Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
mesmeric - помощник
Здравейте,

Преди няколко месеца един майстор ми постави нови плочки в кухнята и вече някои от тях се местят при стъпване отгоре, а на почти всички фугите са изтрити.

Има ли начин да се разреши проблемът, без да се кърти? Могат ли само да се запълнят фугите и ако да, с какво?

Извинявам се за може би елементарните въпроси, но нямам абсолютно никакъв опит в областта. Ако във форума вече има съвети по въпроса, ще се радвам да ме пренасочите към съответната тема.

Благодаря!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е как нямаш никакъв опит в областта? Според мен всеки човек е наясно, че плочка която се мести не е залепена. Следва лепене на плочки. А дали ще се кърти и колко си зависи конкретно от случая. Да подробности и снимки,. И само за мен, моля, колко плати на лепача?
vidrata - специален-специалист
Според мен щом някои мърдат , то скоро ще се размърдат всичките.И какво означава , че фугите са изтрити?
Предлагам да си извикаш истински майстор и да ги направиш отново и както трябва.
mesmeric - помощник
В момента нямам възможност да къртя и да поставям плочките наново, има ли начин някакси да закрепя положението?

Например само да запълня фугите и с какво? Съмнявам се, че някой майстор ще се съгласи да дойде да ме консултира за такова нещо или да ги закърпи, без да кърти всичко.

"Изтрити" в смисъл, че между плочките зее, има кухини. Утре ще кача снимки.

Не знам колко точно прибра лепачът, защото се бяхме уговорили за обща сума за няколко дейности.
vidrata - специален-специалист
Ми ако незалепените плочки излизат , т.е. можеш да ги извадиш мажи яко отдолу с Ц200 и като изсъхне фугирай .Колкото изкара.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Вдигни с шпаклата лопащата плочка, изстържи с шпаклата лепилото и я залепи отново. След 2 дена фугирай.
Щом така, е време да почнеш да ги разбираш тия неща. Ще обясняваме стъпка по стъпка.
1. Купи си шпакла за 1-2 лева. 3 пръста широка е добре.
mesmeric - помощник
:)) Точно такива отговори искам, стъпка по стъпка :)

Само не разбрах - плочката отляво или отдясно да я повдигна?

Шегувам се :)

Ще изпълня инструкциите, дано стане.

Мерси!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Спокойно, наай-много да счупиш плочка.
mladkal - майстор
За единичен случай лопаща плочка през "изтритата фуга" може да впръскаш разтовр на Ц200 и цемент. Но това е само за една "лопаща" плочка.Ако "майстора" ти си е оставил ръцете на повечко горните съвети са далеч по-удачни.
Успех!

ПП. Попаднал си на правилното място и в този ред на мисли може да се научиш да си лепиш сам плочки.
liatev - напреднал
Незнам дали ви се е случвало да вадите и слагате наново плочка но на думи е лесно. Ако фугата ти е паднала това предполага малка фуга или са редени без фуга. Ако се без фуга вдигането на плочката ще стане само с вендуза иначе ще отчупиш края на плочката от където ще се пробваш със шпатулата. Дано обаче да не се счупи другата плочка която няма да сменяш. Лепилото ако има такова по плочката се маха с флекс. Ако лепилото е на пода то го изрязваш първо в краищата към другите плочки и после си играеш да го премахнеш. Ако не премахнеш почти половин сантиметър разтвор шанса да поставиш плочката на едно ниво с другите е минимален. После лепиш с теракол. Това с Ц200 е несериозно защото плочката е на пода а не на стената. За да се разклати плочката на пода това означава, че теракола под нея не е разпределен равномерно във всичките и крайща и ако тези празноти не се запълнят плочката пак ще се разхлопа

Тема "Плочки - зле залепени и фугирани" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: