Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
emergency_bg - специалист
относно вкарването на тераса в кухнята, което многократно е обсъждано във форума, имам следния въпрос.
Смятам да покрия само плочата отпред, която се явява перваз, със итонг, и малката стеничка вдясно, която идва северна. Всичко останало смятам да е стъклопакет с алуминиева дограма.
При това положение необходимо ли е укрепване /подсилване/ на терасата?
също така ме интересува какъв е точно реда за покриване - виждал съм от снимки, че итонга се уплътнява със полиуретанова пяна, после шпакловка и гипскартон, или има ещо нещо?

Благодаря ви предварително
моля ви помагайте, толкова теми има във форума относно вкарване на тераси в кухнята, не може да не знаете дали се прави укрепване или не
kireto1 - специалист
Този перваз който смяташ да покриеш с итонг не ли много тънак ,около 5 см.Ако е така то ще трябва
да удебелиш малко перваза;или до него нареждаш 5 см итонг и външната ти стена става 10 см.
Тази дебелина е добра при положение че имаш външна изолация най малко 3 см с XPS или 5 см EPS

Ако си на първи етаж в 8 етажен блок и всички над теб са си вкарали терасата в кухнята ,
Живеещите на първия етаж си слагат някое дебело желязо хем да им подпира терасата хем и за по сигорно
Emerald - модератор
МЕн ако питаш, ако терасата и пода на стаята не са единна плоча, подсилване винаги е нужно. :? Натоварването на балконната част при положение че е вече част от стаята е много по-голямо и липсва носещата структура. Баща ми навремето подсили арматурата между плочата на стаята и терасата (каза че се крепяла на "честна дума") и вкопа железопътни релси в бетона по цялата дължина на стаята и бившата балконна част. :-D
благодаря ви за отговорите, всички казват че стаята и терасата са един цял панел, какъв е начина да разбера дали наистина е така, става въпрос за стандартните панелни апартаменти с най- малките кухни, има снимки на други такива във форума, но все пак ще кача за да придобиете представа:

http://images12.snimka.bg/001667284.jpg

Както виждате в момента има газобетонови блокчета, но те са наредени само декоративно, смятам да иззидам един ред пред плочата на терасата, после отгоре да залепя и стеропор, евентуално и гипскартон, но не е сигурно. а отвън 5 см фибран. има и още един проблем, как мога да закрепя абсорбатор от лявата страна, където стандартно е печката /между лявата колона и дограмата/ като се има предвид че лявата страна на терасата няма да е зидана, а ще е прозорец с ПВЦ.
velsi - Почетен майстор
Нямаш никакъв проблем за аспиратора. В стъклопакета се прави отвор за въздуховода. Просто трябва при поръчването на дограмата да го уточниш и поръчаш.
Да, за отвора е ясно, въпросът е как да закрепим аспиратора при положение, че зад него ще има стъкло, а не стена? Стената ще му се пада в ляво. Освен да е обърнат, но няма да стои ниак добре. Надявам се, че ме разбрахте.
kireto1 - специалист
Плочата е до средата на коридора.

Прикачен файл

plo4a-na-terasa.jpg
plo4a-na-terasa.jpg (11.57 KиБ) Видяна 9699 пъти
velsi - Почетен майстор
emergency_bg написа:
Да, за отвора е ясно, въпросът е как да закрепим аспиратора при положение, че зад него ще има стъкло, а не стена? Стената ще му се пада в ляво. Освен да е обърнат, но няма да стои ниак добре. Надявам се, че ме разбрахте.
Можеш да го хванеш и на дограмата ако искаш. Друг е въпроса дали така ще стои по-добре. Иначе и този номер сме правили.
благодаря ви много за мненията, мисля че ще ми бъдат от полза. ще си запазя правото като започна пак да се допитвам до вас.

Тема "тераса в кухня- укрепване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: