• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Антония - специалист
крум, в момента има някаква промоция на Самсунг в Техномаркет... Ама ще изчакам до Стройкото, да видим какви оферти ще излязат междувременно :)

XpacTa, разликата беше в температурата -- печката имаше дисплей, който показва градусите по Фаренхайт, та така разбрах. Default настройките за режим bake бяха 350оF (~175oC), а на broil 500oF (~260oC), като можеше и повече да е, само дето аз се страхувах да експериментирам и не променях много-много настройките.
XpacTa - специалист
Ми и това ми се струва че го може всяка фурна. Поне на наш'та стара комбинирана печка korting градусите отиват до 250.
Антония - специалист
Имах предвид, че има разлика в настройките на двата режима -- не е само кои нагреватели работят, ами и при каква температура. Много ужасно съм се изказала в предишния коментар, сега като чета какво съм писала, дори аз не си разбирам мнението, извини ме :ops:
XpacTa - специалист
Не, не. Аз просто се опитвам да изясня дали има някакво специално допълнение към фурната (примерно кварцов грил) или просто си зависи от настройките на фурната. Всички фурни имат настройки на температурата и горен и долен нагревател. Въпроса е достатъчно ли е това за такова приготвяне на месо. Сега гледах и аз книжките на Bosch и Siemens които имам от стройкото и въпреки че символа е като на грила на микровълновата нещо не се споменава нагревателя да е различен от горния нагревател.

P.S. Хммм... като гледам големи глупости написах, ама дано стане ясно. Може би е добре мъжа ти да каже за какво аджеба гледа във фурните, та да го изясним веднъж за винаги този въпрос.
Антония - специалист
Да, има такова специално допълнение. Разровихме мрежата преди малко и видяхме, че в българските описания на фурните го наричат "грил нагревател" или "инфрачервен нагревател". И пишат неща като "Мощност на: фурна 2400W; грил нагревател 1100-2300W; турбо реотан 2100W". Разграничават го явно.

Така като гледам май по-голямата част от печките го имат вече, само при ниския клас (и в по-старите модели, разбира се) липсва.
крум - специалист
Турбо реотан да не е реотана около вентилатора?
Всеки луд с номера си, т.е. всеки преводач със собствена терминология...
Извинявай, ама май ти оспамихме темата за гарсоноерата с готварски истории...
Антония - специалист
А, аз с удоволствие се включвам в подобни дискусии -- няма страшно, че се отклоняваме, важното е да стигнем до Истината с главно И :)

Иначе от днес си имам замазан под на банята, хип-хип! Преди малко се прибрах от "строежа", много ми допада начина, по който майсторът се представя засега. Освен че работи качествено, бързо и чисто, човекът има и идеи, които не се свени да сподели с мен. Дава ми съвети, открива по-добри методи да постигнем желанията ми, информира за предимства и недостатъци на някой модел... ей такива неща, които досегашните майстори някак ми спестяваха. Доволна съм.
Антония - специалист
Мисля да взема и да пукна, та да си спестя мъките. Не ми е трудно да работя, ама побеснявам при всяко "Не става", побеснявам. Днес щях да бия СОТ-аджиите. Идват Ушко и Зъбчо и обясняват как ще ми нашарят навсякъде с кабели ("Ние не пробиваме бетон, та затова с едни скобички ще ви хванем кабелчетата ей тука, хич няма да се вижда"), ще нацвъкат датчици навсякъде, че и предавател, че и върха на убавинята -- Станцията. Та въпросната Станция с главно С е една кутия, 33 х 33 х 8 сантиметра. И трябвало да се сложи над вратата. Не, не можело в шкаф. Не, нямало как да издълбаят дупка и да я вкарат в стената като ел табло. "Ма тя хубава, бе, госпожа, чисто бяла". Не знам как не се разплаках.

Та задачата за тази нощ -- да измисля начин да прикрия тази грозота. Първите варианти (картина или огледало над вратата, поставени под наклон) отпаднаха, кутията е твърде дебела. Върти ми се из главата да измисля някаква шашавиня от гипскартон, но май и това няма да стане, защото доколкото знам тези конструкции се хващат трайно за стената, а в случая трябва да не се отрязва достъпа до стената. Може да говоря с мебелиста да направи нещо като минишкафче евентуално... не знам, не знам.

Иначе вече имаме чисто нова входна врата, младежите от Солид 55 я монтираха перфектно и за нула време. Много е красива, ще я снимам като й свалим найлоните, че още е мизерно наоколо и не искам да я цапам. Вратата на банята ще я монтират на 25 април по план-график -- стискам палци да го спазят, искам за Великден (че и рожден ден на мъж ми) всичко да е готово.

Мечтата ми е да изкарам един ден без да чуя бормашина. Крия се от съседите вече, че ми е много съвестно. Ама какво да правя като все нещо дребно "за лека корекция" изниква. На мен пустият под ми изглежда идеален, брат ми и мъж ми току ми обясняват, че в ей оня край малко стърчало, я да го махнем та да няма проблеми с посипката за сухия под, опа, и ей там ще го праснем малко, а, бе, що не махнем и ей онам. Маниаци с инструменти в ръка, ужас-ужас.
крум - специалист
Колко познато звучи :)
Аз съм чувал, че тая абонатна станция трябва да я завреш на скрито и тайно място и достъпа до нея да не е директен. Ама явно тарикатите търсят лесното. Поинтересувай се.

Ако още нищо не сте правили със стените (шпакловки, мазилки), гонете тарикатчетата Ушко и Зъбчо, копайте канали и замазвайте кабелите, че бая грозно.
Където има възможност - под пода.
Антония - специалист
Брат ми и мъж ми скриха всички кабели вчера. Даже пробиха прословутата дупка в стената към стълбищната площадка и сложиха гофрирания (и армиран!) маркуч, през който ще влизат кабелите за интернета и кабелната. Предавателят ще се скрие в шкаф -- според СОТ така било най-добре, да не е на открито. Обаче станцията трябва да е близо до външната врата по не-си-спомням-вече какви причини, май защото трябва да е до клавиатурата за въвеждане на кодовете, която е на входа... Огледах в офиса, и тук СОТ е пляснат най-видимо. Говорих с мебелиста, ще направим лека дървена рамка, която ще поставим над вратата, а в нея ще сложим или огледало, или една картина, дето снаха ми ни я домъкна от Доминикана чак и сърце не ми дава да я зарежа в старото жилище, въпреки че е твърде туземна за моя вкус.

Малко писва непрекъснато да мислиш вместо т.нар. специалисти...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: