Здравейте. И аз поприключих ремонта и реших да покажа каква съм я свършил. Време беше - започнах го преди почти година и половина
Повечето неща ги правих сам, макар и за първи път... за съжаление не бях попаднал още на някои много полезни теми от този форум, иначе щях да избегна доста грешки. Надявам се да мога да бъда полезен на някой начинаещ 
Ето това беше старото разпределение, а след него и новото:

ЕПК, 11 етаж, предимно западно изложение. Тъй като дневната е преходна и не може да се използва за спане, се наложи да преустроим кухнята и част от балкона като втора спалня. Избих почти всички неносещи зидове в апартамента (при ЕПК-то не са много
) за да може да се изнесе бокса на мястото на тоалетната и една излишна чупка в коридора. Отделната тоалетна си е удобство, но част от коридора пред нея беше излишен (коридорите винаги са излишни
), вратите на банята и кухнята се засичаха (така си е било по проект в продължение на 30 години...), имаше неподходяща чупка на банята и т.н. При новото разпределение боксът се получава преходен и се оползотворява част от коридора, както и част от ненужно голямата баня. Близо е до дневната и до новата стая (която освен за спане ще се ползва и за трапезария - да, зная за отделянето на дневен и нощен тракт, но нямаше друг вариант). Както си мислех, оказа се удобно, защото постоянно навестявам хладилника, хехехе. Тоалетната влезе в банята, което за малко семейство не е чак такава драма, като дори има и предимства да са заедно. Балконът беше голям, но се наложи да усвоя част от него към новата стая, за да може в двете чупки да разположа гардероби за дрехи и завивки. По принцип съм против такива неща, но нямаше как да го избегна...

Ето това беше старото разпределение, а след него и новото:

ЕПК, 11 етаж, предимно западно изложение. Тъй като дневната е преходна и не може да се използва за спане, се наложи да преустроим кухнята и част от балкона като втора спалня. Избих почти всички неносещи зидове в апартамента (при ЕПК-то не са много