• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Антония - специалист
Може да съм объркала последователността на операциите (майсторът да е казал, че ще сложи първо перлит и след това найлон, пък аз да не съм го разбрала), ама за ватата бая въпроси задавах, той дори ми нарисува схемичка. Да не би да е друга технологията, защото материалите не са Кнауф, а Рехау?
Антония - специалист
Oпс, към последните страници започва да се споменава вата. Технологията продължава да ми е малко мътна, но май майсторът ми нещо такова описа:
Slav написа:
имах късмета от Кнауф да ми пратят монтажник, който да покаже на моите майстори как се прави [...] Найлона се слага преди посипката на циментовия под.
... и още:
prascho написа:
отстрани се лепи вата с размери 100 мм на 10 мм дебелина.
prascho - майстор
Последователността описана от майстора е точна. Идеята на сухия под е да намали до минимум вибрациите, които се предават от пода по стените. Ватата стърчи и се подрязва с макетно ножче както е казал. Дори може да се подреже след като се сложи финишното покритие, като се скрива получилата се фуга с перваза на паркета/ ламината. Задължително след като положи лепило и втория ред гипсфазер през спесифицираното разстояние да сложи рапиди! Купи си и грунд за да го минеш пода след втория ред гипсфазер. Независимо какво име пише на материалите като производител подледователността е сходна. Този под поглъща най-много шум защото реално чрез посипката и ватата повърхността по която стъпваш е отделене от стоманобетонната плоча и стените.
Последна промяна от prascho на чет апр 03, 2008 7:40 pm, променено общо 1 път.
крум - специалист
Под вратите се поставя дъска, ако има снадка.
И да внимава с рапидките, че аз пусках наново 2 тръби за парното...
prascho - майстор
крум написа:
Под вратите се поставя дъска, ако има снадка.
И да внимава с рапидките, че аз пусках наново 2 тръби за парното...
При плоскости с дебелина 2х10 мм дължината на рапидите е 19 мм!!
крум - специалист
Това го кажи на оная русата от Юнг...
"Какви винтчета да ви увия?"
И аз тъпона викам - ами като за два слоя по 1 см. гипсфазер.
Да видиш как после се винти пода с 3.9х30...
Ама и аз съм за бой - да взема да се доверя на консултант-продавачката и да взема торбата, без да погледна какво ми е сложила...
prascho - майстор
Епа 2* 10мм=30 мм :lol: . Как звучеше изказването ...."красотата краси майсторлъка" :roll:
Антония - специалист
Вече си имам под.

Изображение

От Franke напазарувахме мивка Zodiaco, батерия Matrix, абсорбатор, боклукомелачка и пневматичен бутон за нея (106 лева, мамка му и бутон @!&^#&$). Ta остана само фурна и котлони да се вземат. И май наистина ще са Samsung, гледам, че като съотношение цена/качество са в златната среда. Освен ако не паднат пари от небето за някое Миеле... :) Ta с кухнята приключихме.

След малко фуквам по магазините за плочки, че утре майсторът иска да почва с банята, а аз още идея си нямам какво и как да го правим. Ходих до Топгруп на Бистришко шосе -- страхотен гранитогрес, факт, ама едно, че цената е майко мила (85, 100, 200, 600 лева на квадрат), и две, че плочите са някакви огромни, като за ендекатонакултурата, не за нашата кутийка. Отвратителната история е, че аз просто си мразя плочки и въобще не ги харесвам и ако ще златни да са пак няма да ги харесам... Как ще избирам... въобще не си го представям.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 29

Тема "Гарсониера с пълна реновация алангле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: