Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
silllveto - Майсторица
Всичко започна от един гардероб...
Наложително ми беше да е по-голям и с плъзгащи врати, за да пестя място. Но старата спалня беше огромна и си казах, леглото не е скъпо, да вземем ново. А понеже децата сваляха тапетите бавно, но с постоянство, се наложи и тях да сменим. Добре де, ама що не вземем да сложим и един ламинат, пък имам тафта, що не ушия нови завеси? А креватчетата на близнаците заемат мн място, да взема едно двуетажно легло, хем ще се кефят, хем ще има повече място за игра.
И така освежихме спалнята... :razz:

Цветовете са тъмно розово, черно, бяло, сиво, огледала. Понеже стана доста тежка откъм цветове се спрях на изчистени мебели със съвременен дизайн (иначе съм фен на рустика) - избрах светъл под, гардеробът е черно, бяло и огледала, спалнята - семпла от еко-кожа, детското легло е метал в сиво, нощното шкафче с цвета на паркета (купих го от съфорумец :wink: ).
Хареса ми как се получи, на живо изглежда доста по-добре, а мн се притеснявах, понеже двата вида тапети са от различни магазини, Домко и Баумакс. Единственото скъпо нещо е тафтата, гардеробът е 900лв. от Зона, спалнята ок 340, ламината ок 11лв на прИмоция, тапетите също, м/у 6 и 8лв. Двуетажното легло е от Комо за ок 260лв., матраците са Магнифлекс на промоция от Метро и големия и малките за ок 200 и 400лв с подарък възглавници. Малките счупиха лампата и купих бяла от Явор, намалена за 63лв, а полилейчето реших да е арт и го купих от Гърция за 18 евра. Трудът си е наш. :)
Засега съм оставила скрина от старата спалня, свикнала съм с него, стана баси еклектиката, но се чувствам комфортно.

Търпя критики и идеи, щото при нас нещата никога не са довършени - имам да лепя декоративен корниз и още някои довършителни работи.

Старата спалня:
Изображение

И визията на новата с различен текстил (така ще е, докато не отделя средства за по-луксозно спално бельо :razz: ):
Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Изображение Изображение

Закачам стари чаршафи за "къща" на децата, но ще трябва да им измисля нещо по-така :razz:

Изображение
Последна промяна от silllveto на чет апр 07, 2011 9:43 pm, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
Кухнята ми беше естествено също недовършена, понеже всичките ни усилия като финанси и труд отиваха за къщата. Но ми писна и започнах. Стилово беше "селска", зидана, с малки плочки и перденца. Дъровделецът ми беше сковал чамови рафтове, които мин година повлияна от бг-мамите боядисах в бяло.

Изображение

Балконът е усвоен, премахнахме стената под бившия прозорец и преместихме радиатора под сегашния. Обаче, остана пространство без плочки, което мисля как да закърпя, щото вече не продават същите. Да не говорим ква денивелация се е получила в единя край на "кръпката". Има доста усложнения, но също като в спалнята съм решила да мина по възможно най-лекия начин. Тате е ел.техник, утре ще ми довърши поставянето на светлина под горните шкафове, а в понеделник чакам един приятел да шпаклова. Аз съм общак. :razz:

Цвета на новата кухня е венге за 1000лв. от Явор, уредите са Юролукс - фурна, котлони и аспиратор на промоция за ок 850лв от Електрон-бг. Мислех стените да са светли, а венгето да комбинирам с лилаво откъм аксесоари, но избирайки латекса, взех че купих червен :razz: :lol: Ше видим кво ще стане.
Ето я сега:

"кръпката" с денивелация; тръби за скриване; копаене на канал за осветление в бетон.
Изображение Изображение Изображение
ArturDent - Почти Безобиден
Силве пода на спалнята не кореспондира със стените.
Трябва да го изкъртиш!
:razz:
mim - специалист
ми то от теб се учим, какво да те коментираме :-D
а и като е за временно, всичко е позволено, стига да не те дразни

нали само едната стена е с флоралните тапети?

това огледалце много момичешко, твоите не бяха ли момчотии :-D
иначе какво да казваме, розовото на спалнята малко бяга от нюансите на стените, червеното май ще ти се връзва по-добре и ще намериш по-лесно
скринът не ми се пречка на мен като цвят, може да сложиш още 1 и за мъжа :-D , това за мен си е много удобна мебел, която за сега ми липсва :?
silllveto - Майсторица
Мим, лошото е, че временното често се оказва постоянно :razz:
Само едната стена е с цветя, другите са в тъмнорозово ли е, лилаво ли, не му знам името, ама кефи! :-D
Завесите през деня леко прозират и са по-скоро пурпурни/винени и доста близо до цвета на тапетите - няма как да я снимам без светкавицата, за да излязат реалните цветове.
Розовите чаршафи всъщност са бледолилави. Иначе ще си закупя и червени, фен съм, но друг път :razz: Не мога да намеря подходящ десен, бих ушила, но плат също не харесвам. Имам от тафтата още, ама не е за легло.
Тоалетката е на щерката, "йозава" :lol: - всъщност мразех розовото, покрай нея го заобичах. Хич не ме е страх вече да комбинирам цветове, уж неподхождащи си. Не понасям само циклама.

А в кухнята е екшън, момчетата шпакловат, свалят тавана - малък ужас е, а през тва време дедата и чаветата искат да ядат :razz:
Мим, мислиш ли, че тафтата е подходяща за кухнята?
Последна промяна от silllveto на ср мар 09, 2011 11:20 pm, променено общо 1 път.
сола 180 - специалист
Силве не каталяса ли с тея ремонти бре?
silllveto - Майсторица
Ми писнало ми е вече, ама ей го, спалнята, са кухнята и тамън ще свърши тва, хола и коридора вече са за ремонт. Поне сега не съм аз човека с шкурката :razz: Уморих се, ще си платя.
ebahti - майстор
:arrow:
Последна промяна от ebahti на чет мар 10, 2011 12:14 pm, променено общо 1 път.
silllveto - Майсторица
ebahti написа:
Каке,ама що кревата на дечицата са у спалнята???Не пречат ли...или вече нема на кво :-D
Мисля, че преминаваш границата.
ebahti - майстор
silllveto написа:
ebahti написа:
Каке,ама що кревата на дечицата са у спалнята???Не пречат ли...или вече нема на кво :-D
Мисля, че преминаваш границата.
трия-не беше с лошо

Тема "Пак ремонтирам - спалня и кухня... айде и WC-то" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: