• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
boito - напреднал
Интересувам се ако тавана е от греди..през 50 см. може ли да се монтира гипскартон или не
stereofonix - специалист
може разбира се :) помисли малко над тази статия http://www.napravisam.bg/index.php?id=visuals&sid=101 :?
Тани - модератор
Ами зависи от метода , по който искаш да го монтираш! Ако използваш констукция - да може и при по лоши условия!Ако мислиш директно да хващаш картона за гредите , че трябва да лежат в една равнита и да има минимални отклонения за да стане равно , но ако отгоре се ходи(на горния етаж или таванското помещение) има вероятност да се появят пукнатини , затова най добре е с конструкция дървена или с метални профили!
boito - напреднал
С метални профили хванати за гредите...така ли? Това ли е най здравия вариант? Никога не съм монтирал гипскартон затова се интересувам...предполагам че не е трудно изпълнимо
boito - напреднал
Искам още нещо да попитам...възможно ли е гипскартона да се хваща директно за гредите ако са в равна равнина? и това с винтове за дърво ли се прави и през какво растояние да се слагат винтовете?
velsi - Почетен майстор
Възможно е, но със сигурност гредите не са равни, макар да изглеждат такива. Хващат се с винтове за гипскартон. По-добрия вариан е да направиш конструкция от профили за да нямаш ядове после. Елементарно е.
leonardo_vd - модератор
boito написа:
Искам още нещо да попитам...възможно ли е гипскартона да се хваща директно за гредите ако са в равна равнина? и това с винтове за дърво ли се прави и през какво растояние да се слагат винтовете?
това не го прави никога. Все още не съм виждал толкоз прав гредоред. Направи си конструкция, единична или кръстата/зависи дали имаш място са слизаш/.
boito - напреднал
Благодаря ви...гредите са напречно на стаята...значи трябва да сложа надлъжно профилите..извинявайте че ви питам за такива подробности но никога не съм работил с гипскартон а разбрах че не е трудно и искам сам да си го направя..по сладко е когато го завършиш...ако може някой да ми каже какви материали ще са ми необходими за да захвана профилите за гредите
Тани - модератор
А ти разгледа ли линка който ти бяха дали по-горе?
Ако не ти е станало ясно разгледай във форума за окачени тавани! Тук е за качване на снимки и би било редно да пишеш тук след като си свършил ремонта и да качиш снимки!Или евентуално сегашното положение на тавана и да зададеш конкретен въпрос! Е очакваме снимки! :-D :-D :-D
boito - напреднал
ще кача снимки ..но трябва да направя нови защото имам но са с по голяма резолюция и не мога да ги кача....благодаря ги все пак
  • 1
  • 2

Тема "Гипскартон на тавана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: