Ако сте ремонтирали нещо в дома си. Качете тук вашите снимки. Преди - След
milev5 - специалист
Понеже не получих в тази тема отговор на въпроса каква замаска да се направи на гараж в/ху плоча,пускам тази тема в този раздел.
Надявам се модераторите да не я изтрият.

Та проблема е че баща ми е правил хидроизолациоона замазка,но тя се напука и нищо не става от нея.На снимката се вижда.И вътре влагата е жестока.
В момента е решил да полага черна хартия и мазилка отгоре.
Вие може ли да предложите нещо евтино и качествено,но не и покрив,много лев ще трябва за него :-D
Гаража е 13м дълъг и 5м широк със стените.

Изображение
bulhomes2 - майстор
Не знам колко е евтино, но на мен ми течеше една плоча и и турих от хидроизолацията с посипка. Отгоре налепихме камъни, защото се ходи много по нея. Вече 8 години няма проблем. Преди беше като лейка.
schuldiner - майстор
Първо си направи стойката за бойлера или поне крачетата й, за да могат да се обработят при хидроизолирането (а не да дупчиш готовото). Чак фундамент няма да правиш, макар това да е правилният начин. Кажи какъв ти е бюджетът и да почваме вариантите...
milev5 - специалист
Стойката е готова.Тя ще седи в/ху плочата без да се се хваща към нея.
Ползвам скелето от старо легло/пружина,като съм изрязъл пружината а в/ху рамката съм монтирал 40мм еталбонд като основа и всико в/ху него.
Бюджета колкото се може по надолу.
schuldiner - майстор
Най-евтино - гланцирана циментова замазка 3 см. Същото като цената на готова шпакловка, но е по-дебел и по-здрав слой. Спокойно се ходи по нея, а правилно изпълнена ще изкара десетки години. Лошото е, че винаги има риск да се сбърка (дори не по твоя вина, а примерно заради времето) и оправянето е много трудно. Грубо за материали 350-400 лв., но има доста хамалогия.
Почистване до здраво, обезпрашаване, контактен грунд/шприц, препоръчва се промиване и пресяване на пясъка, съотношение цимент:пясък 1:2 до 1:3, фуги напречно на всеки 3-3,5 м, гланциране с цимент. По време на съхненето (първия месец) не е зле да се покрие със слой пясък, който да се овлажнява редовно.

ПП Интересно ми е каква е хидроизолацианната замазка и на колко години е.

Тема "Каква замазка да се направи на беттонна плоча,без покрив?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: