Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
Строя си ново жилище и искам да увелича дневната и кухненския бокс за сметка на едната спалня (5) Първата скица е оригинала а втората е моята идея, в син цвят е новото положение на стените. Червеното кръгче е мръсен канал, жълтото е въздуховод. Правоъгълника е колона. Прием всякакви идеи. Стените все още не са изградени

Прикачен файл

File0053.jpg
File0053.jpg (40.87 KиБ) Видяна 4413 пъти
Emerald - модератор
И как предвиждаш да се влиза в спалнята? През кухненския бокс?
Emerald написа:
И как предвиждаш да се влиза в спалнята? През кухненския бокс?
Да. Там където е прекъсната синята линия би трябвало да е врата
Emerald - модератор
Неее, така няма да стане. Не може да лишите детето от самостоятелен вход без да се промушва покрай кухненски шкафове и хладилници и без да получава директно всички готварски миризми... :? Разбирам желанието за по-голяма кухня, но компромисът е прекалено голям.
Emerald написа:
Неее, така няма да стане. Не може да лишите детето от самостоятелен вход без да се промушва покрай кухненски шкафове и хладилници и без да получава директно всички готварски миризми... :? Разбирам желанието за по-голяма кухня, но компромисът е прекалено голям.
Може би трябваше да уточня че децата ми са големи и не са при мен. т.е. тази спалня ще се ползва за (от) гости. Затова ми се иска да имам по-голяма всекидневна и по-малко начупени коридори, деца не толкова често ще ги ползват за игра на криеница
Emerald - модератор
Даже така... :? Не е най-удачното решение. Гледам-гледам и си мисля, че обръщайки местата на спалнята (за гости) и хола, би могло да се спечели доста повече пространство за хола. :? Но ме притеснява...тази стена в кухнята е носеща. :?
Emerald написа:
Даже така... :? Не е най-удачното решение. Гледам-гледам и си мисля, че обръщайки местата на спалнята (за гости) и хола, би могло да се спечели доста повече пространство за хола. :? Но ме притеснява...тази стена в кухнята е носеща. :?
Преместването на стената според строителя не било проблем единствено колоната (синия правоъгълник) не се пипа а поначало той е в стената
sevar - специалист
Един вариант който успях да спретна набързо. Разширяване на кухненския бокс към бившия хол, който сега става спалня, а спалнята - хол. Колоната винаги можеш да я "скриеш" във вградената кухня.

Прикачен файл

1.jpg
Нещо такова
1.jpg (55.39 KиБ) Видяна 4325 пъти

Тема "Търся съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: