• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Djack - специалист
Тоя хидрофор, ако се монтира в една изрязана туба от 30-40 литра и се топне в кубиковия бидон, ще прескочи целия зимен сезон без да замръзне!
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 9:03 pmhidrazin написа:
пон фев 24, 2025 8:30 pmMohicanSQL написа:
На 3-4 ще тече вряла вода. ...
С духалка да поддържам -10 водата ще излезе златна вода...
На следващия студ ще пробвам с газова горелка върху резервоара да подгрява въздуха...
Ако не, не знам климатик ли да слагам вътре...
Най вероятната опция е да пусна водата със слаба струя от вечерта до сутринта да тече и се върти, и връща обратно в резервоара !
Престани със сънищата...
1. Помещението че читаво за тая работа но иска ... акъл и малко ръце.
2. Реално топлозагубите на помещението са от плочата отгоре и от ВРАТАТА най-вече.
Така пльосната на вратата тая вата върши ... НИКАКВА работа. Махай я тая вата и на вратите налепи някакъв стиропор 8-10 санта (стиропора е по-евтин).
Отгоре го вапцай с някаквъв латекс/фасаген или нещо подобно като гледаш да запълниш фугите да не дишат.
Сложи и някакви уплътнения на тези врати по рамката и между двете крила - избор голям.
3.Със съшия стиропор 8-10 санта изолирай тавана и 50 санта от стените от тавана надолу.
4.Махни ония остатъци от стол с тръбна рамка, сложи си едно ел,табло и контакти.
5. Монтирай читава метална стойка за помпата/хидрофора.
6.Ще имаш ЩАСТИЕ !

ДОПЪЛНЕНИЕ:
И ако все пак се наложи подгряване - В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ духалка! Просто нагревател не повече от 200W - ако го изолираш кактото писах.
И ако се наложи...
Освен това - хората отдавна са открили топлата вода. Тя се казва ТЕРМОРЕГУЛАТОР.
Тая "топа вода ще ти включва отоплението САМО ако се наложи! Така водата няма да ти е "златна".
:partyman:
P.S. Баси, заболяха ме пръстите от писане...
И сега ако не мое да се оправи, да вика някой дето може и да си му плати подобаващо.
Следващият път когато се засечем в някоя кръчма, пиенето е от мен. Ще ме познаете - прилично задръстен и отговарящ на описанието.
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 9:55 pmDjack написа:
Тоя хидрофор, ако се монтира в една изрязана туба от 30-40 литра и се топне в кубиковия бидон, ще прескочи целия зимен сезон без да замръзне!
Това малко ми звучи, като да ми донесеш една кофа компресия ?!
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 9:51 pmDjack написа:
Баси, такова чудо сефте виждам....! Много тарикатско!
О, има ги много отдавна. Разбира се слагат ги само проектанти с акъл, а такива вече са като печалба от тото-то.
Най-масово се използват "пасивни", бе вентилатор.
НЕЩО ТАКОВА
Конденза е голям мор за табла на открито. Особено пък такива с електроника.
P.S. Пред няколко години ходи да гледам една фотоволтаична централка около Раднево.
На оня му се ревеше. Беше му гръмнал прекъсвача на 20 000 волта.
Поради липса на профилактика и ... конденз.
Няма кой да изчисти паяжините а по тях масово капчици с роса.конденз.
Бабахнало мъжката. Като разбра цената на нов прекъсвач и искаше всичко да продава на чаркове - панели, конструкция ...
Ма няма кой да му даде кинтите които си въобразяваше че може да вземе.
Djack - специалист
пон фев 24, 2025 10:30 pmMohicanSQL написа:
пон фев 24, 2025 9:55 pmDjack написа:
Това малко ми звучи, като да ми донесеш една кофа компресия ?!
Имаш право да ти звучи всякак, ама 1000 литра вода се замразяват трудно! Спокойно може да се използва този обем!
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 10:13 pmMohicanSQL написа:
Следващият път когато се засечем в някоя кръчма, пиенето е от мен. Ще ме познаете - прилично задръстен и отговарящ на описанието.
Шанса клони към голяма и кръгла НУЛА.
Ма да не се заричам нооооо... едва ли ще те позная.
Днешно време отговарящи на описанието дадено от теб са масово явление.
В кръчма със 100 клиента как да те разпозная измежду поне 90 клиента? :shock: :?
P.S. Пак не разбрах защо си троших пръстите... ?
Кое от написаното е грешно, не е вярно, подвеждащо, няма да върши работа...?
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 10:43 pmhidrazin написа:
пон фев 24, 2025 10:13 pmMohicanSQL написа:
Шанса клони към голяма и кръгла НУЛА.
Ма да не се заричам нооооо... едва ли ще те позная.
Днешно време отговарящи на описанието дадено от теб са масово явление.
В кръчма със 100 клиента как да те разпозная измежду поне 90 клиента? :shock: :?
P.S. Пак не разбрах защо си троших пръстите... ?
Кое от написаното е грешно, не е вярно, подвеждащо, няма да върши работа...?
Така де, не оспорвам нищо.

А ако не ме разпознаеш из между тези 80, ще ти остане вътрешната утеха за добър мирянин.

Друг аспект е, че когато на Човек му е трудно, изкупува грехове - предпоставка после да отиде в :arrow: рая !
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 11:09 pmMohicanSQL написа:
Друг аспект е, че когато на Човек му е трудно, изкупува грехове - предпоставка после да отиде в :arrow: рая !
Индулгенции сега (и преди) масово купуват ойрожен...ърите. На мен не ми трябват.
Направи това дето съм писал и ако има проблем - насреща съм.
'ко не - знаеш какво...
MohicanSQL - специалист
пон фев 24, 2025 11:19 pmhidrazin написа:
пон фев 24, 2025 11:09 pmMohicanSQL написа:

Направи това дето съм писал и ако има проблем - насреща съм.
'ко не - знаеш какво...
пон фев 24, 2025 9:55 pm
Djack написа:

MohicanSQL написа: Това малко ми звучи, като да ми донесеш една кофа компресия ?!

Djack написа: Имаш право да ти звучи всякак, ама 1000 литра вода се замразяват трудно! Спокойно може да се използва този обем!

MohicanSQL написа: Та съм се зачудил на хидрофора да му слагам ли плавници . . .
hidrazin - майстор
пон фев 24, 2025 11:42 pmMohicanSQL написа:
MohicanSQL написа: Та съм се зачудил на хидрофора да му слагам ли плавници . . .
И шнорхел му сложи бре! :-D
Вземи го оправи тоя последния ти пост че е пълна каша...
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Питане за хидрофор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: