• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
пон фев 24, 2025 12:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Трудна работа, да се запази топлинката в "бункер" над земята.
...
ч
Мисля си, че не е баш над земята, а терасата не е във въздуха, а върху земя, издълбана отпред... Но OSB с 6см вата на вратата е нищо и таванът на тази изба е неизолиран... Бих го напръскала с пяна, най-мързеливо ми се вижда :-) и Задължително още изолация на вратата. По приницип миниатюрно помещенийце, изолирано, само се топли
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 2:34 pmn_a написа:
пон фев 24, 2025 12:19 pmТрифон П.Трифонов написа:
...Трудна работа, да се запази топлинката в "бункер" над земята.
...
ч
Мисля си, че не е баш над земята, а терасата не е във въздуха, а върху земя, издълбана отпред... Но OSB с 6см вата на вратата е нищо и таванът на тази изба е неизолиран... Бих го напръскала с пяна, най-мързеливо ми се вижда :-) и Задължително още изолация на вратата. По приницип миниатюрно помещенийце, изолирано, само се топли

Прикачен файл

Screenshot_20250224-172454.png
MamaMy - майстор
На това помещение му трябва само една духалка на пода с режим против замръзване, да поддържа 3-4 градуса макс. Нито ще е скъпо, Нито ще е енергоемко. :)
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 7:55 pmMamaMy написа:
На това помещение му трябва само една духалка на пода с режим против замръзване, да поддържа 3-4 градуса макс. Нито ще е скъпо, Нито ще е енергоемко. :)
На 3-4 ще тече вряла вода. До към - 10 държи, падне ли надолу почват проблемите. Такива температури само нощно време между 23ч. и 09 сутринта. С духалка да поддържам -10 водата ще излезе златна вода. На следващия студ ще пробвам с газова горелка върху резервоара да подгрява въздуха. Една бутилка е към 2 лв. Ще видим дали до сутринта ще изкара със среден пламък. Ако не, не знам климатик ли да слагам вътре. :? Най вероятната опция е да пусна водата със слаба струя от вечерта до сутринта да тече и се върти, и връща обратно в резервоара !
Мислиш ли си, че може да ти се помогне със съвет?
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 8:41 pmТрифон П.Трифонов написа:
Мислиш ли си, че може да ти се помогне със съвет?
Ами Аз ще правя каквото трябва, пък то да става к'вото ще.
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 8:30 pmMohicanSQL написа:
На 3-4 ще тече вряла вода. ...
С духалка да поддържам -10 водата ще излезе златна вода...
На следващия студ ще пробвам с газова горелка върху резервоара да подгрява въздуха...
Ако не, не знам климатик ли да слагам вътре...
Най вероятната опция е да пусна водата със слаба струя от вечерта до сутринта да тече и се върти, и връща обратно в резервоара !
Престани със сънищата...
1. Помещението че читаво за тая работа но иска ... акъл и малко ръце.
2. Реално топлозагубите на помещението са от плочата отгоре и от ВРАТАТА най-вече.
Така пльосната на вратата тая вата върши ... НИКАКВА работа. Махай я тая вата и на вратите налепи някакъв стиропор 8-10 санта (стиропора е по-евтин).
Отгоре го вапцай с някаквъв латекс/фасаген или нещо подобно като гледаш да запълниш фугите да не дишат.
Сложи и някакви уплътнения на тези врати по рамката и между двете крила - избор голям.
3.Със съшия стиропор 8-10 санта изолирай тавана и 50 санта от стените от тавана надолу.
4.Махни ония остатъци от стол с тръбна рамка, сложи си едно ел,табло и контакти.
5. Монтирай читава метална стойка за помпата/хидрофора.
6.Ще имаш ЩАСТИЕ !

ДОПЪЛНЕНИЕ:
И ако все пак се наложи подгряване - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ духалка! Просто нагревател не повече от 200W - ако го изолираш кактото писах.
И ако се наложи...
Освен това - хората отдавна са открили топлата вода. Тя се казва ТЕРМОРЕГУЛАТОР.
Тая "топа вода ще ти включва отоплението САМО ако се наложи! Така водата няма да ти е "златна".
:partyman:
P.S. Баси, заболяха ме пръстите от писане...
И сега ако не мое да се оправи, да вика някой дето може и да си му плати подобаващо.
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 7:55 pmMamaMy написа:
На това помещение му трябва само една духалка на пода с режим против замръзване, да поддържа 3-4 градуса макс.
В никакъв случай духалка! Особено пък от онези пластАмасТовите.
Някой слънчев ден всичко вътре ще го намери в ... сажди. :-D
Има си специални нагреватели за целта - масово се слагат в ел.табла против конденз.
Има и "по-маркови" с вентилатор. Водят ги "полупроводникови" ... :?
В гаража ми се търкалят 4-5 такива от "Мерцедеса" на тези - STEGO. От най-мощните - 400W 230V
Такива монтирани ги наблюдавам от към 14 години и няма отказал.
Разбира се с терморелета (механични) и работят само когато трябва.
Има обаче един проблем. Цената на такава "духалка"е колко два хидрофора Райдър като този от снимката в темата.

:partyman:
P.S. Реално най-елегантното и дълговечно решение е резистор от онези мощните (оранжевите) монтиран на радиатор.
Или няколко такива. И разбира се пак терморегулатор.
Djack - специалист
пон фев 24, 2025 9:26 pmhidrazin написа:
......
Има си специални нагреватели за целта - масово се слагат в ел.табла против конденз.
Има и "по-маркови" с вентилатор. Водят ги "полупроводникови" ... :?
В гаража ми се търкалят 4-5 такива от "Мерцедеса" на тези - STEGO. От най-мощните - 400W 230V
Такива монтирани ги наблюдавам от към 14 години и няма отказал.......
Баси, такова чудо сефте виждам....! Много тарикатско!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: