Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
svilenotnisovo - напреднал
Както chapara и gogo7777 казаха няма нужда от профил там и не се слага. Навремето имаше курсове за сухо стройтелство организирани от Knauf. Случайно или не съм го карал :yawinkle:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Чакам с любопитство отгвора на Кнауф. Ама истински отговор, не линкове. Щото си мисля, че никой ръб на картон не бива да е неподпрян

п.с. Шпакловането е страна работа, преди време ме убеждаваха, че е работа на бояджиите...
svilenotnisovo - напреднал
Масово по обектите шпакловчика не запълва фугата предварително а лепи лентата отгоре. После монтажника му виновен.
gogo7777 - майстор
пет яну 30, 2026 2:56 pmn_a написа:
Чакам с любопитство отгвора на Кнауф. Ама истински отговор, не линкове.

Кнауф показват само монтажа и крепежите. Кнауф не са измислили висящата конструкция. Всичко е доста просто за "физика 7-ми клас"
:drinkers:
chapara - майстор
пет яну 30, 2026 2:56 pmn_a написа:
Чакам с любопитство отгвора на Кнауф. Ама истински отговор, не линкове. Щото си мисля, че никой ръб на картон не бива да е неподпрян

п.с. Шпакловането е страна работа, преди време ме убеждаваха, че е работа на бояджиите...
Кака, никога не съм имал претенции към теб като човек, само по работа. Ако съм те засегнал, извинявай, дразня се от хорската глупост. Ти не си в списъка👍
Както svilenotnisovo спомена имаше за желаещи курсове, та да потръгне продажбата. И аз от любопитство карах такъв предложен ми от фирма ,,Темира'', но за Ригипс, същото е. Истински отговор ще го изчакаме, за да си седнете на задниците. Моя опит в много неща се базира на образование и по важното, като изпълнител на терен, защото ми харесва, 28години и като ръководител на две лично мои фирми 20години. Предимно дейност - тежки ремонти от А - Я. Дали бих подвел някого и дали има тук такъв. В момента си ремонтирам стара селска къща 220кв.м. за удоволствие.
Ще ви пусна още една сентенция.
Картона укрепва конструкцията, която само го държи здраво закрепен. Който разбрал разбрал. Претоварване с желязо не е добър вариант, още повече за таван. Производителя е мислил по въпроса, а и дългогодишните ми наблюдения.
Амин😉
Rakeem - специалист
Класическата скара си е от успоредни цд профили, при които дългата страна на листа не лежи върху профил.
След това измислиха кръстосаната, при която носещите профили са през 120см и напречно на тях основните/монтажните през 50/60см(тук позволява 60см).
При този вариант вече дългата страна на листа лежи върху профил.
Това според мен го вкараха, тъй като спестява доста дупчене по плочата, тъй като може да се мине само с 2 носещи профила, вместо 8, в стая с размери 3.6х3.6, като пример.

Тема "Правилно ли е поставен този гиспокартон на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: