• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Spokoiniq - майстор
Клинкера в Сико е 33лв и е полски май
Fortune - специалист
silllveto написа:
Ах, Емо, пак ме приземи. Разби ми илюзиите за бързо и ефектно. :sad:

За най-красиво признавам естественото, а не бетона.
Клинкер, клинкер... и аз искам, ама мноо скъпо :?
Споко, дано си прав. Мъжо прочете кво е написал Емо и аз му викам, че на бетон отгоре може да лепиш всичко, а той вика 50 лв. за замазка не давам :lol:
Мисля, че дават гаранция 10 години. Имаш и възможността да видиш на живо в София обектите, които са правили. Гледам и много хотели са правени със щампован бетон, много по натоварени зони от един двор.
Макар и мен да ме гложди червейчето на съмнението, ама е много готино.

Цената на клинкера - 36 лв, дотук добре. Трябва да се вземе и 10% повече, още 3.60. Лепило за външни условия, фуги за външни условия, замазки, наклони, ако е нужно. Майсторята и те не лъжат, но дай боже добър майсто с кеф да дадеш парите, че той Соло знае :). Пак няма гаранция след две години, че няма да се пукне, някоя и друга плочка. Мамка му, пък много ми харесва!

И аз съм в голяма дилема. :? :ka:
ribnikolaevi - майстор
Има още един недостатък на щампования бетон. Ходили ли сте по такава настилка в студено време? Става 'лъзгаво по него ...
silllveto - Майсторица
На терасите сложихме полски гранитогрес (на снимката по-горе), но още не е зимувал вън и нямам впечатления. А клинкерът им добър ли е нямам представа. То трябва да се спазва технологията на бавно изпичане. И в БГ правеха, но дали правят още, имаше няква история покрай кризата.
Има и клинкерни павета, които са мн здрави, издържат на удари, но скъпи http://www.temira.com/9_BG_group5_75.html
В Сико са от 33лв нагоре, ама не знам що не ме кефят http://209.85.129.132/search?q=cache:MI ... lr=lang_bg
Във Варна нямат магазин, но имат в Бургас.
silllveto - Майсторица
За щампования бетон открих някои нещица и в нашия форум.
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... sc&start=0
Като много интересно ми изглежда възможността да спестиш 50 кинта ако можеш да си го направиш сам http://www.youtube.com/watch?v=zOSKSIFpngU
emil_v r - майстор
ribnikolaevi написа:
Има още един недостатък на щампования бетон. Ходили ли сте по такава настилка в студено време? Става 'лъзгаво по него ...
Колега , ако имаше по- висока форумна култура ,
Шеше да дзабележиш , че сменихме тактиката , и вече само хвалим щамп .бетоня :evil:
silllveto - Майсторица
Такааа... Ето как се развиват нещата. :razz:
Сн.1. Така горе-долу ще изглежда сухата зидария терасираща двора зад къщата. Харесва - нехаресва, това е!

Сн.2. Това ще е оградата между нас и съседа. Вижда се започнат бутобетон. Отказахме се от пети, защото в основата си е достатъчно широка, а в горната видима част ще е 12-15см. Мъжо ме нервира, че се отказа да бетонира коловете с аргумента, че не можел да ги отвесира. Но какво разбирам аз, само една женка, а всички наоколо инжинери. :evil: И сега ще слага планки, към които ще ги заваряват.

Сн.3,4. Бъдещата ни спалня, боядисана от моя милост в жълто и праскова (временно решение :razz: ), но пък мъжо се поряза на машината за плочки, докато режеше паркета и ми опръска прасковата с кръв. Михме я, но си личи. Може би няма да пребоядисвам, защото там се пада спалнята.
Иначе мъжо засега е добре, биха му тетенус и продължава по задачите.
Аз мързелувам :-D

Прикачен файл

Изображение042.jpg
Изображение042.jpg (27.11 KиБ) Видяна 8266 пъти

Прикачен файл

Изображение029.jpg
Изображение029.jpg (13.59 KиБ) Видяна 8266 пъти

Прикачен файл

Изображение020.jpg
Изображение020.jpg (61.55 KиБ) Видяна 8266 пъти

Прикачен файл

Изображение003.jpg
Изображение003.jpg (87.56 KиБ) Видяна 8266 пъти
silllveto - Майсторица
Оградка, бутобетон, 15см.

Прикачен файл

28092009354.jpg
28092009354.jpg (53.32 KиБ) Видяна 7641 пъти

Прикачен файл

Изображение040.jpg
Изображение040.jpg (49.96 KиБ) Видяна 8102 пъти

Прикачен файл

Изображение003.jpg
Изображение003.jpg (30.94 KиБ) Видяна 8102 пъти
silllveto - Майсторица
Най-накрая поръчахме обзавеждането за спалнята (на снимката по-горе) Ще изглежда така, http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=19662, само че в цвят някакъв орех, иначе материалът е бук.
Поръчахме два гардероба и не знам как да ще е по-добре да ги разположим - един до друг - обаче ще остане луфт. Или да оставя място между тях и да сложа масичка и огледало за тоалетка? :?
Са ше кажете "да ти имам проблемите", ама не мога да взема решение, а трябва, за да знам дали да поръчам съответната масичка да използвам превоза, или пък да си спестя някой лев :razz:

Изображение

Или варианта със събрани гардероби

Изображение

А масичките, на които съм се спряла са различни от модела и не знам, коя евентуално в случая би подхождала. Ей ги:

Изображение Изображение

Как мислите? :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разделени и с огледало е най-добре. Инак стои тежко, сбито.
Ама защо масичка? монторай плот директно на страниците? Или поръчай малко по-плитък скрин с чекмедженца. Имаш какво да слагаш по чекмедженцата, нали
Втората масичка, разбира се. Първата е за антре. Не си се разсънила май. :wink:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 9

Тема "Бяла, спретната къщурка..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: