Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте,
икам първо да отбележя,че сайта е много добър и вътре има много полезна информация за всичко за дома.За съжаление това,което ме интересува го няма.Нека до обясна за какво става въпрос.Искам да преградя хола,понеже е 7метра дълъг.Като преградата не трябва да е с ютонг блокчета или с гипсокартон,понеже пода е с ламинат.Чувал съм за прегради тип "шведска стена",можете ли да ми дадете съвет как да си направя и ако имате снимки ще е още по-добре.Мислил съм и да приградя със секция, но няма ли да стане много тъмно в другата част на стаята?Ще се радвам на всякакви идеи.Предварително благодаря!
Profi Stroi - специалист
И двата варианта с Итонг и с гипсокартон са прилижими
По добрият разбира се е с гипсокартон и вата
Става по бъзро ,по чисто и нямаш мокър процес
Отелно че става и по шумоизолирано
Където имаш желание в новоизградената преградна стена се слага врата по твой вкус/плъзгаща, отваряща/
За въпросните размери ще ти излезе м/у 550 - 1000 лева зависи колко лукс вариант искаш нещата
emergency_bg - специалист
здравейте, ние сме пред същата дилема, имаме 7 метов хол, но при нас ако го преградим, вътрешната стая остава без прозорци, затова маи ще заложим на стъкло с алуминиева дограма, имитация на дърво и облепено с витражно фолио. Мислихме и за стъклени тухли, но ме съмнява да е по светло.
Здравете,
благодаря за съветите,но вече имам ламинат в хола и не става да се прегражда с ютонг блогчета или пък с гипсокартон.
А пространството,което искам да преградя е ок.2метра
velsi - Почетен майстор
Не стана ясно каква е целта на преграждането. Просто визуално разделяне и обособяване на две отделни части или напълно отделяне на две помещения със стена и врата. Подозирам, че е първото. Варианти колкото искаш: изцяло дървена конструкция, изцяло метална, както и комбинация от двете. Може да се предвидят места за сакции с растения, може да се вгради осветление... Просто трябва да знаете какво точно искате да се получи.
karakuda - помощник
ако всичко е завършено како ми се струва - можете да направите и японска стена

Правите решетка от дървени летви 3х5см или 3х3 или размер който ви допада - облича се със хартия (цвят по избор) и може да се монтира с дюбели и видии към тавана и пода и стените - поддържа се лесно - просто сменяте хартията когато ви писне цвета или се изцапа(повреди)

Разбира се няма да имате шумо и топло изолация - но такава май и не ви трябва. От друга страна можете да я осветите (дори и с най елементарните лампички за елха(2.50 лв) - така ще можете да сменяте цвета и дори да имате ефекти . Разбира се ще ви е нужно захранване - но можете да изберете мястото така че да е близо до контакт на стената

пишете ми ако се интересувате

а ето един сайт на който можете да видите нещо подобно със светлина

http://www.unicahome.com/catalog/item.asp?id=17121

а ето и нещо което ще ви даде идея за това за което говоря

Прикачен файл

paper.jpg
paper.jpg (75.53 KиБ) Видяна 14781 пъти
karakuda - помощник
ето осветена хартия

а относно лампичките - те не се виждат защото летвите имат хартия от двете страни - лампичките са вътре и вървят полетвите - отвън е само кабела с щепсела и ключа за пускане и регулиране на светлините

ето наколко снимки на светлина през хартия и една моя лампа която е осветена точно с лампички за елха

Прикачен файл

paper.jpg
paper.jpg (39.36 KиБ) Видяна 14774 пъти

Прикачен файл

paper 2.jpg
paper 2.jpg (30.63 KиБ) Видяна 14774 пъти

Прикачен файл

сDSC01465.jpg
сDSC01465.jpg (25.28 KиБ) Видяна 14774 пъти

Тема "декоративна преградна стена" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: