• 1
  • 2
Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Здравейте на всички,

Моля ви за идеи за преустройство на апартамента ми. Скоро предстои нанасяне и търся идеи. Как да си направим още една спалня? Имам възможност за усвояване на част от терасата(на мястото на цветето).
Благодаря предварително.

Прикачен файл

68.61.jpg
68.61.jpg (60.13 KиБ) Видяна 11411 пъти
bisplus - специалист
тя терасата колкото апарта бе батка......разбутай я малко :)
mim - специалист
имаш ли друга картинка, на която се вижда кое е носещо и къде има комини
emi kam momenta niamam shema na noseshti gredi no tezi pred prozoreca do divana ne sa noseshti i moje da se usvoi.
niki_sap - специалист
Апартамента е чиста жилищна площ 41 кв.м. с банята 44 кв.м. Не знам какъв тристаен очакваш да се получи. Ако оставането в този апартамент ти е единствения шанс, ок мисли, но иначе не виждам как ще ти е удобно в него. Според мен ако направиш още 1 стая ще стане много зле. Няма да има кислород, буквално. В момента живея в много малък апартамент със спалня 11 кв. м. и практически винаги стоим на отворена врата защото кислорода не стига. Според мен най-доброто, което можеш да направиш е да бутнеш балкона, за да стане все пак по-голям хола, но да не затваряш друга стая, а да си го ползваш така. В последствие с аранжировка и интериорни решения може да го направиш по-удобен, въпреки, че ще спиш в хола. Имай предвд, че най-вероятно няма да успеш да вкараш много голям гардероб в спанята, ако въобще успееш да вкараш някакъв, така че прави сметка, че ще са ти нужни шкафове в хола. Ако го намалиш, правейко още една стая не знам къде ще си събираш багажа. А този от новата стая, щото и там ще може да влезе само 1 легло.....
kons - напреднал
Имам една/две добри идеии, но няма смисъл да правим планове, ако нямаш схема на носещите стени.
Даи ни такава схема, и мисля че и други хора ще ти дадат идея/съвет.
Ще погледна за схеми на носещите греди и стени и ще ги кача. Да видим какво може да измислим. За терасата мисля че ще може да се вкара и да се разшири хола.
Нещо такова.....като тази малката стаична...не знам колко ще е малка всъщност , но за 1 човек мисля стига..

Прикачен файл

3.jpg
3.jpg (34.95 KиБ) Видяна 10358 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (34.59 KиБ) Видяна 10358 пъти

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (34.66 KиБ) Видяна 10358 пъти
zmeios - специалист
Слушай ники_сап какво ти казва. Не можеш да направиш тая гарсиониера (ще ме извиниш но <50 квадрата е точно това) на тристаен апартамент.

Предложението по-горе с "допълнителната" стая във Г-образна форма, която щяла "да е достатъчна за 1 човек", е безумно. Ще е достатъчна за килер (а и с тия 66% външни стени и температурно ще го докарва на килер, каквато и изолация да сложиш).

Единственото което виждам като разумно и нормално е да уголемиш хола чрез частично затваряне на "долната" част на терасата. Но в никакъв случай нови стени! И без това там не можете да се разминете трима души.

Иначе апартаментчето е супер за ергенска квартира, и разположението не е лошо, може да се пипне и да стане муцка. Но квадратите са си квадрати.
ribnikolaevi - майстор
Много притеснително решение, но все пак някакво. Сложих спалнята само да проверя дали се събира, иначе предполагам, че там ще има едно или две единични легла. Ясно е всеки завоюван сантиметър от огромната за малкото жилище тераса е спечелена битка.

Прикачен файл

6861_163_02.JPG
6861_163_02.JPG (35.39 KиБ) Видяна 10292 пъти
  • 1
  • 2

Тема "Преустройство на двустаен в тристаен???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: