Тоя хидрофор, ако се монтира в една изрязана туба от 30-40 литра и се топне в кубиковия бидон, ще прескочи целия зимен сезон без да замръзне!
пон фев 24, 2025 9:03 pmhidrazin написа:Следващият път когато се засечем в някоя кръчма, пиенето е от мен. Ще ме познаете - прилично задръстен и отговарящ на описанието.пон фев 24, 2025 8:30 pmMohicanSQL написа: На 3-4 ще тече вряла вода. ...Престани със сънищата...
С духалка да поддържам -10 водата ще излезе златна вода...
На следващия студ ще пробвам с газова горелка върху резервоара да подгрява въздуха...
Ако не, не знам климатик ли да слагам вътре...
Най вероятната опция е да пусна водата със слаба струя от вечерта до сутринта да тече и се върти, и връща обратно в резервоара !
1. Помещението че читаво за тая работа но иска ... акъл и малко ръце.
2. Реално топлозагубите на помещението са от плочата отгоре и от ВРАТАТА най-вече.
Така пльосната на вратата тая вата върши ... НИКАКВА работа. Махай я тая вата и на вратите налепи някакъв стиропор 8-10 санта (стиропора е по-евтин).
Отгоре го вапцай с някаквъв латекс/фасаген или нещо подобно като гледаш да запълниш фугите да не дишат.
Сложи и някакви уплътнения на тези врати по рамката и между двете крила - избор голям.
3.Със съшия стиропор 8-10 санта изолирай тавана и 50 санта от стените от тавана надолу.
4.Махни ония остатъци от стол с тръбна рамка, сложи си едно ел,табло и контакти.
5. Монтирай читава метална стойка за помпата/хидрофора.
6.Ще имаш ЩАСТИЕ !
ДОПЪЛНЕНИЕ:
И ако все пак се наложи подгряване - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ духалка! Просто нагревател не повече от 200W - ако го изолираш кактото писах.
И ако се наложи...
Освен това - хората отдавна са открили топлата вода. Тя се казва ТЕРМОРЕГУЛАТОР.
Тая "топа вода ще ти включва отоплението САМО ако се наложи! Така водата няма да ти е "златна".
![]()
P.S. Баси, заболяха ме пръстите от писане...
И сега ако не мое да се оправи, да вика някой дето може и да си му плати подобаващо.