Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Velio - специалист
"Пътят е страшен, но славен" :-D

Прикачен файл

koridor_29.3.2010.jpg
На финалната права сме
koridor_29.3.2010.jpg (66.69 KиБ) Видяна 6711 пъти

Прикачен файл

koridor_9.6.2009.jpg
2 години по-късно
koridor_9.6.2009.jpg (64.84 KиБ) Видяна 6711 пъти

Прикачен файл

koridor_11.3.2007.jpg
В началото беше така
koridor_11.3.2007.jpg (95.05 KиБ) Видяна 6711 пъти
pavkatay - майстор
дано да не се оплакваш с тази тема. защото няма за какво-то си е за хвалба :2thumbs: само кажи някакви ъглови лайсни предвиждаш ли?
Velio - специалист
pavkatay написа:
дано да не се оплакваш с тази тема. защото няма за какво-то си е за хвалба :2thumbs: само кажи някакви ъглови лайсни предвиждаш ли?
Не се оплаквам ни най малко.
Да, предвиждам. PVC. От тези, които са за ламинат.

Остава да се фугират плочките, да се поставят первазите на вратите, ключовете, контактите...абе сладките, малки, довършителни неща.
Spokoiniq - майстор
Ако слагаш пвц первази съвет-на плочки в коридор, които се мият става ужас.След 3 месеца ще си набутал мърсотия под тях и ще ти се реве.Личен опит, после ги изхвърлих и сложих от плочките с момтажно лепило, че вече всичко беше готово и не ми се цапаше с теракол.Ако много държиш да са первази поне намери от плоските високи, имат нещо като силиконово перо отдолу, донякъде ще помогне.Имаше едни с функция на кабелен канал, в смисъл с част от лицето като капак, за да дюбелираш носещата част.Имаче повярвай ми, с парцала ще има да откопчаваш щипки да ти се завие свят.
pavkatay - майстор
съгласен съм с колегата. затова попитах за первази. по принцип може да не е най-красиво, но най -практично е первазите на теракота(греса) да са от същия материал с височина 7-8 см. представи си, че 'спортуваш' с парцал в коридора и си с пвц первази и като мацнеш с парцала стената ,защото перваза ти е нисък ще те заболи сърцето. а и това с мръсотията е вярно-не се бях замислял, ама явно някой си е патил :lol:
pep - специалист
Kупил съм обикновени первази със захващане с дюбел/винт за коридора , не може ли със силикон да се уплътни като споделихте , че се събирала мръсотия под тях :?
Мисля че може,но силикона ще стане черен след три-четири седмици.
niki_sap - специалист
Е да се събира, да се събира, колко па да се събира мрасотия :)
Не мисля, че е чак такъв проблем, ако много пък те дразни минаваш на ръка с един парцал по ръба между перваза и пода и готово. Иначе плюса на тези первази е, че лесно можеш да скриеш кабел под тях. А кабели винаги се намират :)
solo5 - майстор
и аз ще съм с первази в моят коридор :?
но ще сложа някои по-височки :roll:

Тема "--- Нашето коридорче ---" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: