• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
masteradmin - майстор
Много яко отдавна търсех снимки за монтаж на корито на душ кабина.
крум - специалист
Мастер, ако знаех, щях да снимам по-подробно. Има разни доработки, които сега не се виждат. Например болтовете са захванати в стойката и блокирани с още една допълнителна гайка, щото иначе си се клатят и стойката танцува.
Под всеки болт на пода е завинтена по една планка 7х5 см, захваната в пода с по 3 дюбела. Всеки болт е заварен и за планката с по 1-2 точки с телоподаващото.
И разбира се, силикон. Аз взех от най-скъпия. Глътна ми към половин туба.

Иначе като цяло вчера беше успешен ден.
Взех плочките, общо 7 и 1/3 кутии.
И завършихме пода на банята. От мокрите работи остава само лепенето на плочките и боядисването (ако може да се нарече мокро).
На пода сложихме 4 см перлит под 3 см армирана цементова замаска.

Прикачен файл

IMG_0514.jpg
IMG_0514.jpg (40.47 KиБ) Видяна 13631 пъти

Прикачен файл

IMG_0513.jpg
IMG_0513.jpg (80.24 KиБ) Видяна 13631 пъти

Прикачен файл

IMG_0511.jpg
Армирана мрежа - 7 лв. за 2 кв. м.
Изолацията е от ремонта на покрива. Не ме интересува колко струва - платил съм си я вече, купувайки етажа.
IMG_0511.jpg (113.02 KиБ) Видяна 13631 пъти

Прикачен файл

IMG_0510.jpg
Старата изпитана технология с перлит. Баща ми имаше съмнение, че е приложима. И прахта не е толкова много, като сипваш внимателно.
IMG_0510.jpg (43 KиБ) Видяна 13631 пъти

Прикачен файл

IMG_0516.jpg
Цяла "купчина" с плочки.
Че и ще останат.
IMG_0516.jpg (57.73 KиБ) Видяна 13631 пъти
Emerald - модератор
Ей, Круме, евала за работата и благодаря, че ни държиш в течение за хода! :) Аз лично взех да и треперя на банята ти как ще стане като за своя. Гледай да не я докараш нещо само. :lol: :lol:
masteradmin - майстор
пък ако и качваш всички снимки в галерията ще стане страшна галерия на твоя ремонт :) :) :)
крум - специалист
Емералд, ще се постарая да оправдая очакванията ти.
Специално за тебе - една от последващите снимки - имаме си нова мивка. Надявам се да я одобриш.

Мастър, ще ги кача всичките снимки от ремонта в галерията, ама сега не ми е до това. Даже планувам да кача и снимките от ремонта на костенурката - тя също си е в графата "направи сам".

Миналата седмица се счупихме от работа.
Решихме "набързо" докато изсъхне пода в банята, да отворим една дупка и да приберем печката в стената. Така плануваното прибиране щеше по първоначални изчисления да отвори едни 2-3 квадратни метра от хола.
Само че нещата се оказаха не дотолкова розови, та цяла седмица работа от 7.30 до 23.30 с кратки почивки за храна, не стигна даже да завършим кофража.

Цялата събота след това не можах да реанимирам - ставите на пръстите още ме болят.
В неделя имах доброто желание да започна със слагането на плочките в банята, но останах страшно неприятно изненадан - оказа се, че никъде не мога да намеря грунд за гипсокартон. Обиколих всичките големи магазини, както и цялата гара "Пионер".

Навсякъде "специалистите" ми обясняваха как няма нужда да се грундира тоя гипсокартон и как си бил перфектен за нанасяне на покрития и така. Или пък само да НАДРАСКАМ картона, че да хванело по-добре лепилото за плочки. Да, сигурно е така.
Всички сме майстори в тая държава и всички си измисляме собствени технологии!!! И най-вече "майсторите" - професионалистите, дето ти иде да ги хванеш за яката, един шут в задника и навън. Само дето вече са ти натворили белята.

Прикачен файл

IMG_0551.jpg
Най-новата придобивка - сама ни намери.
IMG_0551.jpg (89.21 KиБ) Видяна 13489 пъти

Прикачен файл

IMG_6006.jpg
Ето и как изглеждаше хола преди...
IMG_6006.jpg (49.71 KиБ) Видяна 13489 пъти

Прикачен файл

kurtene.jpg
Резултатът от цяла седмица къртовски труд.
kurtene.jpg (47.96 KиБ) Видяна 13489 пъти

Прикачен файл

IMG_0544.jpg
Тоалетната - вече монтирана и напълно функционираща. Ще има още едно сваляне, като тръгна да боядисвам - то е ясно.
IMG_0544.jpg (37.62 KиБ) Видяна 13489 пъти

Прикачен файл

IMG_0547.jpg
Новата мивка. На мене ми харесва как се върза със смесителите. Доста по-добре е от старата. Емералд, беше на 100% права.
IMG_0547.jpg (35.7 KиБ) Видяна 13489 пъти
крум - специалист
Сагата с грунда продължава.
Днес цяла сутрин звъня на Кнауф и техните дистрибутори в София.
Поне вече имам някаква идея какво търся.
Казва се Флехендих или нещо подобно. Водят го дълбокопроникващ грунд, но всъщност си е чиста изолация.
При нанасянето се използва и изолационна лента за ъглите.
Използва се за изолация там, където има течаща вода (в моя случай под плочките в душкабината).
До тук добре. Обаче само 1 от дистрибуторите го има тоя грунд, а за лентата не са и чували.
От самото представителство на Кнауф ме посъветваха да потърся друга изолационна система.... или да звънна на някой от дистрибуторите по морето!?!?!
Да, ама нито знам каква, нито къде!!!
Ако някой има идея - да помага.
Emerald - модератор
Йеее! Мивката е СТРАШ-НА! :supz: Я кажи сега коя е по-малка- предишната или тази?
Гледай да я сложиш на нещо достойно на формата и! :wink:

Леле Круме, направо ти се възхищавам с този героизъм за една баня. :-D Стискам палци резултатът да е равностоен на усилията! :wink:
крум - специалист
Благодаря, Емералд.
Малко относително е коя е по-малка.
Старата беше с размери 35х45, тази е с диаметър 42. Т.е. ще настърча повече от стената, но пък ще има повече място за аксесоари около нея.
Иначе смятам да я паркирам върху плот от тик. Каква ще е формата на плота - ще видим след боядисването на стените, но или ще е леко овална, или ще е правоъгълна. По-скоро първото.

Иначе от резултата дори и сега съм повече от доволен - банята започва да се оформя като едно доста уютно помещение, покрай нейния ремонт кухнята се разшири точно с колкото трябваше за събирането на всичките уреди в нея. Е, разбира се още 2 см щяха да са точно каквото и липсва сега... А ако можеше и да е с няколко десетки квадрата по-голяма... Ама това - в следващата къща - засега съм напълно доволен. Отделно хола вече не е мизерните 16 квадрата, а визуално е поне 2х по-голям - част от кухнята се приобщи в него, както и целия коридор.

Хубавото е, че сагата с хидроизолацията свърши. Частта с душ-кабината се отделя много приятно, а и банята започва да изглежда все по-малко като дълъг коридор. Сложихме хидроизолация на Ceresit. Направихме я с норма на полагане за басейни с дълбочина 5 м.

И, разбира се, от вторник-сряда започвам полагането на плочките. Вчера ги разхвърляхме в различни комбинации по пода на едната стая.

За днес има планирано сваляне на куфража - голата истина за качеството на отлетите греда и колони ще лъсне в пълна сила - и след това ракийки с един приятел до колкото отнесе.
Но за кофражите и отливките - в друга тема, посветена на ремонта в кухнята-хола-коридора.

Дето се вика - средата му се вижда. В най-скоро време пак ще имаме баня и къпането по офисите ще остане в миналото :)

П.С. За жалост цвета на плочките е много далече от този на снимките... За истинския цвят - на място, като ми дойдете на гости след завършване на ремонта.

Прикачен файл

IMG_0565.jpg
IMG_0565.jpg (57.45 KиБ) Видяна 12916 пъти

Прикачен файл

IMG_0566.jpg
IMG_0566.jpg (68.17 KиБ) Видяна 12916 пъти

Прикачен файл

IMG_0570.jpg
Това, дето изглежда като черно си е чисто кафяво...
IMG_0570.jpg (63.88 KиБ) Видяна 12917 пъти

Прикачен файл

IMG_0563.jpg
IMG_0563.jpg (36 KиБ) Видяна 12916 пъти

Прикачен файл

IMG_0556.jpg
Майсторът с умела ръка полага хидроизолацията
IMG_0556.jpg (59 KиБ) Видяна 12916 пъти
masteradmin - майстор
Цвета на тия плочки е убиец. Колко е квадрата ?
Emerald - модератор
Наистина цвета е страхотен. Топло-червено към терракота е любимия ми цвят. Къде го планираш, круме? Да не се губи тика покрай тях? :? На Галски плочките в кухнята май бяха подобни. :?

Не знам с размерите на мивката, но формата много по-малко натоварва пространството. Стискаме палци за банята, а ако каниш на гости, идвам направо от летището. :lol: :lol:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 13

Тема "Банята - как да спечелим още малко място" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: