• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 31
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
svetliopi44 - Чирак...
pavkatay написа:
понеже съм поизостанал с обучението и не знам как се пращат линкове ти пиша мястото, където има много снимки от моя ремонт -цена на изпълнението 11 000лв. темата е ' И моят ремонт' в раздел 'вашите ремонти - публикувайте снимки' . и се извинявам, че съм се изказал неподготвен за някои неща :-D :-D :-D

:lol: :lol: :lol: Ми така е като от малък си захапал цигарите ... :lol: :lol: :lol:
pavkatay - майстор
a сега съм захапал и една 50 грамова сливова със зелена салата :partyman:
Galy - специалист
:) Ами наздраве тогава! Разгледах поста ти с ремонта на жилището. Доста блъскотия ти е минала и на теб през ръцете. Поздравявам те! Аз обаче си чакам проекта ;)
svetliopi44 - Чирак...
ААА и аз сега се сетих ,ти беше авио инженера ...нали ? ... поздравления и от мен ... :2thumbs:
unclebim - специалист
Galy, ако нямаш против, ще покажеш ли проекта, както и да кажеш кой го прави, колко струва и какъв е ангажимента на дизайнерите по изпълнението?
Galy - специалист
Некоректно е да се коментира цената, която дава фирмата. Мога само да Ви ориентирам, че цените за проектиране и дизайн варират между 30лв.....до 60 Евро за квадратен метър /И пак ви казвам, че всичко е въпрос на търсене, подбор и договорка/А що се однася до ангажиментите, които поемат дизайнерите, те са:
1. Зониране и ходови линии /разделяне на пространството /жилищно или обществено/ на функционални зони /зона работа, зона почивка, зона хранене/

2. Аранжировка /Тук се избират и се позиционират елементите, които ще включва интериорния дизайн./

3. Позициониране ВиК и ел. изводи /чертеж с нанесени корекции на ВиК и ЕЛ. инсталация, позициониране на осветителни тела, контакти и ключове, други комуникации, избор на осветителни тела, контакти, ключове и розетки./

4. Проект на санитарни помещения

5. Проект софити /Изработване на 2D проект на тавани, включващ различни елементи и фигури/

6. Проект на мебели /Изготвяне на конструктивен проект на корпусна и мека мебел, 3D проект, спецификация на материали, обков, дамаски, декори. Консултация при избор на уреди за вграждане /домакински уреди, мивки за кухня и баня, монитори, вентилатори/.

7. Избор и позициониране на осветление

8. Избор на интериорен текстил /щори, завеси, дамаски/

9. Цветови решения /Избор на латекси и мазилки, основни цветове, цветови акценти и материали/

10. Декориране /тапети, картини, вази/

11. Визуализация/краен фотореалистичен 3D проект/

12. Авторски надзор /Авторският надзор включва следене на качеството на материалите и изработката, според зададените технически параметри на интериорният проект/

И не на последно място, успях да се договоря за неограничен брой проекти. Не че ще тръгна да злоупотребявам с хората, но не ми звучи добре идеята за "максимум 3 проекта", при положение че за пръв път се виждам с тези хора и те няма как да познават вкусовете и желаниета ми.
Последна промяна от Galy на чет май 14, 2009 6:34 pm, променено общо 1 път.
unclebim - специалист
Поздравявам те за избора да ползваш услугата на дизайнери (сещам се кои са). Работата, която ще трябва да свършат по този списък, никак не е малко, особено когато се стигне до изпълнението на одобрения проект. Очаквам с интерес проекта и реализацията му, ако е уместно да бъде показван и обсъждан.
Galy - специалист
Благодаря ти! Ще поговоря с момчетата и ще поствам каквото мога (предполагам няма да имат против, а и за доста хора ще бъде интересно. Докато не пристъпих в действия, в преговори с фирми, и идея си нямах колко много неща всъщност включва един интериорен проект)
Galy - специалист
Снощи обсъдихме идейния проект за интериорния дизайн на жилището. Доволен съм, има идея! Видях 4-5 неща и съм много развълнуван. Някой има ли опит с уредите на TEKA? Ще ми е интересно да чуя мнения. Дизайнерите са заложили на тази марка за кухненски уреди, абсорбатори и мивка.
Galy - специалист
Вече имам първоначален проект на целия апартамент. С леки корекции, скоро ще постна крайния проект на всяка стая. Има доста сполучливи неща :) ще видите. В едната спалня, която е доста малка и на пръв поглед нямаше какво толкова да се мисли, дизайнерите дадоха добро решение за стената с гардероба. Лявата половина на стената си беше ниша за гардероб, а дясната половина си оставаше празна. ...вижте по-долу как решихме нещата ;) Приехме гардероба на третата снимка, но сменихме спалнята и осветителните тела. Решили сме спалнята и матрака да са от серията на Дон Алмахадон. Ако някой ползва продукти на тази фирма, ще ми е интересно да чуя мнения.

Прикачен файл

spalnq 4.JPG
Искахме да видим целия гардероб стъклен...
spalnq 4.JPG (65.05 KиБ) Видяна 8271 пъти

Прикачен файл

spalnq 5.JPG
Вариант на гардероба с две странични масивни врати и две огледални посредата. По красиво стои, пък и по-удачно.
spalnq 5.JPG (46.49 KиБ) Видяна 8272 пъти

Прикачен файл

spalnq 3.JPG
ТВ-то на стената в дясно можеше да си го има и без да имитираме гардероб. Мисля обаче, че така е по-интересно!
spalnq 3.JPG (54.63 KиБ) Видяна 8272 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 31

Тема "Ремонт, който продължава...дълго :)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: