• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Mitbull - специалист
bagera1 написа:
Някой да има отговор на някой от тези въпроси
за стимулиране предлагам черпявка с бира и ядки- може и с куриерска фирма :)
bagera1 написа:
ще обръщаме пистолета с гипскартон като го подпъхнем под дограмата
удачно ли е да лепим рамката от гипскартона върху изолацията
или ще трябва и да разкъртим изолацията покрай прозореца и да редим конструкция...
Защо сте решили да подпъхвате картона под дограмата? Мене са ме учили че картона стъпва върху дограмата.
bagera1 - специалист
ferrari4456 написа:
А защо вие си сглобявате дограмата и я монтирате.Обикновенно монтажа е 30лв и ако тръгнеш със собствен автомобил да се разкарваш, да я возиш, да купиш пяна 8лв на бизон и още неща няма смисъл и после нервите да си хабиш?
На оферта ли е взимате, какво?
По тозин начин ни излиза доста по-евтино а и нали сме в направи сам :)
Mitbull написа:
Защо сте решили да подпъхвате картона под дограмата? Мене са ме учили че картона стъпва върху дограмата.
мисля че ще е по-красиво да се вижда целия профил на дограмата
bagera1 - специалист
Здравейте, скоро не съм писал но нямаше и какво
едната неделя бях болен и не бях годен за работа но пък за пазаруване ставах :lol:
набавихме за "трапезарията" - стаята за баба ми тапети, паркет, подпрозоречна ПВЦ дъска, контакти и ключове
а след това се прехвърлихме в хола
започнахме обръщането и разбрах що за ужас е това
Изображение
Изображение
имахме проблем с пробиването на трегера в едната му страна
Изображение
но се справихме
Изображение

нямам много снимки на конструкцията
картонът захапва дограмата а около вратата е под нея
иначе ето какво се получи
Изображение
Изображение
Изображение
затворихме и тавана
Изображение
Изображение
Изображение
bagera1 - специалист
привет, май е излишно да пиша че поработихме :mrgreen:
вече сме в "трапезарията" като днес обърнахме пистолета и шпакловахме стената към хола

нямам много снимки че бяхме без фотограф

около дограмата наредихме УД
Изображение
Изображение

гипскартонът го подпъхнахме под дограмата като ползвахме и лепило

а тоя образ смъкна тръбите и от 5-я етаж :mrgreen:
Изображение

мислия климатика да е 9-ка Мидея Конвенционален
дайте мнения
стаята е топла и коминът минава от там
за сега ще действаме в тази стая докато я приключим а след това и в хола
bagera1 - специалист
ето нещата които взехме за "трапезарията"
паркетът отново е АС 3
Изображение

тапетите са в цветовата гама на сегашните
Изображение

ключовете пак в тон с другите неща
Изображение
bagera1 - специалист
Здравейте, прозорецът на трапезарията от вчера е шпаклован, преградната стена към хола също
днес шлайфахме шпакловката, грундирахме стените и почнахме да лепим тапетите и да боядисваме тавана

Изображение
Изображение
Изображение

а ето тази шкурка ви препориъчвам- като се заплеска я изтупвате и продължавате
Изображение

а ето тук се оакахме малко, но като предвидливи новобранци си взехме повече тапети и другата седмица ще се избършем :lol:
Изображение

другата седмица ще довършим латекса на тавана, тапетите и паркета
didonekoisi - специалист
Много добре се получава, а и напредвате стабилно.
Тези панелки само гипсокартона ги оправя пък и топло и шумо изолация никога не е излишна.
Интересно ми е тавана как ще се получи след боя, един приятел прави окачени тавана и снадките останаха видими, а бая си игра със шпакловката.
Успех.
Последна промяна от didonekoisi на пон юли 08, 2013 3:50 pm, променено общо 1 път.
MrSpasov - специалист
Еееее .. не мога да повярвам, че сложихте тапети.
prascho - майстор
Тапетите от това, което видях до тук са най-малкия проблем. За двата тавана, които изградих си направих труда да прочета внимателно спецификацията на Кнауф. Не искам да обидя някого, но ще споделя няколко неща, които моето непрофесионално око забеляза от снимките. Признавам си не съм чел подробно темата.

1. Стаята не е малка и е задължително използването на двойна скара при изграждането на тавана /в документите на Кнауф има понятие единична скара, но определено не е това, което всички правите/. Двойната скара разпределя равномерно натоварването на гипскартона, като втората част е с дистанцирани профили на 40-50 см. Двойната скара се изгражда доста по-бързо и лесно особено за непрофесионалисти като нас. Необходимото количество директни окачвачи при двойна скара е поне два пъти по-малко! Те представляват контактната/свързваща част между стоманобетона и окачения таван. Хубаво е да се намали предаването на вибрациите между основния и окачения таван, като се ползва шумопоглъща лента при монтажа на окачвачите. В случая вие не само, че не ползвате подобна лента, но увеличавате поне два пъти контантната площ.
2. Задължително е гипскартона да бъде разположен перпендикулярно на направената конструкция от профили. Това не е случайно и ако се замисли човек има логично обяснение. При перпендикулярно разположение нефабричния кант, при който вероятноста да спука фугата е по-голямо, ляга върху профил. Фабрияният кант е между профилите във въздуха. При вашия случай е точно обратното.
3. Хубаво е да се сложи паробариера между картона и ватата.
4. Предстенна обшивка не се прави с тези профили, но предполагам тук аргумента е пестене на пространство.
5. Фигурите ми се виждат малко паянтави. Не мога да се съглася, че гипскартон ще носи метални профили вместо обратното.

Все пак успех с начинанието.
jekasus - майстор
prascho написа:
1. - За единичната абсолютно верно, трябва да е кръстата скара.
2. - И тук съгласен.
3. - Зависи каква е стената -вътрешна и външна, за тавана е ненужно.
4. - За тези профили говориш? - http://www.knauf.ru/products/turnkey/pr ... f6f0ee967c
5. - Какво казва Кнауф по въпроса? Щото пък не мога да се съглася със твое мнение.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 16

Тема "Панелката- стая по-стая" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: