя силикон, повече пари дадох за него отколкото за фугин.
Ъгъла под-стена извън поддушовото го направих с фугин щото ми писна, не ми се даваха пари за силикон вече за да си оправям грешките, а и плочките там нямат разминаване и няма какво да крия. При фуга 3мм проблема с напукването си мисля ще е по малък.

Доста им баях на тези фуги. Където не ми харесваше фугата (язвички, малко материал) съм повтарял. За силикона, където имаше надигнати краища, повтарям и с пръстчето :-D . Излишно е да казвам че се омазах въпреки сапунката.

За прага, на снимките не се вижда, но съм оставил по милиметър луфт м/у лайсната и плочката, а фугин колкото е влязло. Забравих да го снимам отблизо, следващият път.

Ето как станаха преходите за който питах, последното нещо, което фугирах :-D . Оставям снимките да говорят. Аз не вярвах, че ще станат толкова добре. Доста си поиграх за нещо дето няма да се вижда, но аз така работя :-" .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

От вчера банята вече е фугирана :party: .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Днес почнах окачения, добре че един приятел дойде да помогне, че сам не си е работа.
Изображение
Изображение
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 11

Тема "Двустайно ново жилище" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: