• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
jekasus - майстор
Оставят се малко по-големи отвори в плочките за шпилки, за да може да влезе тръбния ключ 19 или предварително се оставя нужната дължината на шпилката преди плочките и се законтрят със контргайка. при структури Виега е задължително. И проблема с евентуално провисване на цукала отпада.
Изображение(снимката не е моя)
Тръбите за чистата и мръсната вода поемат дължина 6 см пред цукалото, но твое от ония "гадните", дето им трябва удължителя, който показах по-нагоре.
Pooh - майстор
Джеки, не искам да споря, но здравите шпилки са само едната част от уравнението - седалката подпира в долният край, когато се пльосне нуждаещия се на нея и ако няма здрава основа ... става "Мамата..." :roll:
jekasus - майстор
Pooh написа:
Джеки, не искам да споря, но здравите шпилки са само едната част от уравнението - седалката подпира в долният край, когато се пльосне нуждаещия се на нея и ако няма здрава основа ... става "Мамата..." :roll:
Затова дадох варианта между двата пласта, закрепени на структура и двата пласта на UD, да има лепило, което ще направи "стена" от ГК без кухини. А в долния край си има планка на самата структура :-D
Това провисване и пукане на плочки съм виждал само при незнаенето на технология при монтажа на структури между ВиК-майстори и картонаджии по курортите.
Pooh - майстор
Просто от горния ти пост, останах с впечатлението, че здравите шпилки са достатъчно подсигуряване. Грешката е моя. :partyman:
darakchiev - специалист
jekasus написа:
Оставят се малко по-големи отвори в плочките за шпилки, за да може да влезе тръбния ключ 19 или предварително се оставя нужната дължината на шпилката преди плочките и се законтрят със контргайка. при структури Виега е задължително. И проблема с евентуално провисване на цукала отпада.
Тръбите за чистата и мръсната вода поемат дължина 6 см пред цукалото, но твое от ония "гадните", дето им трябва удължителя, който показах по-нагоре.

Мерси за поясненията. Тръбата за чистата вода ще стигне, само мръсния канал
трябва малко да се удължи, тези дни ще търся във Филбото. Поздрави
darakchiev - специалист
jekasus написа:

Мерси за поясненията. Тръбата за чистата вода ще стигне, само мръсния канал
трябва малко да се удължи, тези дни ще търся във Филбото. Поздрави
chapara - майстор
Аз изядох един път лай.ата, изобедвах ги и понеже в подписа ми пише нещо искам друг да не ги яде. Иначе на въртележката люляне ше има :-D Разбира се повторен опит за гозба няма да има. И тогава грешката не беше при мен а при ВиК-то, но нали знаете в панделата всички са невини :-D
jekasus - майстор
chapara написа:
Аз изядох един път лай.ата,
Аз по-лесно минах :-D
chapara написа:
И тогава грешката не беше при мен а при ВиК-то,
Както винаги :-D
darakchiev - специалист
chapara написа:
Иначе на въртележката люляне ше има :-D
Ей тоз човек нищо не казва само намеци. :? :? :?
Сега като си мисля, единствената разлика между обсъжданият вариант
и стандартния монтаж е, че чинията ще лежи на шпилките 3см. по- навън
колкото е профила. Не би трябвало това да е проблем шпилките ми изглеждат доста здрави.
А пък в долния край чинията ще се подпира на твърдо и то доста здраво. все пак двата листа
ГК освен върху профилите, ще легнат и на плътна основа.
stenmark - специалист
За монтажа не се притеснявай,то съвети бол.По принцип съм забелязал че Чапара е човек който помага и е сериозен.За монтажа ,само да се замисли човек това е като климатика,т.е. силата на натиск е надолу.Като чинията ти се допира в твърдо няма проблем.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 12

Тема "Панелен апартамент/ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: