• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
finty - напреднал
За 3 месеца имаме само почти готова баня, гранитогрес в едно малко коридорче, наполовина готова ел. инсталация, много идеи и никакви финанси за изпълнение :) Така описано, се класираме заедно с 80% от ремонтите :)

Все пак, на нас целият ремонтен процес ни се вижда безкраен.

Ето малко снимки, които ще допълвам с прогреса на работата.
Преди:
Изображение

Изображение

Изображение
Сега:
Изображение Изображение Изображение

Гранитогрес в коридора (има забележки към майстора)
Изображение
Последна промяна от finty на съб ное 08, 2008 5:39 pm, променено общо 1 път.
solo5 - майстор
finty написа:
За 3 месеца имаме само почти готова баня, гранитогрес в едно малко коридорче, наполовина готова ел. инсталация, много идеи и никакви финанси за изпълнение
хехе, аз за 2 години и 8 месеца и толкова нямам :lol:

P.S. пусни снимките в по-голям размер, че от тези "пощенски марки" нищо не се вижда :-D
finty - напреднал
Готово - качих ги по-големи

Остава да сложим шкаф с мивка, смесителите, тоалетната и разни джвъчки като закачалки, рафтове.

Окачен таван с лунички и тонколона. И вентилатор към отдушника.

Забележката към майстора за гранитогреса е, че не е спазвал релефа на плочките и на целия коридор с натъкмил точно 3 :evil: на обратно
solo5 - майстор
а тези тръби защо не ги скри? :?
finty - напреднал
solo5 написа:
а тези тръби защо не ги скри? :?
Дълго ги мислихме тези тръби. Падат се в душ-кабината, на 20 сантима от смесителя за душа. Ако ги облечем в нещо (гипс картон, газобетон) ще изключим напълно единствения източник на топлина,а и ще стане доста тясно там. Ако ги облечем но оставим отвори за вентилация ще влиза вода от душа или от влагата. Затова ще ги изчистя, ще ги боядисам със спрей в сребристо и ще станат по-джиджави. Засега ще ги оставя така. Няма да ми пречат да се къпя, надявам се да помагат за по-бързото изсъхване на душ кабината

Като казвам душ кабина - ще изградим параван по-нататък.
sasooooooooo - "специалист"
Зелената ви баня е станала убиец! Много ми хареса, а щом и музика ще има... :-D
finty - напреднал
Благодаря, очаквам да сложим всичко за да мога да се зарадвам както трябва и да направя финална снимка, но това няма да е скоро.
asinka - специалист
Зеленото е страхотно наистина!
Със здраве да си ползвате всичко :)
Master_Kenobi - V.I.P.
finty написа:
Дълго ги мислихме тези тръби. Падат се в душ-кабината, на 20 сантима от смесителя за душа.
Проблемът ти с тия тръби е друг и ще се появи рано или късно, ако не вземеш мерки. Като се обливат от водата, тя прониква по тях в бетонната плоча, между тръбата и бетона, задържа се там и корозира тръбата отвън. Резултатът е къртене на новичката баня и подмяна на участъка. На всичко отгоре, сега за по-лесно го правят с едни грозни компенсатори...
За да не отиде ремонта "на кино", вземи мерки това да не се случи:
Или скрий изцяло тръбите да не стига вода до тях, а за топлото solo5 ще ти каже - той е спеца по тая част :-D ; Или спри достъпа на вода и влага между тръбата и бетона. Пряко мазане със силикон на пода около тръбата е ненадеждно. Повдигни малко от пода, направи нещо като кутия от плочки там, но върте да е празна, и отгоре, там където тръбите влизат в нея - сериозна изолация със силикон. Идеята е влагата от пода да няма достъп до бетона на плочата, а също така и водата стичаща се по тръбите.
Малко объркано обясних, но дано си разбрал.
Успех! :)
finty - напреднал
Master_Kenobi благодаря за коментара - със сигурност ще помисля от тази гледна точка дали мога да направя нещо. Аз съм на първия етаж и теч до съседи не ме притеснява много, но за собствените ми плочки ще помисля.

Иначе - ето основната цветова схема по която мисля да работя вкъщи. за мен е важно да избера политра предварително и да съобразя целия интериор с нея, а не да купя отделни елементи и да се чудя как да ги съчетавам после.

Прикачен файл

colorshemes.jpg
colorshemes.jpg (35.66 KиБ) Видяна 7612 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Най-дългият ремонт" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: