• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
крум - специалист
Ние взехме Самсунг котлони и фурна от коледната "примоция" - общо 800 лв.
На фона на всичко останало като "функции, екстри, звуци и ннамси кво" за една купчина пари, тези бяха най-простичките и в същото време си имат всичко. Тройно термостъкло, вентилатори, таймери. Единствен минус на фурната - липсват й телескопични водачи, но имам идеята да приспособя от Горенье някой ден, като ми остане време.

Отвратен съм от "избора" на пазара - фурни с 2 полезни функции + 15 глупости като "термосонда, готварска книга, автоматични програми, каталитично, пролитично и други почиствания" и т.н...

Заиграхме се с една, която твърдеше, че знае по-добре от нас какво и как искаме да сготвим. То не беше пиукане, не бяха цъкания и навлизания в менюта. И... накрая нещо изчезна Escape-а... Аман от калпави програмисти. Като краен ефект - поизпекохме малко инструкциите, които бяха оставени във фуфната :)

Коментарът за гореописаната фурна на Мария: "И какво, всяка сутрин, като искам да сготвя закуска, ще събуждам цялата къща с тия пиукания?!?!"

Моето мнение: то бива, то може нововъведения, ама от един момент натам си е чисто извращение. Така че взимай нещо що-годе простичко, което да прави точно това, за което е измислено - да пече пилета и да вари мляко.
Антония - специалист
Изискванията ни за фурната са да има функция за инфрачервеното печене на месо (дето на английски е broil), копчетата да се прибират, да има от тези специалните водачи (защото съм малко невнимателна и понякога се изгарям :( ), да е енергиен клас А и евентуално да има някакъв таймер, ама не е задължително. Програмируемост и т.н. не искам, защото така или иначе всеки път готвя по различен начин, обичам разнообразието :) Четох за тази готварска книга и си умрях от смях -- никога в живота си не съм спазвала една рецепта изцяло, непрекъснато импровизирам и с вида продукти, и с количествата им, да не съм робот някакъв, та да меря точно 320 грама картофи например. Пък то си и зависи за кого готвя. Аз обичам месото алангле, мъж ми е medium well done, брат ми и семейството му са по препеченото. Охф, какво ли обяснявам, то е ясно, че става дума за маркетинг трик.
prascho - майстор
Един приятел в новия си апартамен са купили горене с тъч панел на котлоните. Какво ви е мнението за тъч панела?
крум - специалист
Какво е инфра ред печене?
Що си мисля, че това е един най-прост открит нагревател, на който му викат "грил"? Дайте повече инфо?
Таймера е готин, заслужава си. Push бутоните - вече съм малко раздвоен - и те се цапат и задържат гадости. Ние също държахме на тях, ама решихме, че не струват 100 лв. Май най-добре е тъч панел на фурната... Ама там пък идва дилемата струва ли си 600-700 лв отгоре само за един панел (такива фурни вървят с хиляди безполезни "екстри").
И както казах - водачи се добавят елементарно.

Прасчо, тъч контрол на котлоните е супер според мен (да не кажа задължително) - много лесно се чисти и поддържа.
Антония - специалист
prascho, според мен котлоните трябва да са задължително със сензорно управление. Или пък да са комплект с фурната и да се управляват от нейния дисплей. Иначе ако ти стърчат копчета над котлона... смятай колко ще ти е удобно.

крум, ми не го знам какво е това инфранчервеното печене, много физично ми идваше като обяснение. Ето тук има обяснена разликата между bake и broil -- сегашната ми печка може само да bake, а веднъж като опитах broil-a... страхотно се получава печеното, просто страхотно. На мен ми е леко объркано, затова мъж ми чете техническите спецификации на фурните и вика: "Тази може да бройлва, тази не може" :)
крум - специалист
Дай един модел, който може да "бройлва". По възможност да го има и на БГ пазар и да има инструкции и на БГ :)
Все още ми звучи като грил...
pipbel - майстор
The broiling burner is an upside-down barbecue, with the burner replacing the coals. Broiling generally creates a huge mess inside the oven from all the splattering, as well as tons of smoke outside the oven (and therefore in the kitchen), which is why most people use the grill instead of the oven's broiler.

Това е цитат от линка дето е дала Антония.
Май няма голяма разлика от грила.

Който може да 4ете на английски добре ще разбере защо аз не бих си сложил в къщи такова чудо.

Виж на вилата (или двора) - може, ама едно истинско барбекю ще ми излеже мнооого по-евтино от каквато и да е печка с имитация на барбекю / грил.
Антония - специалист
крум, сетих се да погледна в каталога на Bosch (отмъкнах го от една мебелна къща :cool: ) и видях, че въпросните broilващи фурни са отбелязани с назъбената иконка, дето я използват и за микровълнови с грил. Значи наистина му викат грил на български.

pipbel, доста са преувеличили с описанието, уверявам те :) Печката, чиято broil функция пробвах, въобще не димеше, грам даже. При това абсорбаторът беше ужасно мижав, вграден в дъното на микровълновата, без достъп до комин, а с някакви филтри... а, бе, менте работа. За пръскането не мога да кажа, защото ползвах фолио, с което завивах месото докато се broilва, махах го чак накрая, когато превключвах на bake за да се позапече коричката. Ох, почнах да преглъщам.
крум - специалист
:)
Моят съвет тогава е да си купиш една хВурна кат нашта - струва с катльоните 800 кинтя, както казах.
И тя има назъбени иконки :)
Единствено на нея не пише Бош.
XpacTa - специалист
Е аз както го разбрах английския текст при bake-ването фурната се загрява предварително и се оставя включен само долния нагревател, който да подгрява отвреме на време въздуха до необходимата температура. Т.е. пече се със въздух. При broil-ването пък се ползва горния нагревател, който е включен постоянно и както всеки нагревател излъчва в процеса и инфрачервени лъчи, чрез които се готви. Тъй като амерканците са странни хора е много възможно техните фурни да нямат вентилатор и затова да трябва да отварят вратичката. Нашите имат, така че вероятно той се пуска и готово. Поради факта че никога през живота си не съм готвил не мога да гарантирам за истинността на написаното по-горе, но според мен всяка нормална фурна става и за двете работи.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: