Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Yavi - напреднал
Здравейте,
От две седмици следя с интерес форума и получих полезна информация за доста неща. Тук има страхотни професионалисти и хора, които имат великолепен интериорен и дизайнерски усет. От две седмици ми се наложи да се интересувам от неща свързани с ремонта и преустройството на апартамент. Апартамента с който разполагам се намира на партера. Преди е бил устроен за живеене, но сега искам да го превърна в офис. Сградата е стара от 1942-43 година и се намира в центъра. Конструкцията е желязобетон и тухла. Свързах се с няколко фирми предлагащи строително ремонтни дейности, но останах гръмнат от сумите които ми бяха обявени. Също така за интериорен проект ми поискаха по 15-20 евро за квадрат. Затова се заех с нелеката задача да си свърша нещата сам от интериорното оформление до ремонта. Признавам си че съм лаик в тази област и засега се справям сравнително трудно. Засега съм доникъде, но се надявам нещата да потръгнат по-бързичко, защото не разполагам и с много свободно време.
Пускам малко снимки от предварително изготвеният проект. Картините са рисувани от мен и реших да ги поставя на стените за да не изглеждат много стерилни помещенията. Проекта не е във финален вариант. Моля ви чакам от вас да помогнете с добри идеи. Благодаря Ви!

План

Изображение

Изображение

Офис

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Офис стая

Изображение

Изображение

Кухня

Изображение

Изображение

Баня

Изображение

Започване на ремонта

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
asinka - специалист
Здравей, Yavi :)
Работата, с която си се заел, е много сериозна и обемна, но явно имаш желание и хъс да се справиш с максимално свои сили!
Поздравления!
Идеите, които мога да дам, са свързани главно с интериора и удобството, Все пак ние жените мислим малко по-обемно от към практична гледна точка, а и аз години вече ''живея'' в офис :lol: :lol: :lol:
Това, върху което ще фиксирам мислите си е " шефската" стая и офиса за работните пчелички :)
1-во: Влизайки в една офис стая не бива да се вижда столове и гърбове на хора, а техните лица!
В този ред на мисли-трябва да помислиш за разположението на бюрата и офис техниката.
подред:ако мястото позволява обърни бюрата като оставиш гърбовете на хората към стената, или 2ри вариант към прозорците.
По този начин светлината ще се разпределя по-справедливо на 4-те бюра.

Стаята на шефа-

Още повече, влизайки в тази стая не бива да се вижда мониторът му!
Ама в никакъв случай!
Посетителската маса на първа линия, бюрото в ъгъла, с лицето на човек към вратата.
това е което ми идва на ум за момента, и едва ли ти е най-спешно, но ако ще правиш промени на дограма, може и да има значение от сега.
Желая ти успех :)
trevora - специалист
Напълно съм съгласна с Асинка за разположението на мебелите и бюрата в помещенията.Но аз имам и друго питане,за какво е тази вана в банята,да не би да е някой офис на дизайнерско студио и дизайнерите да реалаксират, за да им идват разни идеи.Ако е така аз искам едно работно място ,моляяяяяяяяя :lol:
Yavi - напреднал
Много ти благодаря за идеите asinka. Това е първият вариант на проекта и естествено, че ще се правят още корекции по него. Промени на дограма със сигурност ще има, защото сегашната е супер стара.

trevora, да офиса е предвиден за дизайнерско студио и дигитален печат. Банята и кухнята за момента са ми последна грижа, но ми се иска да има релаксираща вана :). Цветово нещата за момента също не са много ясни, но горе долу искам визията да е изчистена, без много дразнещи цветови нюанси.
XpacTa - специалист
Бил съм в два офиса правени от апартаменти - единия с вана, другия с баня (с огледала на тавана) и естествено и двете останаха неизползвани. Освен ако няма някой зевзек в офиса няма опасност тази вана да се ползва. Според мен по-добре прегради банята на две и направи шефска тоалетна. Или да не е шефска, ама още една тоалетна в офис никога не е излишна.
За какво е тая чакалничка в долната част на чертежа, след като от нея се влиза при четири бюра?
Също така не се вижда нещо подобно на заседателна зала. Ако си предвидил офиса за определен клиент, който го устройва това разпределение - добре.
gal94 - напреднал
Ако може и аз да добавя една бележка. В чакалнята не е лошо да има някаква маса, па макар и не заседателна. Ако се налага на клиента да подписва документи или да предава такива да се подпре някъде. А вероятно на клиента трябва да се показват някакви неща, зависи от бизнеса. Така, че използвай мястото по-ефективно. И стаята на шефа ми се вижда неудобна, всичко сбутано в един ъгъл, няма никаква представителност. Помисли за промени и там. Желая ти успех! :2thumbs:
Yavi - напреднал
Здравейте съфорумци,
Много ви благодаря за полезните съвети и куража, който ми давате. XpacTa - Относно идеята за тоалетната ще помисля, и без това банята и тоалетна са отделени със стена и врата. Диванчето в голямата стая съм го сложил за отмора на дизайнерите и също така, ако трябва някой клиент да изчака за нещо. Наистина малко е сгъчкано в другата стая, но в началото няма да има толкова много бюра а само 2-ве или 3-ри, понеже едва ли ще имам пари да издържам толкова хора. Ако потръгне (дал Господ), двете помещения в голямата стая ще станат работни. Помещението е мое и съм го предвидил за мой офис а не за някой клиент. Притеснявам се че дизайнерските фирми са твърде много, но се надявам да имам реализация. Направих на бързо някои промени по проекта, защото нямам много време за това в момента. На чертежа, кръгчетата са картини. Ще ви бъда много благодарен, да чуя вашите мнения. Благодаря Ви много :)

Изображение

Изображение
pavkatay - майстор
ако работиш сам ще се справиш по-добре и ще си спестиш куп ПАРИ и НЕРВИ. друг е въпроса , че тази работа ,която си замислил ще ти отнеме поне 2-3 месеца ако я вършиш сам, но пак повтарям ще е по- добре отколкото да ти "сере" на обекта някой"майстор". пожелавам ти успех и в строителството и в бизнеса.
Yavi - напреднал
pavkatay От финансова гледна точка горе долу съм си направил сметката, а майсторите за цялата работа ми поискаха безумно много пари за мен. Иначе си прав, бавно но съвестно. Месри за добрите думи. Желая много успехи на всички :)
Yavi - напреднал
Здравейте,
От доста време не съм писал във форума, защото намирах информацията която ме интересува от темите в него. Благодаря на всички за което. За дълъг период от време бях замразил работата по ремонта на апартамента. Все пак вече е прекарана нова ВиК. Свалих от таваните старата мазилка и направих нова. Старата мазилка на доста места по стените бе свалена и подменена с нова. Едната врата която разделяше антрето на две части заедно със стената над нея беше премахната и още много други неща бяха направени. И това всичко свърших сам с голяма помощ от страна на семейството. Стаята, хола и антрето вече са шпакловани и остава само кухнята и банята (но нея май няма смисъл да я шпакловам). Последните две седмици си дадох малко зор да финализирам нещата и днес от стройкото си поръчах новата дограма + охранителни решетъчни щори + външна изолация с каменна вата. Чудих се за разположението на крилата на дограмата, но в крайна сметка за хола и стаята я поръчах среден фикс с две отварящи се странични крила въпреки, че широчината на отвора е малка. Много се чудя дали да не зазидам едната външна врата откъм тоалетна, защото апартамента е с два входа, или просто ще трябва да слагам две блиндирани врати. Малко промених и проектите ми. Това е за сега. Чакам коментари. Благодаря.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тема "Апартамент за офис" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: