• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
svetliopi44 - Чирак...
Може и снимките да ме лъжат, но защо не хващаш зидарията за бетоновите колони :?:
Обикновено там пука в последствие и то след боята ... :|
jekasus - майстор
Говориш за фусове? През един ред и към бетона и към вече направени стени от итонг.
svetliopi44 - Чирак...
Е чак фус не , ама по един шиш .
jekasus - майстор
Говорим за едно и също :-D Утре ако не забравя ще снимам.
Ще снимам и руския вариант на щурцове над прозорци и врати, псувах жестоко тая технология.
svetliopi44 - Чирак...
:partyman: Снимаи да видим братята как строят, па и некоя Олга акоти допада снимаи ... :)
jekasus - майстор
svetliopi44 написа:
па и некоя Олга акоти допада снимаи ... :)
Тази тема ще хвръкне за нула време повече от 100 страници :lol:
jekasus - майстор
Захващане за редовете.
Прикачен файл:
фус стена 2.jpg
Прикачен файл:
фус стена.jpg
Не да сложат нормален бетонен или готов от итонг щурц, сега трябва да се мъча.
Прикачен файл:
щурц прозорец.jpg
Прикачен файл:
щурц врата.jpg
Армиране на редовете - слагат ленти от метална мрежа за замазки.
Прикачен файл:
армировка стена 1.jpg
Засега толкоз, довечера ще пусна още снимки и начина, по който слагам метални майки за мазилка.
jekasus - майстор
Металните майки и защо се отказах от стария начин за "пилета" и "майки"-
Освен металните майки ползвам дюбел-пирон(ползвам само дюбела,заради широката периферия, другите могат да потънат в стената) и винт с широка глава.
Прикачен файл:
6.jpg
Проверявам стената дали е изпъкнала, или права, или :-D Става с дълъг мастар, нивелир и с обикновен канап става.
Вертикалните линии(червени линии) ги правя на лазер(на нивелир, може и с отвес :-D ) Като отбележа разположение на винтове на двете крайни линии, с маркиращ конец(сини линии) отбелязвам мястото и на винтове, които ще бъдат на вътрешни вертикални линии.
Разстоянието между винтове зависи от мастара и нивелира, които ползвате.
За мазилката ползвам 1.5м мастар и затова вертикалните линии при мен са 1.2-1.30 м. За настройване на майки ползвам мастар 2м, така че три винта на вертикал стигат.
Прикачен файл:
Image 2.png
Image 2.png (3.1 KиБ) Видяна 3625 пъти
Лазерен нивелир да ни е на помощ :-D Моя е дъртак, но в бъдеще ще си взема такъв, който хваща цялата плоскост на стената. Моя го опирам на стената да е близко отметката.
Настройвам винтове по лазер, използвайки отвертка и прав ъгъл.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
4.jpg
Същото го правя и от другата страна.
После натягам канап(по сините линии от "решетката") по настроени вече винтове от двата края и почвам да настройвам винтове от вътрешни вертикални линии.(Изчезна ми снимката, утре ще направя нова и ще редактирам поста).
Прикачен файл:
DSC_0858.jpg
Край на част първа :-D
Последна промяна от jekasus на пет мар 22, 2013 8:02 pm, променено общо 1 път.
jekasus - майстор
Част втора :-D
Вече са нивелирани всички винтове в една перфектна плоскост :-D
Почваме монтаж на майки, в този случай ползвах циментово лепило, щото нямах гипсово :-D
Става със строителен гипс(за по-бързи), лепило за гипскартон(за по-бавни) и циментово лепило за тези, които не бързат много :-D При мен е проблема, че транспорта тук е скъп и си събирам материали за поръчка за един товарен микробус.
Хвърлям "топките"("кюфтета") на 15-20см едно от друго и притискам с мастар м.майката към винтове.
Прикачен файл:
8.jpg
И подмазвам всяка "топка" лепило към м.майката, то си личи от снимката.
Прикачен файл:
7.jpg
Поглед отстрани на винта и м.майката
Прикачен файл:
1234.jpg
После пак за всеки случай правя проверка с мастар и нивелир за да няма туй-онуй.
При мазане по металните майки мастара не престъргва майките и стената става перфектна равна.
Понеже качество на поцинковано покритие на м.майките не е ясно и могат да ръждясат от допира със гипсови шпакловки, за това по-добре да се извадят от мазилката, става лесно и да се попълнят с мазилката местата им.
Еми, толкоз скромно от мен по технологията при полагане на метални майки :-D

И още - понеже ми се скъса една жичка в лазера и нямам тук поялник приложих нова система за запояване .
Прикачен файл:
17.jpg
bagera1 - специалист
Последната снимка е култова! :supz:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

Тема "Из России с любовью." | Включи се в дискусията: