Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
ninkata - помощник
Здравейте , не знам дали тук е мястото на темата, но ако има нужда моля да бъде преместена.Не съм писала до сега, но редовно чета този форум и много ми харесва, затова реших да ви помоля за съвет.
Преди година се сдобихме с един тристаен апартамент и наближава време да започнем ремонт.Сега трябва да обмислим откъде да започнем.Дограмата е сменена, плочките са изкъртени , а сега кое по-напред.Много ми се иска да направим и малко прозорче в банята.Знам ,че сте против да се пипа панелът ,но...
Приемам всякакви идеи и за разположението на мебелите в кухнята, нали и за това трябва да се помисли, за да се сложат контакти и тръби, и банята, целия апартамент, тъкмо е празен и сега му е времето да мислим.Ние сме тричленно семейство с дете на 3 години.
Така апартамента е панел, първи етаж.На стая 1 и 2 предишните собственици са сложили изолация на тавана.Ние се питаме каква да слагаме вътрешна или външна.Всички стени са външни, няма парно и топла вода.
Скицата на апартамента я взех от една друга тема, но апартамента е същия с малката разлика че тръбите в банята са на стената откъм коридора, от стая 3 има врата към терасата и прозореца е по-малък.
Ще се радвам много на вашите съвети!

Прикачен файл

home1_127.jpg
home1_127.jpg (93.5 KиБ) Видяна 10205 пъти
Последна промяна от ninkata на съб мар 27, 2010 4:05 pm, променено общо 1 път.
ninkata - помощник
Да допълня още малко данни:размери
стая 1-3,40/6,10м
стая 2-3,40/5,00м
стая 3-3,40/4,40м
стая 4-3,40/2,60м
Умишлено не пиша преди коя стая каква е била, нека всеки си даде мнението, може и да се смени предназначението на помещението.Само стая 4 да кажа че е кухнята, макар да се знае.
Rumen Iankov - специалист
Най напрад направете Вик и електрото.После плочки и същевременно шпакловката на апартамента.А за прозорец на банята забравете,защото едно обаждане в общината ще ви струва доста пари и нерви.
ninkata - помощник
Благодаря за отговора.Много хора си правят такива прозорчета и нямат проблеми.Какво трябва да направя,да искам съгласието на съседите ли?
Йорданов2 - специалист
Ако си етажна собственост ти трябва решение на общото събрание в твоя полза, понеже става въпрос за преустржойство на общи части. С това в общината, където ще ти кажат, че променяш фасадата. След две-три години ще се откажеш.
Ако никой не е против, може и така, но от общината могат да те накарат да възстановиш съществуващото положение. А ако е панелна стена, не знам дали толкова лесно ще ти се размине.
По принцип отивате в общината.От там ще ви кажат да си направите проект и да си намерите архитект.Иначе наскоро правих една баня на първия етаж и вкарах водомерите в една носеща стена.Едни съседи се оплакаха в общината и собственика даде 1200лв за възстоновяване на стената от 3кв.метра.А не е желателно да се дупчи панел,но вие си решавате.
ninkata - помощник
В банята ми се иска да сложа от тези вани ,които половината са преградени със стъкло,за да не пръска навън.Душ кабините ми се струват тесни,пък и ваната все пак може да се ползва понякога.Размерите на банята са 170/195см.Ще мога ли да я сместя плюс мивка и тоалетна чиния?
Мисля,че ще можете но зависи къде е канала за тоалетната чиния и какви чупки има в банята.
ninkata - помощник
А в кухнята се чудя как и къде да сместя печка, миялна,хладилник, мивка,кафе машина, микровълнова, кухненски робот, тостер, маса за хранене плюс столове или диван и май ще ходим у комшиите :) Пък и да остане достатъчно голям и удобен плот за кълцане, готвене.... Ще се радвам на идейки как да се помести всичко.
ninkata - помощник
В банята няма чупки.Правоъгълна е, а тръбите са откъм коридора.

Тема "Ремонт на тристаен апартамент." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: