• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
EDI - майстор
Да, ZEDYCUS, на този принцип ще е филтрирането.И аз се чудя още какъв филтър да надяна.Нямам стара прахосмукачка от този вид, но в магазините съм виждал подобни платнени филтри да продават, ще видя дали няма да пасне някой размер.Иначе ще задам задача на женския състав в къщи /жената и бабата/ да мислят по въпроса :lol: .Иначе за прахоспукачка полдмам едно китайско чудо, взех си го за 30 лева от ТЕХНОМАРКЕТ.Пробвах вече без филтър да видя дали ще засмуква добре, оказа се, че ще върши работа.
comunikator, ако питаш за навеса на вилата, ей тук съм пуснал няколко снимки - viewtopic.php?f=17&t=34027 .
svetliopi44 не знам какъв е точно плата, затова се замотах с този филтър и мисля първо да взема един фабричен да пробвам.
comunikator - специалист
В калъпа слагаш от долу плочка доколкото виждам,която залепва отгоре на петата,а дупките в отливката за какво са!?
EDI - майстор
Да, слагам плочката, слагам един слой лепило за плочки и отгоре веднага заливам с разтвора от пясък и цимент.В плочата са набити анкери 12Х220, затегнати към плочата с шайба и гайка.Отгоре са нахлузени и залепени петите. Затова е дупката, като има легло за да влязат гайката и шайбата и петата да легне на плочата.Върху тях лежат П образните планки, също затегнати с шайба и гайка.Върху планката са набити колоните, които отдолу имат отвор Ф12 и разширение за да влязат в нея гайката и шайбата и да легне колоната върху планките.
comunikator - специалист
Малко сложно ми звучи!
Аз имам основа бетонна плоча около 10см,мислех да си направя калъп като твойте,да го сложа директно върху плочата,ще захвана няколко винта торсове 7.5/157мм в плочата които да стърчат хем за арматура хем за да хванат в отливката,а в средата средата къдраво желязо Ф12 колкото мога да го забия в плочата ще мине през отливката да го стегне и фиксира,а нагоре ще стърчи още 15см и на него ще нахлузя гредата,която ще разпробия предварително отдолу с бургия 12мм.
EDI - майстор
То моето е същото решение, ама по друг начин.При теб ще стане по-бързо, защото ще заливаш направо на място и ще избегне някои неудобства - няма да имаш гайки и да правиш легла за да влязат.Добре си го решил.Аз понеже си ги правих в града през седмицата, затова по този начин реших нещата.
comunikator - специалист
Според теб за около 20-23кв навес какви носещи греди трябва да взема и на колко места трябва да са?Сега чакам един майстор комшия да дойде да ми каже горе долу къде трябва да се намират носещите греди,колко на брой за да мога да купя материал,защото трябва да почвам да го правя вече че време не остана,ако искаш мога да кача снимки днес по някое време!? Да дадеш акъл,защото се вижда че разбираш от тези работи!
EDI - майстор
Абе, разбирам, колко да разбирам, гледам, чета и накрая пак го правя както съм решил :lol: Моите греди са 12Х12 и за колоните и за двете хоризонтални носещи греди, навеса ми е 6,60 метра на 2,5 метра.При мен са три носещи колони.При теб не знам как е дължината, но ако е по-дълъг от моя, бих сложил 4 колони.Хоризонталните ми греди са по 3 метра, няма провисване до сега за 1 година.Гледай, ако можеш да си вземеш по-сух материал.Качи снимки да поогледаме, да пообсъдим въпроса, интересно ще е.
comunikator - специалист
Цялото здание :-D е около 7.5-8м дълго и широко около 4м.
Първоначално идеята беше да се покрие само едната част,защото както се вижда е разделено на две,но сега мисля да го покрия цялото.
От горе е гол зид защото навремето това беше постройка - трябва ли да се прави някакъв пояс?
Стените са здрави,последните подобрения от бетон плюс плочата съм си ги правил Аз :)
Колко и какви носещи греди трябва да взема и къде трябва да правя петите?
Зданието е на две нива,разликата е около 30см.

Прикачен файл

P4057515.JPG

Прикачен файл

P4057513.JPG
EDI - майстор
Виждам го с три вертикални колони отпред, ако за опора в ляво и дясно ползваш страничните стени .Една в средата на площадката и по една в средата на двете половини.4 метра ми се вижда доста ширина, покрива е голям и може да провиснат ребрата.Затова бих предвидил две хоризонтални греди по 4 метра дълги по средата с една средна колона, легнала на средния нисък зид, като от основата и да излизат две наклонени опорни греди, хванати горе за хоризонталните греди, да речем под ъгъл 45% или колкото си решиш.Така ще носят товара на средната част на навеса.12Х12 греди ми се виждат добре за конструкцията.Ребра може да сложиш 12Х6.Ще трябва и дооформяне на страничните стени, сигурно ще трябва да доиззидаш, ако дадеш наклон напред по сегашните височини на задната стена и колоната, дето се вижда.
comunikator - специалист
Идеята е да се направи скелета и покрива пък аз после ще подзиждам тук там :roll:
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 16

Тема "Малко и от мен, EDI" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: