Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ribnikolaevi - майстор
ribnikolaevi написа:
Благодаря за проявения интерес, ще си помисля.
Жената не дава да се издума - кухнята трябвало да е обособена, не било прилично който влезе да наднича в тенджерата, а и там била по-необходима дневната светлина... Не искала да готви с гръб към помещението... От девет кладенеца вода... http://field.dibla.com/index.php?PHPSES ... pic=3482.0
Като се замисля, дневната наистина едва ли е нужна светла - ще се ползва преимуществено вечер, на приглушена светлина и май ще трябва да й угодя.
prascho - майстор
ribnikolaevi написа:
ribnikolaevi написа:
Благодаря за проявения интерес, ще си помисля.
Жената не дава да се издума - кухнята трябвало да е обособена, не било прилично който влезе да наднича в тенджерата, а и там била по-необходима дневната светлина... Не искала да готви с гръб към помещението... От девет кладенеца вода... http://field.dibla.com/index.php?PHPSES ... pic=3482.0
Като се замисля, дневната наистина едва ли е нужна светла - ще се ползва преимуществено вечер, на приглушена светлина и май ще трябва да й угодя.
Слушай жената за да нямаш проблеми в кревата :-D .
ribnikolaevi - майстор
Имаме готова идея и за банята, всъщност стават две, едната ще се ползва само откъм спалнята, за което отдавна си мечтаем :) ...

Прикачен файл

Sketch_002.JPG
Две малки спретнати банички, ... без сирене, но със боза.
Sketch_002.JPG (34.91 KиБ) Видяна 5721 пъти
ribnikolaevi - майстор
Обадиха ми се, че паркетът ми е готов. Това е извън уговорката с производителя, но сме в България, все пак. Така че, някой знае ли как се съхранява паркет? Ако има значение - ясен и дъб. Също и как да го проверя, когато го взимам - геометрия на паркетините и влажност?
Казвали са ми да наредя няколко паркетини на квадрати, има ли други начини?
Направо ме смая с въпроса си: "Айде бе, няма ли да си вземете паркета?!" хаааааа-хааааа-хааааааа!
pavkatay - майстор
ами паркета доколкото си спомням ме караха да го съхранявам определено време в стаята в която ще се реди. между другото според мен това е най доброто подово покритие
ribnikolaevi - майстор
Лошото е, че фирмата производител избърза да направи поръчката /въпреки уговорката/. В стаята, в която ще се реди паркета, предстои направата на изравнителна замазка, което ще вкара много влага в помещението по време на втвърдяването и съхненето.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не вземайте сега паркетините. Оставете ги при производителя максимално време. Поне по договор.
Колко време смятате да чакате да изсъхне замазката?
ribnikolaevi - майстор
Казват ни да чакаме по месец на сантиметър дебелина. Други - по седмица. Хубавото е, че мога да направя добро течение там и ако до две седмици замазката е готова, мисля да чакам до към 5-6 септември /на 15 имаме първокласник/. Ако наредя до 6-и, един ден за циклене и лакиране и ако съм готов с разкроя на мебелите за детската, за 4-5 дена дано успея да ги сглобя. Но, нов проблем, трябва да се отмирише от лака, значи, трябва да пришпоря нещата, ще има ново разписание на видовете работи.

А как да проверя паркета за качеството му, преди да платя по-голямата част от сумата?
pavkatay - майстор
лаковете с които лакират са нови и проблема с миризмата отпада. остава ти само да си сметнеш времето за полагане, циклене и лакиране(2-3) дни по мой опит. остави си един ден за доизсъхване на лака и проветрение на помещението. и още един ден за чистене след безпрашното циклене( не искам да си представям какво е било прашното :-D)
ribnikolaevi - майстор
pavkatay написа:
остава ти само да си сметнеш времето за полагане, циклене и лакиране(2-3) дни
А нашия производител на паркет (произведе го по наша поръчка, обеща и да го нареди) каза, че му трябвали поне 15 дни!!!
За първи път чувам такъв срок! Ама щели да го редят, после да чакат да се слегне, после да циклят, да чакат, да лакират, да чакат, пак да лакират, пак да чакат... :oops:
Писна ми! Дано поне кръстачката на новогодишната елха да не залепне за лака :lol:

Тема "Бутнах панелите. Ами сега?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: