• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
крум - специалист
На вас все некой да ви "оправи" ви требе...
Сега видяхте пътеводната светлина в лицето на виетнамците.
И те са кат нас - има таквиз, дет бачкат, има и таквиз с по 3 леви ръце (щото Чернобил духал натам). Това за кучето и тоягата най-ми хареса.
А на Емо евала му правим. Всичко се юрнало у Софията да печалбари и после - у кръчмата, а Емо - хитрец - схванал е основите на економиката - париците си ги харчи на северозапад.
А форума и всички ние най-много страдаме за отдавна изгубените научни трудове на Емо. Тези на СХЛ са повече от полезни. Адмирации.
W123 - специалист
masterval написа:
...Но трябва да кажа, трудът на фаянсаджията е от най-тежките...
Предполагам че и нас шпакловчиците ни слагаш в тази категория особенно ако става дума за таван.А за венецианска мазилка на таван да не говорим,там май нямаме равни по това на кого е по-тежък занаята.Ама всеки си тегли от майсторлъка :wallbash:

Чичо Стефчо,аджеба защо си тръгнал да се дръвчиш с истинските майстори немога да разбера.Айде да видим колко време ще ти отнеме да се научиш да лепиш КАЧЕСТВЕНО фаянс че плюеш по плочкаджиите.Ми като ти е скъпо нали си имаш тапия,инженер беше нали.Бъркай си теракола и си ги реди.Като не ти хареса после си ги кърти.Скъпо вземали SHL...Чувал си за цени.Виждал ли си фаянсаджия да взема по 70лв на квадрат А?Обаче реди лазерно калибровани плочи без фуга,буквално без фуга,плочките толкова плътно лягат една върху друга че е почти невъзможно да видиш цепнатината.И те ли взимат скъпо?!
Айде да те видя как ще си изправиш стената понеже си извикал някой малоумник да ти я измаже за по-ефтино.Това ще го свърши шпакловчика нали.Ама нали си ербап,изправяй и шпакловай сам.Ще го направиш добре колкото мен или някой друг колега кога ме няма.Ама точно такива клиенти като теб обичам да им го нацепя дебелия на два ката.Като искат да им изправя зверски кривите стени и трябва да им ги мина на 5 ръце тогава вече се наакват меко казано понеже сметни средно четири или пет ръце по цените в момента къде отиваш.
Когато много ви знаят устите че е скъпо си го правете сами не ни дръжте сметка колко печелим защото всеки от нас знае кое как и защо го прави.Стилиян може да клечи цял ден и колнете и кръста му да отидат на майната си но като ти направи банята няма да имаш забележки.Като искаш качество ще му платиш.И ще му платиш за майсторлъка и за здравето му.
Като искаш перфектни равни и гладки стени на шибаната си панелка ще ми платиш както трябва защото за един среден хол ще ти кача на стените заедно с тавана между 180 и 240 кг материал и около 10 дена работа най-малко.И какво искаш сега да ми кажеш?Че аз ще се занимавам половин месец с твоя смешен хол,от преблизително 60кв.м разгъната площ за шпакловане и ще внимавам всеки сатиметър да е перфектен,ще изгоря 30-40 литра нафта да идвам и да си тръгвам всеки ден и накрая за смешни пари?Я сметни ЧЕТИРИ ръце по 60кв.м са 240кв.м.Колко ще ми платиш.По левче на квадрат ли,по два ли?Айде ще те мина много тънко по 4 лева за квадрат на ръка и отиваш към хилядарка.Много ли ти е?Много е нали.Като искаш да стане хубаво ще си плащаш и няма да ревеш че ще те засуркам 1000 лева за половин месец защото ако искаш си го прави сам или си извикай някой друг и после пак мен да оправя грешките които ще са фрапиращи.
Не ни прави сметка на парите които печелим а гледай крайния резултат.Както се спомена по-горе заради такива мизерници като теб,защото такива като теб за мен са мизерници,готините и добрите майстори изчезват в цивилизованата част на Европа и тук остават само оптимистите и лудите да се блъскат като идиоти за да може после такива като теб да ги плюят.
Зимата когато няма много работа тук паля колата и отивам в Гърция понеже е близко и работя там и си прескачам от време на време.Там цените за ремонти са съвсем други и на самите гърци също им е скъпо но знаят за какво си дават парите.Разликата е че там няма ефтини майстори понеже те мислят малко по-различно от такива като теб.Византиеца не ми прави сметка на мен колко пари ще спечеля а какво ще му свърша и може ли да си го позволи.Ако неможе а иска аз(лично) да му го свърша или майстора който знае че ще го направи както той желае и има добър отзвук от работата му,ще отложи емонта си със шест месеца да събере парички и тогава пак се обажда."Тъпите гърци" както ги наричаме са със светлинни години пред нас в тази насока защото не гледат на старя в канчето а в своето.
Бях се зарекал да не вземам участие в такива теми но не се сдържах.Някой от модовете ако реши да миизтрие поста или да го редактира до ниво на благоприличие.
Айде със здраве че ми се вдигна кръвното с такива индивиди...
rendo - специалист
Тук настана малко бъркотия ..... всеки е прав за себе си .
И искам да попитам Стефан ако има желание да сподели на нас колко му е надника за 1 работен ден та смята ча цените са скъпи ???

под 50 над 50 над 100 ......................

Ако имаш желание напиши пък нека ти завидим
$64EN - специалист
W123 написа:
masterval написа:
...Но трябва да кажа, трудът на фаянсаджията е от най-тежките...
Предполагам че и нас шпакловчиците ни слагаш в тази категория особенно ако става дума за таван.А за венецианска мазилка на таван да не говорим,там май нямаме равни по това на кого е по-тежък занаята.Ама всеки си тегли от майсторлъка :wallbash:

Чичо Стефчо,аджеба защо си тръгнал да се дръвчиш с истинските майстори немога да разбера.Айде да видим колко време ще ти отнеме да се научиш да лепиш КАЧЕСТВЕНО фаянс че плюеш по плочкаджиите.Ми като ти е скъпо нали си имаш тапия,инженер беше нали.Бъркай си теракола и си ги реди.Като не ти хареса после си ги кърти.Скъпо вземали SHL...Чувал си за цени.Виждал ли си фаянсаджия да взема по 70лв на квадрат А?Обаче реди лазерно калибровани плочи без фуга,буквално без фуга,плочките толкова плътно лягат една върху друга че е почти невъзможно да видиш цепнатината.И те ли взимат скъпо?!
Айде да те видя как ще си изправиш стената понеже си извикал някой малоумник да ти я измаже за по-ефтино.Това ще го свърши шпакловчика нали.Ама нали си ербап,изправяй и шпакловай сам.Ще го направиш добре колкото мен или някой друг колега кога ме няма.Ама точно такива клиенти като теб обичам да им го нацепя дебелия на два ката.Като искат да им изправя зверски кривите стени и трябва да им ги мина на 5 ръце тогава вече се наакват меко казано понеже сметни средно четири или пет ръце по цените в момента къде отиваш.
Когато много ви знаят устите че е скъпо си го правете сами не ни дръжте сметка колко печелим защото всеки от нас знае кое как и защо го прави.Стилиян може да клечи цял ден и колнете и кръста му да отидат на майната си но като ти направи банята няма да имаш забележки.Като искаш качество ще му платиш.И ще му платиш за майсторлъка и за здравето му.
Като искаш перфектни равни и гладки стени на шибаната си панелка ще ми платиш както трябва защото за един среден хол ще ти кача на стените заедно с тавана между 180 и 240 кг материал и около 10 дена работа най-малко.И какво искаш сега да ми кажеш?Че аз ще се занимавам половин месец с твоя смешен хол,от преблизително 60кв.м разгъната площ за шпакловане и ще внимавам всеки сатиметър да е перфектен,ще изгоря 30-40 литра нафта да идвам и да си тръгвам всеки ден и накрая за смешни пари?Я сметни ЧЕТИРИ ръце по 60кв.м са 240кв.м.Колко ще ми платиш.По левче на квадрат ли,по два ли?Айде ще те мина много тънко по 4 лева за квадрат на ръка и отиваш към хилядарка.Много ли ти е?Много е нали.Като искаш да стане хубаво ще си плащаш и няма да ревеш че ще те засуркам 1000 лева за половин месец защото ако искаш си го прави сам или си извикай някой друг и после пак мен да оправя грешките които ще са фрапиращи.
Не ни прави сметка на парите които печелим а гледай крайния резултат.Както се спомена по-горе заради такива мизерници като теб,защото такива като теб за мен са мизерници,готините и добрите майстори изчезват в цивилизованата част на Европа и тук остават само оптимистите и лудите да се блъскат като идиоти за да може после такива като теб да ги плюят.
Зимата когато няма много работа тук паля колата и отивам в Гърция понеже е близко и работя там и си прескачам от време на време.Там цените за ремонти са съвсем други и на самите гърци също им е скъпо но знаят за какво си дават парите.Разликата е че там няма ефтини майстори понеже те мислят малко по-различно от такива като теб.Византиеца не ми прави сметка на мен колко пари ще спечеля а какво ще му свърша и може ли да си го позволи.Ако неможе а иска аз(лично) да му го свърша или майстора който знае че ще го направи както той желае и има добър отзвук от работата му,ще отложи емонта си със шест месеца да събере парички и тогава пак се обажда."Тъпите гърци" както ги наричаме са със светлинни години пред нас в тази насока защото не гледат на старя в канчето а в своето.
Бях се зарекал да не вземам участие в такива теми но не се сдържах.Някой от модовете ако реши да миизтрие поста или да го редактира до ниво на благоприличие.
Айде със здраве че ми се вдигна кръвното с такива индивиди...
:gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :gott: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch: :klatsch:

много добре казано, не искам да добавям нищо и да задълбавам , само искам да ви кажа колко взима един стройтел в гърция. бях там на скоро малко по работа :-D :rock: :supz: и подробно разпитах приятели от гърция , дали бих си намерил лесно работа там с нещата , който тука работя , и ми казаха , че там един стройтел взима по 100 евро на час ! по 10 часа работен ден както тука си скъсваме гъзовете от работа = 1000 евро , е как да стоя тука и да работя за некви селяни като стефан ( както той самия се определи) . много ясно че при първа възможност си бия камшика и отивам в гърция само срещо лична карта . щото като им показах снимки на неща които съм правил качени тука във форума на приятелчетата от гърция , които работят като архитекти и проектанти и всякакви такива длъжности , казаха че качеството не одстъпва на гръцкото. също тъка ги разпитах колко се плаща за редене на плочки на квадрат и отговорът им беше - 30 евра на квардат , но за бани 36 , защото си е по-голяма играчка , имаш разпробиване на отвори , теснотиика си е и има обичайните бонуси . затва секи който работи добре и си оценява труда се спасява от тоя държавица и ходи да се развива в другите страни .и тука кои остава ... та треа да се викат виетнамци?
ribnikolaevi - майстор
Хаааааааа-хааааааааа-хаааааааааа!
100 евро на час! Баз коментар!

Искам да кажа нещо сериозно. Когато говорих за стандарти изобщо нямах предвид да се заяждам с добрите работници. В целия свят стандартите се измислят от индустрията с цел да и служат - стандартът за качество защитава качествения производител/майстор от долнопробните му колеги. Това че нашия стандарт е стар не го коментирам. Както и намека за гавра със светване с фенерче или пъхане на тънка хартия под мастара.
Истината е обаче че думата качество е различна за различните хора. Именно затова е добре тези, които смятат себе си за добри, да кажат на какъв стандарт отговаря продукцията им. Ако стандарта е строг, тогава ще бъде ясно за какво клиентът си дава парите.
Помислете за това!
Последна промяна от ribnikolaevi на вт юни 10, 2008 5:24 pm, променено общо 1 път.
Стефан - майстор
W123 написа:
...Ама точно такива клиенти като теб обичам да им го нацепя дебелия на два ката. ..Айде със здраве че ми се вдигна кръвното с такива индивиди...
Това вече минава границите на добрия тон. Но не искам да падам до твоето ниво, и да ти отговарям по този начин. Жалко, че си от Пловдив. Аз също съм почти половината от там. Жалко!
velsi - Почетен майстор
Какво общо има Пловдив? Каквото повикало - такова се обадило!
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "ТАРИФИ НА МАЙСТОРИ ЗА ЛЕПЕНЕ НА ПЛОЧКИ ЗА 1 КВ. МЕТЪР" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: